Keha

"Istusin diivanil, kilekott oli kõrval ja ma lihtsalt peoga tõmbasin juukseid peast." (86)

LISA KOMMENTAAR

Tasuja6. aprill 2016, 19:56
Pildilt näha ,olematu lihasmass aga palju palju saiakesi.Nii me vähki kasvatame...
Lõpp hea, kõik hea6. aprill 2016, 19:08
Tegemist siis MUUTUMISAATE osavõtjaga.
” Praeguseks meeletutes doosides kiiritust ja ränka keemiaravi saanud …”
Mis on need ”meeletud doosid kiiritusravi”?
Rinnavähi korral on üldiselt 6 korda kombineeritud keemiaravi nii kolmekuuliste vaheaegadega +25 korda kiiritust ümbritsevatele kudedele ja SEDA IGAL POOL ARENENUD RIIKIDES! Isegi ravimid on samad.
http://www.rinnavahk.ee/ravi/keemiaravi
Juustekadu on ette teada, ravi lõppedes kasvavad uued ja sageli palju lopsakamad.
Välismaal elaval inimesel on vaja võtta garantiikiri oma riigi sotsiaalkindluse ametiasutuset, kui soovib ennast ravida teises riigis või ravida end kohapeal. (Artiklis seisab: ”Töötasin siis Norras, Eesti ravikindlustust polnud, aga suutsin nii palju teenida, et ravikulud kinni maksta”).
*
Praeguseks ei ole muud ravi vähiks, need välismaalaste ”imelise tervenemisjutud” välja arvatud.
*
Kas on mõni Eesti inimene tervenenud kasvõi mõneks aastaks ilma traditsioonilise ravita?
Kui on, siis kirjutage!
Samas keemia ja kiiritusravi saanuid näete iga päev enda keskel, ainult nad ei tule teile seda rääkima!
"Minu imeline muutumine" 6. aprill 2016, 19:27
Saate käigus tehti Heikele küll rinnataastamisoperatsioon ja pärast saadet ootab ees rindade ühesuguseks opereerimine – viimase operatsiooni järel tekkis põletik, millest taastumine võtab arvatust kauem aega –, kuid tema eesmärk ei olnud saatesse minnes ilusamaks saada.
mina ei usu6. aprill 2016, 20:32
inimesel on norras tervisekindlustus ja ta tuleb eestisse ravile omaenda raha eest. ei ole loogiline. Seda ravi ei suuda ükski tavaline inimene kinni maksta. kui just püstirikas ei ole. aga rinna taastamist on tarvis tasuta teha kogu ilmarahva ees.
ise veel räägib6. aprill 2016, 20:49
et norra haiglas kõik palju parem, hästi poputatakse ja puha. miks siis seal ei ravinud haigekassa raha eest.
mm7. aprill 2016, 08:09
Idikas oled v, kui ta ise oma asju maksis siis see taastamine samamoodi, seda operatsiooni ei teinud see ilukliinik. Kõik on jube kõvad kritiseerijad ilma, et asjast aru saaksid.
What goes around comes around....
Mida sa ei usu?7. aprill 2016, 15:06
Nii oli ju, saates näidati isegi haiglaarveid!
Sellega oleksid pidanud haigla ja haigekassa ametnikud tegelema, et Norra oleks korvanud ravi!
Ja oli tõesti julge ning optimistlik, et saates selle läbi tegi. Ehk andis mõnele inimesele teavet sellest.
ärge olge rumalad6. aprill 2016, 16:35
selle naisterahva jutt tundub mitteadekvaatne olema. Noor inimene ja aina välismaal olnud Selliseid on praegu karjakaupa. Tulevad korraks Eestise,neil puudub ravikindlustus ja kui midagi viga,tormavad EMO_desse .Seal tehakse vaid kõige hädapärasemad uuringud ja tegeldakse ikka eluohtlike olukordadega,mitte polikliinilise vastuvõtuga.Muidugi ei hakata EMO-s kõiki arganeid üksipulgi järele uurima .Kui ka korra arstikabinetti astutakse,on paljudel juhtudel vaja teha analüüse ja uuringuid Kui patsiendil pole aega ja kindlustust,siis jäävad need asjad ju tegemata Inimeste endi vastutus ja hoolivus on väga madal Kui häda käes,siis hakatakse süüdistama,et oma hingepiinu leevendada. Valige omale meedik maal,kus töötate ja makse maksate. Pole mõtet siinseid meedikuid tõrvata,kui ise süüdi olete Ka EMO_d peaksid lõpetama polikliinilise vastuvõtu tegemise või selle eest vähemalt täishinna kasseerima.Järjekorrast möödaostmine on seadusega täiesti lubatav tegevus Kes tellib,see ka maksab Ei tunne sellele naiterahvale kaasa III staadium pole pääsemine,vaid mõneks ajaks surma edasilükkamine .
