Toiduuudised
21. märts 2016, 12:08

Supertoit avokaado vähendab kolesterooli ja riski südamehaigustele

Teadlased on avastanud, et tahkete rasvade vahetamine avokaado vastu parandab tervist. Nimelt on teadlased jõudnud järeldusele, et avokaado söömine vähendab märgatavalt kolesterooli taset.

Avokaado on hea lisand salatitele ja smuutidele, kuid mitte ainult. Kuigi avokaado on liigitatud puuviljade alla, ei ole ta tavapäraselt kõrge süsivesikute sisaldusega, vaid kõrge rasvasisaldusega. Tegemist on aga tervisliku rasvaga.

Teadlaste läbiviidud uuring näitab, et selle rohelise puuvilja lisamine on toidumenüüsse võib parandada tervist. Avokaado söömine aitab alandada kolesterooli ja tahkete rasvade eemaldamine kaalu langetada.

Teadlased leidsid, et ühe kuni pooleteise avokaado söömine päevas vähendab tunduvalt üldkolesterooli. Just kõrge kolesterool on peamine riskifaktor südame-veresoonkonna haiguste tekkeks.