Keha

Neuroloog: Kui ma saaksin insuldi... (17)

LISA KOMMENTAAR

KUI...20. märts 2016, 21:47
ma oleksin 75 ja saaksin insuldi ja elaksin mõnes väikelinnas, siis jääksin ma pärast insulti ripakile. Kokkuhoiupoliitika tuultes on väikehaiglates aktiivse taastusravi voodikohad kaotatud, aga Tallinnas või Tartus ei ole loomulikult sellevõrra voodikohti juurde tekkinud. Seega väikehaiglast lähen ma otse koju või hooldekodusse, saamata esialgset õpetust, kuidas halvatuna ka kõige elementaarsemate igapäevaelu asjadega kohaneda (mida just õpetatkse aktiivses varajasesl taastusravis). Seega, pensionärid, ärge saage insulti!
Puhh20. märts 2016, 09:39
Tahaks ... Eestikesele on inimene ainult maksumaksja ja ainuke asi mis raha saab on veneviha.
meedik18. märts 2016, 17:35
lepime kokku.et sellise haiguse kallal me nalja ei tee,kedagi ei sõima ja laseme teadjatel või nendel kirjutada oma kogemustest jateadmistest.See haigus võib meist igatüht tabada ja sellel on väga palju erinevaid vorme.Raske haigus on igaljuhul.
kes kuhu helistab?18. märts 2016, 14:26
Kui vana inimene elab üksi?
18. märts 2016, 20:31
Koli siis kellegagi kokku, kui see sulle muret teeb, millal sind leitakse ja mis olukorras. See võib juhtuda absoluutselt igas vanuses inimesega.
kodanik18. märts 2016, 14:09
ilus jutt puha, kuid reaalses elus nii lihtne pole .Selline ideaalne insuldikäsitlus on võimalik vaid Tartus ja Tallinnas .Eesti väiksust silmas pidades tulekski insuldikahtlased neisse keskustesse vedada,mitte logistada mööda maakonnahaiglaid,kus puudub kohapealne neuroloogi ööpäevane valve .Kui teha Ct,siis tronbolüüs ja kui nähud ei taandu,veel uus uuring ja mõelda trombi eemaldamisele soonest,kulub liialt aega. Tavaliselt ei kutsuta ju ka kohe abi,kui inimene haigestub Ikka loodae,et läheb üle või on paljudel juhtudel tegemist üksinda elava vanainimesega,kes ei saagi abi kiutsuda ja leitakse alles hilje,kui ajafaktor ammu ületatud . Mujal maailmas on olemas insuldiüksused,kus terve brigaad tegeleb kiirelt haigega Maakonnahaigla tingimustes ei tee kodust kohalejõudev närviarst üksinda eriti kiiret ja tõhusat tööd .Mõte on hea,kuid reaalsust tuleb ka arvestada.
18. märts 2016, 16:18
Ole rahulik, et saa Tartus kah kõik insuldiga abi, see on tühi plära.
...18. märts 2016, 13:15
Kui kiirabi mu kergema insuldi saanud isale koju tuli, küsis arst esikus maas lamavast isast välja tegemata minijalt, et noo-oh, mis teie siis siin möllate ja ei viinud isa haiglasse, soovitas perearsti kutsuda. töölt koju kutsutud poeg kutsus uuesti kiirabi ja nõudis kategooriliselt isa haiglasse viimist ja läks oma autoga järgi. Isa oleks kindlasti ellu jäänud, kui oleks õigeaegselt abi saanud, kinnitas haiglas kõrge kraadiga arst. Vähe sellest, õhtul tegi valveõde isale veel omavoliliselt lubamatu rausti süst, mis isal halvatuse põhjustas. Isal polnud ei kõrget vererõhku ega arteroskleroosi, tal kadus esikus kööki minnes lihtsalt teadvus. Arst väitis, et siis oli alles vereringe häire, süüdistas kiirabi ja oma osakonna õde. Ma usun seda arsti, tal on ülikoolis õppetool ka Väga hooliv. Ma age ei loodagi, et ma ise näiteks kiirabilt abi saan. See kiirabi ja EMO on ju must huumor. Kõrge tasemega eriarstidelt ja oma perearstilt olen aga väga head abi saanud küll. Sellise mõttetu kiirabiga pole midagi peale hakata.
patsiendi kaebusi ei võeta piisava tõsidusega ja tihtipeale on nii18. märts 2016, 11:15
kui pole surnud tähendab oled terve.
Alar118. märts 2016, 10:13
Mind ajab vihale et eluajal suitsetanud või alkohoki tarvitanud inimese surma põhjus märgitakse alati just tubakas või alkohol. Nagu muid põhjusi polekski. Meedikud ei oska või ei viitsi tegelikke põhjusi uurida. "Suri grippi - süüdi on alkohol. Lihtne ju! Antud artiklis on ka välja toodud insuldiga hospidaliseeritud insuldihaigete protsent: 28%??? Kas see tähendab, et suitsetaja insuldirisk on mitu korda väiksem? Lihtne tehe näitab, et 72% insuldihaigeid on mittesuitsetajad! Jabur statistika!
Otsige parem tõelisi põhjusi ja sel moel õnnestub ehk ka insuldijuhte vähendada!
ants18. märts 2016, 10:01
Kahjuks ei tunne arstid insulti ära.Mu vend suri arstide teadmatuse tõttu selle haiguse kohta
Jaan ka ARVAB.....18. märts 2016, 12:35
-- INSULTE ON OLNUD KA NII------ JA EGA EI TUNNE KA MIDAGI ,,,,
HIRMUS KÜLMA TUNNE TULI ,,VASAK POOL ---NÕRGEM,,, .--TÖÖ JUURES JUHTUS NII ,
,HOMMIKUL VARA KELL 5 ---TULI KIIRABI --- JA JA SANDIKS MA JÄIN,,,...
vanaema18. märts 2016, 14:33
Jaan, sa jaksad meiega suhelda, see on juba tore. Varsti on kevad, saad väljas käia, siis läheb veel paremaks. Iga hommik, kui ärkad, siis rõõmusta - ma olen veel elus. Iga inimene elab niikaua, kui talle on määratud.
Jaan ka ARVAB.....18. märts 2016, 12:35
-- INSULTE ON OLNUD KA NII------ JA EGA EI TUNNE KA MIDAGI ,,,,
HIRMUS KÜLMA TUNNE TULI ,,VASAK POOL ---NÕRGEM,,, .--TÖÖ JUURES JUHTUS NII ,
,HOMMIKUL VARA KELL 5 ---TULI KIIRABI --- JA JA SANDIKS MA JÄIN,,,...
Mis viga?18. märts 2016, 16:15
Mida sa halad kogu aeg, ehga Eestis polegi enam kedagi, kes ei teaks, kes on Jaan, insuldihaige, veokijuht, kõikide seksuaalalade spetsialist jne. Kuidas Kirovist kala vedasid jne.
Teame, ära korda kogu aeg.
Isa oli metsavend, OIDIN-il on sõdalased- no TEAME!
18. märts 2016, 16:22
Lase inimene olla, intellektuaalset tegevust on väga vaja peale insulti taastumiseks, muidu jäädki juurviljaks.
mis viga-le 16:1518. märts 2016, 16:39
Hea, et sul insulti veel ei olnud. Kui see haige inimene sind häirib - siis ära loe. Tal on VAJA suhelda.