Lill6. aprill 2016, 18:44
Kuule Sina! Mulle tundub, et sa ise oled mitteadekvaatne!
6. aprill 2016, 19:00
Ja mida ta ütles valesti? EMO ongi esmaabi asutus ja punkt.
Lill6. aprill 2016, 18:49
Kuule Sina! Mulle tundub, et sa ise oled mitteadekvaatne!
6. aprill 2016, 18:49
Selline ongi üks õige Eestlane! Õelust täis
pank6. aprill 2016, 22:16
A kus üldse öeldud on, et ta EMOs käis? Enne lahmimist võiks ennast asjadega kurssi viia!
Lihunikud6. aprill 2016, 13:59
mitte arstid. Mis need pere- ja eriarst veel on???
antiik6. aprill 2016, 13:41
arste on erinevaid. minul on vaid positiivsed kokkupuuted.iga juhul kõigile haigetele jõudu ja jaksu
ning ärge kunagi kaotage lootust....
rändaja6. aprill 2016, 13:15
Heaks ravitsejaks sünnitakse. Nii nagu ei saada heaks kunstnikuks peale kõrgharidust kunstikoolis, ei saada ka heaks arstiks ainult ülikooliharidusega. Suhtumine ja sisemine vajadus aidata teevad inimesest ravija. Kui järgitakse südametunnistust ja ollakse aus nii enda kui teiste vastu. Kui otsuseid ei mõjuta raha ja staatus. Kui saadakse aru, et haigust eraldi ei tule ravida, vaid inimest kui tervikut.
Heikele kõike head.
Ps. Arstide küsitlus näitas, et 90% neist ei valiks keemiaravi, kui vähk neid endid tabama peaks. Internet siin kõigil olemas, lugege, mida uut (ehk tegelikult küll vana) on avastatud mitte ainult vähist vaid ka muudest haigustest vabanemiseks.
Pole mõtet6. aprill 2016, 14:13
Guugeldades võiks ju endal ise ka operatsiooni läbi viia:) Kui Te räägite arstide küsitlusest, siis see võib olla mis iganes, oluline on teada, kes ja kuidas see läbi viidi ja kui esinduslik valim oli? Arvata võib, et see ei vastanud vajalikele kriteeriumitele. Guugeldades võib ju leida ka "teadusliku uuringu" homöopaatiast kui tegelikust ravist:)
Rumal jutt6. aprill 2016, 14:15
Arstiks saadakse AINULT ülikoolis, kus õpitakse umbes 10 aastat. Kui Te nüüd väidate, et see ei ole mingi näitaja, siis pole Teiega mitte midagi peale hakata. Jääb üle loota, et lähete tõsise häda korral ka ravitseja juurde, kes räägib Teid terveks.
imestaja6. aprill 2016, 23:06
Kas arst ei olegi ravitseja??????? Tõsiselt? Kui arvad nii, siis on sinust väga inetu "loota" ehk soovida teistele halba. See oli ju sinu jutu sisu eks?
kohati6. aprill 2016, 12:57
on eestis arstide/ meedikute suhtumine ikka nii kohutav. et ... see on suisa kuritegelik. me juba hakkama jõudma samale "tasemele" - mis venemaal. et vaesed suretataksegi välja. et neid lihtsalt vähemaks ja vähemaks jääks ...
jube asi on ka see EMO teema. vähe sellest. et see on kohutav koht. inimesed isegi ei julge enam sinna pöörduda. sest peavoolumeedia pasunadab sulle pidevalt kõrva. et hoia aga eemale EMO-st . ja et sa oled tühine ja su äkiline tervise-mure kannatab oodata küll ! nii 3 - 4 kuud. ehk siis antakse armu ja saad ka eri-arstile numbri.
eesti meditsiin ainult kerjab. vastu anda ikka üldse ei taha.
imestan. et inimesed seda kõike kannatlikult veel kannatavad.
