Foto: PantherMedia / Scanpix
Meeled
14. märts 2016, 13:48

Arstitudengid õpetavad noortele stressi äratundmist ja sellest vabanemist

„Ainuüksi depressiooni eluaegne levimus on 12%, mistõttu on oluline, et inimesed teaksid, et nende muredele on lahendus ja oskaksid seda leida,“ lausub Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts vaimse tervise kuu peakorraldaja Kristi Tamm.

Kristi Tamme sõnul häbenetakse vaimse tervise probleeme sageli rohkem kui teisi tervisehädasid. "Kuna neist ei julgeta rääkida, kulub ka abi otsimiseks ja leidmiseks aega," nentis ta.

Seepärast on Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts oma 25. tegutsemisaasta teemakuude programmis märtsi kuulutanud vaimse tervise kuuks. Selle raames loevad arstitudengid eestlaste tervise parandamiseks koolides vaimse tervise alaseid loenguid ja toimub stressist vabanemise õhtu. Ka 1.-2. aprillini toimuvad Eesti Arstiteadusüliõpilaste Päevad on pühendatud vaimse tervise eest hoolitsemisele.

Koostöös mittetulundusühinguga Peaasjad alustatakse 28. märtsil loengutesarja, mille eesmärgiks on panna koolinoored mõtlema vaimsele heaolule, selgitada levinumate haigusseisundite sümptomeid ning anda nõu abi leidmiseks. 22. märtsil Miina Härma Gümnaasiumis toimuval stressist vabanemise õhtul, mis on suunatud eelkõige tudengitele, saab õppida meditatsiooni ja joogat.