Foto: PantherMedia / Scanpix
Treenimine
16. märts 2016, 14:35

Viis põhjust iga päev silda visata (2)

Lisaks sellele, et treenitud ja toonuses tuharalihased on kaunid vaadata, mängivad need ka igapäevast rolli sportlikus võimekuses, vigastuste vältimises ning igapäevaseski keha funktsioneerimises.

Üks lihtsaim viis tuharalihaste treenimiseks on visata silda. MindBodyGreen toob välja veel viis põhjust, miks võiksid selle harjutuse lisada oma igapäevasesse treeningkavasse.

1. See vähendab põlve- ja seljavalu. Päris mitmed kõrge intensiivsusega treeningud toovad kaasa põlve- ja seljavalud, sest nendes saab suurema koormuse üks või teine lihas üksikuna. Silla viskamine annab võrdse koormuse nii seljale, tuharatele kui põlvedele ning aitab nii vähendada põlve- ja seljavalusid.

2. See aitab tõsta sportlikku suutlikkust. Nimmepiirkonna lihaste tugevdamine aitab sprintida kiiremini ja hüpata kaugemale.

3. Riided istuvad seljas paremini. Treenitud tuharalihased annavad parema toonuse, kindlasti on sind treenituna selja tagant kaunim vaadata.

4. Tugevdab põhilisi lihaseid. Silla viskamine aktiveerib kõiki keha funktsioneerimiseks vajalikke põhilisi lihaseid sügavuti.

5. Parandab kehahoiakut. Silla viskamine tugevdab lihaseid, mis aitavad säilitada õiget kehahoidu ka pikema aja jooksul istudes või seistes.