Rootsis 4 tundi EMO abi oodanute tuttav6. aprill 2016, 13:22
noh kui kohalik meditsiin ei rahulda, õnne võib proovida ju mujal: https://www.haigekassa.ee/et/euroopa-liit/arstiabi-valisriigis
ootajal aeg pikk7. aprill 2016, 00:31
Tartu EMO-s olen minagi oodanud kella 12.15 ja kuni 18,20 ... ja siis sinna kollasele paberile kirjutati ,et 12.30 kuni 15.45 ... vist ei juletud märkida ,et nii kaua inimene ootab !? Iga tund käisin autol parkimiskella edasi tõstmas .. , vat nii oligi.
to 12:576. aprill 2016, 14:11
Millise linna EMO-st sa räägid?Meie linna EMO s küll midagi niisugust, mida sina kirjeldad, ei toimu ja kedagi tagasi ei saadeta. Ära lahmi siin.
Vaatleja6. aprill 2016, 14:17
Rootsis võtab nädalavahetusel ja pärast tööpäeva lõppu kiirabi numbril vastu ka automaatvastaja, nii et ärge õigustage siin midagi.
6. aprill 2016, 14:30
Keegi siin kirjutas (järelikult artiklis kirjas), et antud juhtumi puhul polnudki tegu eesti arstidega.
6. aprill 2016, 14:50
Ikka eestis oli kõik
Vaja end täiendada!6. aprill 2016, 12:50
Miks Eestis on niipalju ebapädevaid arste? Koolitada tuleks ennast, mitte patsentidele udujutte ajada!
Aga Teie6. aprill 2016, 14:17
Jutt ei käi ju Eestist.
Kristiina6. aprill 2016, 12:07
Väga hea: täisnimi,palja peaga pilt,avameelne ja detailne jutt.. Kuid üks asi ikkagi jääb kripeldama. Ta oleks pidanud need arstijobud nimetama. Selleks,et hoiatada inimesi nende eest. Mis siin julma on?
.. 6. aprill 2016, 11:54
Soovin nimekaimule edu, positiivset meelt ja kõik läheb hästi :)
murueit6. aprill 2016, 11:19
Loen igasugustest "arstiapsakatest", et üks laiutas käsi ja teine ei saatnud ja kolmas oli päris loll jne. No mina ei tea, mina olen oma perearsti kohta lugenud kommentaaridest ja tagasisidedest igasugu pahna, et nii- ja naasugune, aga olen ise patsient terve aastakümme ja näen tema puhul ainult soovitusi saata selle ja tolle manu,analüüsid teeb peaaegu vägisi, kuna olen meditsiinifoob, soovitab ja "riidleb", et ma ise tahan tark olla. Ei saa aru inimestest,kes aina kiruvad ja valavad üksteise järel õli tulle, et "mul ka üks sugulane "...Eesti arstidel pole vähimatki viga, te ainult käige välismaa perearstidel---hea, et elus olete!
Pluss6. aprill 2016, 11:10
poliibroileritele, pisik bolshevikele äädikat kurku. Profülaktika mõttes.
Mr Cool6. aprill 2016, 11:09
Hispaania arst kes soovitas söögisooja segu juua - pandi 3 aastaks vangi - seda muide kartell ravimifirmade ässitusel. Pidavat aitama, kuid siis ep saa nood limukad enam haigete arvel parasiteerida!
Kogenu6. aprill 2016, 10:58
Armas noor inimene, juuste äratulek on on selle haiguse puhul tühiasi, isegi ka siis, kui nad enam tagasi ei kasvaks. Aga kasvavad. Mööda kodu karvade otsimise asemel on tark tegi kohe pea paljaks ajada.
Samuti kogenu6. aprill 2016, 18:27
Noore naisena oli juuste kaotamine minu jaoks maailma lõpp. Liialdamata, olin nõus surema, peaasi, et juuksed pähe jääksid. Mu juuksed alles kasvavad, on väga õhukesed ja väga haprad ning igapäevane mure sellepärast, et kuidas minna soojade ilmadega ilma mütsita õue, sööb närvid seest :)
Masha6. aprill 2016, 20:43
Kullake, jõudu sulle! Aga juuste osas: keera rätik pähe ja kogu lugu. Mitte keegi ei pane midagi tähele! Pikaajalisesst kogemusest parukaga tuttava põhjal ütlen. Kusjuures parukat panen teise inimese peas enne tähele kui puuvillast rätti või ka puuvillst mütsi: hetkel väga moes. Lisaks, sônranne kandis samal päeval samas seltskonnas kahte erinevat parukat ja mitte keegi ei pannud tähele :)
to samuti kogenu7. aprill 2016, 01:22
kui ajutine juuste kaotus on maailma lõpp, siis sa lihtsalt ei ole võimeline taipama diagnoosi tõsidust. Kinnitan, et mõneks ajaks juuksekadu on tühiasi.
