Foto: PantherMedia / Scanpix
Lapsed
5. aprill 2016, 15:30

Üheksa võimalikku märki rasedusest

Kuigi paljud naised väidavad, et nad said rasedusest teada alles siis, kui nende kõht hakkas kasvama või sünnitama minnes. Kuid - raseduse alguses on lisaks iiveldusele veel mõned ilmselged märgid, mis teatavad ilma kahtluseta tulevasest emadusest. 

Womanitely toob välja üheksa rasedusele viitavat märki.

1. Suurenenud lõhnatundlikkus. Kui sa ei saa enam süüa lõhna tõttu oma lemmikrooga või töökaaslase parfüüm ajab su iiveldama, võib see olla märk rasedusest. Kui lõhnatundlikkus mõne päevaga ei kao, mine naistearsti juurde.

2. Menstruatsiooni ärajäämine. Amenörroa ehk menstruatsiooni puudumine on sageli märk rasedusest. Seejuures võib segadust tekitada ajutine verejooks, mis juhtub umbes nädal enne regulaarset menstruatsiooni, mille käigus on veri tavaliselt pruun või roosa ning mis kestab tavaliselt mõnest tunnist kolme päevani.

3. Puhitused pole küll kindel märk rasedusest, kuid rasedus toob kaasa muutusi soolestiku töös ning sestap võib esineda nii puhitusi, kõhukinnisust kui ka kõhulahtisust.

4. Paistes rinnad. Rinnad muutuvad tundlikuks nii raseduse kui PMS korral.

5. Meeleolumuutused. Rasedusega kaasnevad meeleolumuutused on varasematest intensiivsemad.

6. Peapööritus ja minestamine. Kui sul tekib varasemast sagedamini minestamise tunne, on seegi võimalik märk rasedusest. Ära aga selle pärast muretse, see juhtub, sest keha ei suuda toota piisavalt verd, et täita kiiresti arenevat südame-veresoonkonna süsteemi. Kui sa ei koge aga muid rasedusega kaasnevatest tunnustest, võib see olla märk tõsisest haigusest.

7. Muutused urineerimisel. Sage urineerimine viitab rasedusele või põieprobleemidele. Kui sa aga pead igal öösel vetsus käima ning ka päeval külastad seda asutust sagedamini ning lisaks tunned mõnd eelnimetatud sümptomitest, saad sa varsti emaks.

8. Väsimus. Iga teine naine kannatab tänapäeval kroonilise väsimuse käes, sestap ei saa seda märki otse rasedusega siduda. Kui sind painab aga pidevalt kurnatud olemine, isegi pärast 10 tundi magamist, siis osta rasedustest.

9. Muutused söögiisus. Rasedad muutuvad sageli näljasemaks kui kunagi varem või siis teise äärmusena kaotavad söögiisu üldse. Lisaks võib söömisega kaasneda metalli maitse suus ehk toidu maitse võib muutuda drastiliselt. Lisaks võib sul tekkida isu millegi sellise järgi, mida sa kunagi varem oma elus söönud pole.