to samuti kogenu-le 01.227. aprill 2016, 14:22
Me kõik suhtume asjadesse erinevalt ning elame asju erinevalt läbi. Ehk tõesti, Sina oled sügavalt traumeeritud haiguse kulu pärast ning juuksed on tühine mure. Mina aga suutsin ennast peale esimest šokki veenda, et kõik saab korda, ma paranen, uskusin seda esimesest hetkest saati....kuid juuste kaotus põhjustas ja põhjustab siiani palju pisaraid. Ma olen käinud pika ja ränga tee, ma paranen, viimane visiit arstile tõi rõõmupisarad silma, mu suurt rõõmu ja elutahet varjutavadki vaid need õnnetud juuksed. Ma ei taha olla ainult terve, tahan olla terve, õnnelik ja ilus ning juuksed kuuluvad selle kõigega kokku :) Minu kirja pandu ei tähenda, et ma ei mõistaks diagnoosi tõsidust.
Kakuke7. aprill 2016, 20:21
Heegelda endale vahva suvemüts! Minu õel ka sama mure..
KEEMIARAVIST POLE KEEGI ELUGA VÄLJA TULNUD6. aprill 2016, 10:43
ÄRGE LASKE ENDILE KEEMIAT TEHA...SEE TAPAB KÕIK
Kui miski muudetakse ahnusepõhiselt monopoolseks tööstuseks, olgu tegemist siis ravimiTÖÖSTUSEGA või meditsiiniTÖÖSTUSEGA, on ohus klient. Kuna ravimifirmad on siin, et teenida kasumit, siis nende ahnusel põhinev eesmärk - kasum iga hinnaga - tingib ahnusel põhinevad abinõud ja strateegia, sealhulgas soovi korrumpeerida ja indoktrineerida. Kui arstid on seeläbi muudetud kuulekates ravimifirmade postiljonideks, siis on nad samas kahandatud ebapädevateks ja tervikut näha mittesuutvateks arstideks. Selline õpetatud ebapädevus võimaldab ravimifirmadel oma strateegiat ellu viia ning on lubanud sündida meditsiinil, mis suures osas põhineb valel paradigmal ja ebaeetilisel käitumisel.
aga6. aprill 2016, 11:04
laseme siis vähil inimesi tappa, vähemalt ei tapa ravimitööstus eksole
eestlane6. aprill 2016, 11:07
Lõpetage palun see rumal jutt. Mhtänu keemiaravile on päästetud väga palju vähihaigeid. See Teie vandenõuteooria arstidest kui ravimifirmade ripatsitest on ikka päris rumal. Teie muidugi soovitaksite mingeid kive paitada või hariduseta selgeltnägijate armeest kedagi.
hiljuti kuuldud mõttetera6. aprill 2016, 11:19
Ma ka annaks nõu, kui ma oleks sama terve kui teie
teadja6. aprill 2016, 11:49
kauaks neid keemiaravi saanuid ka pole, küll näed
Kuule, teadja!6. aprill 2016, 12:16
Hoia oma "tarkus" endale! Tule vaata, kui palju inimesi istub onkoloogi ukse taga ja seal kuuled, kui paljud on tänu arstidele terveks saanud!
to teadja6. aprill 2016, 14:20
ja kui ravi poleks saanud, siis oleks?
6. aprill 2016, 11:17
ah et kohe pole. mina küll neid tean
Ippokraates6. aprill 2016, 11:44
Arst õpib 9 aastat ülikoolis, omandab doktorikraadi ja teda nimetab ravimifirmade ripatsiks tegelane, kelle "meditsiinialane" haridus pärineb ühest brožüürikesest. Kuulake jah isehakanud posijaid, jooge kust ja hapet, sööge soodat. Oma valik, kui kiiresti tahate hauda minna.
to KEEMIARAVIST...6. aprill 2016, 13:46
to 10:436. aprill 2016, 14:18
Keemiaravist pole keegi eluga välja tulnud? Ja ilma ravita kindlasti on tulnud? Sa oled ikka päris sassis. Minu enda lähedane "tuli välja" seitse aastat tagasi ja elab.
JUHAN6. aprill 2016, 10:11
Kui minu vend lõpuks pealinna onkoloogi juurde jõudis, laiutas see vaid käsi. Et hilja, peremeesm juba neljas staadium! Et kus sa paari aasta eest olid?
Perearsti ja kohalikus polikliinikus kohaliku eriarsti käe all oli. Kes midagi ei taibanud ning muukui käskisid poole aasta pärast taas tagasi tulla. Et eks siis vaatame, mida vahepeal on toimunud. Ja sedaviisi mitu aastat järjest.
SIIM6. aprill 2016, 10:06
Minu perearst oleks mind kunagi äärepealt hauda saatnud. Pani muudkui diagnoosi silma järgi ning inspiratsiooni abil, ilma meditsiiniliste uuringute, haiglasse või spetsialisti juurde saatmata. Ja minul läks aina hullemaks ning hullemaks. Oletan, et tol ajal perearstinduse alguses olid sellised uuringud perearsti kohta ilmselt mingi summaga limiteeritud. Nii et mulle vist ei jagunudki. Aina uusi tablette, süste ning protseduure, kuniks süda juba koormuse all streikima hakkas. Mine tea, kuidas oleksin lõpetanud, kui poleks omal initsiatiivil kasutanud tutvusi. Tallinnas arstina töötavad kooliõde. Läksin sinna, see pistis mu uuringuteks haiglasse ning mõni päevaga oli asi klaar. Astma pluss mingid kahte sorti parasiitseened kopsus. Paar nädalat sobivat antibiootikumikuuri ning astmarohud. Ja olin varsti taas tööl tagasi.
70- 6. aprill 2016, 11:54
Minu perearst saadab mind küll kõik võimalikud arstid läbi ja kõik proovid korras nii süda kui kopsud , maksad , veresoontekirurgide juures käidud ,ikka korras kõik ... aga vasak jalg turses nagu pakk , kirurg arvas ,et neerud - süda ... aga eiii sealt kõik korras ... koormustest enamvähem korras ,südamearst kirjutas ikka rohtusid , et vererõhutõbi ,aga rohtu võtta ei saa ,kuna rõhk langeb alla 100 ,mõlemad nii ülemine kui muidugi alumine ka ... praegu just süda peksleb ja kerge valu rinnus ,keskel ... nõrkus tuleb peale ja jõuetus , perearstile saan alles 8 päeva pärast . EMO -sse varsti ei saa ka minna abi otsima, saadetakse tagasi ukselt !?
muig6. aprill 2016, 13:55
Ühe haiguse nimi on "polkovniku lesk"...
kah 60 pluss 7. aprill 2016, 00:23
Ja kui googlesse arsti nime paned ,siis näed mis patsiendid neist arvavad ja kuidas arstid suhtuvad patsientidesse ... siis pole ime ,et arstid ei vaevugi leidma ,mis sul viga , rohud aga peale ja et sinust ruttu lahti saada ... ja nii ongi .
Paljugi, mida arvatakse, isiksus loeb, ka patsiendi enda isiksus. 7. aprill 2016, 09:07
Arstile on ette pandud ametlik ravijuhis, mida ta peab järgima, st on dokumenti kus on kõik diagnoosid ja ravi, mida peab selle haigesega tegema, kõrvalekaldumine ravijuhisest ei ole lubatud. saate aru missugused piirangud seab see arstile? Arusaadavalt kui diagnoosimine hästi ei õnnestu kaasneb koos eksliku diagnoosiga ekslik ravi ja veel suurem jama haigele. Arst näeb teid harva ja kogu info mida te annate või ei anna oma seisundi kohta võib kergesti eksitada. Kirjutage üles kõik häirivad sümptomid, kõik lihtsalt ei püsi meeles, kui arsti juurde lähed. Käige ja laske uuesti diagnoosida kui ei leia põhjust üles, kui arstid ei leia siis olgu või ravitseja, kes diagnoosida mõistab oma võimalustega, aga võib anda kätte suuna, kust otsida, arst saab edasise uuringuga juba ametliku diagnoosi panna. Ravi osas valib lõpuks igaüks nagunii ise, kas tabletid või midagi muud, või mõlemad, elustiili muutuse tingib nagunii haigus ise, kui on tõsisem haigus.
Arstide süüdistamine ei vii kuhugi, katsuge aru saada nende võimalustest oma erialal töötada ja ise otsige muid variante lisaks. Keemiaravi sama moodi kui ikka on agressiivne vähi vorm siis taimedega ludistamine ei ole sobiv strateegia, sest taimeravi mõju on aeglane, see ei sobi kokku ägedate seisunditega, sellest ei piisa sekkumiseks. Rääkige arstiga läbi kõik, sest iga vale liigutus maksab kätte. Tavaarusaam on, et kõige vastu aitab immuunsuse tõstmine, aga teatud probleemide korral tuleb immuunsus just maha suruda ja püüda hästi rahulik olla, sest ka stress mõjutab otseselt immuunsüsteemi. Arstiga on mõistlik teha koostööd, kui üks arst ei sobi, teil ei õnnestu temaga koostöösuhet luua, minge teise juurde, teile on see õigus seadusega antud. See kirumine ja jama ei anna kelleelgi midagi.
Rumalad arstid6. aprill 2016, 09:52
Paraku enamus meie arste on rumalad ja laisad. Kahju, et selliste pärast inimesed surevad, endal teada mitu juhtu kus arsti rumalus ja laiskus viis surmani. Kõige suurem probleem on õige diagnoosi panemine, kui haigus teada oskab iga loll ravi määrata.
loogik6. aprill 2016, 10:42
ise õige diagnoosi panemist nimetad probleemiks, ja samal ajal sõimad arste, et nemad seda kohe ei suuda
Kolmas staadium6. aprill 2016, 09:46
Optimismi ja eneseusku südamesse! Olen samasuguse diagnoosiga nõksa vanem patsient, kel edukalt peale oppi, keemiaid ja kiiritust jookseb juba neljas aasta!
Ja minul6. aprill 2016, 10:21
pärast kõike ravi juba 13 aastat. Ega elu enam endine ole, igasugused hädad kimbutavad.
Lugeja6. aprill 2016, 09:44
Vähk on lihtsalt halb rakumuutus, mis võib tabada meist igaüht. See, kas inimene on sealjuures optimist või pessimist, ei oma tähtsust, või siis ainult selles mõttes, et ümberolijatel on lihtsam, kui haige rõõmsat nägu teeb. Õige diagnoosi ja abi saamine on kahjuks liiga tihti kinni juhuses ja arsti hoolsuses ning soovis asjaga tõsiselt tegeleda.
pole ime6. aprill 2016, 09:20
arstide tõttu manalasse varisenuid inimesi küll, eriti vanad inimesed kelle juttu ei kuulata korralikult, umbes a la -aeg minna.
tuleb tuttav ette!6. aprill 2016, 09:50
" ah et teil valutab!".... kas peeglisse olete vaadanud...." olge mureta, teil on vanaduslikud iseärasused!" "Kui Teie eas enam midagi ei valuta siis olete surnud"
6. aprill 2016, 10:43
to tuleb tuttav ette6. aprill 2016, 10:53
Kena, et Teid teietatakse. Mõned korrad, kui olen arsti ette pidanud astuma, hakatakse kohe sinatama. Olen naisterahvas ja 70+ ja kasvatus ei luba arstile samaga vastata.
Lea6. aprill 2016, 08:55
Päris jube! Optimism on nüüd parim ravi - jõudu!
Pool lugu tundus Eesti arstide sarjamisena. Siis selgus hoopis, et kogu saaga sai teoks võõrsil. Neid abi mitteandnud arste polnud mingit mõtet anonüümseteks loo peategelasteks teha!
1236. aprill 2016, 09:08
Täpselt samasugune lugu juhtus ka minu emaga, aga Eestis. Ema tundis ammu, et midagi on valesti, jooksis arstide vahet. Küll öeldi talle simulant ja mida kõike veel. Kui lõpuks vähk avastati, oli hilja... Ja see juhtus Eestis. Arstil ja "arstil" on vahe, olgu siis Eestis või välismaal. Tükk aega olen mõelnud, kas panna asi suure kella külge ning öelda mõni nimi. Üks neist arstidest on väga tunnustatud... Samas võib see mulle endale kunagi ringiga tagasi tulla ja lisaks arstide ringkaitsest teavad kõik :(
Jah6. aprill 2016, 09:43
Kui mingil teisel erialal mitu spetsialisti on samal arvamusel, siis on ka ringkaitse ?
tode ja oiglus6. aprill 2016, 10:08
kindlasti tuleks asi suure kella kylge panna. kui see niinimetatud tuntud arst ylbelt ja hoolimatult suhtub oma patsientidesse, siis juba selle parast tuleks infot levitada, et rohkem selliseid juhtumeid ei juhtuks. piisab arstide ringkaitsest, pole patsientidel vaja aidata seda ringkaitset veel tugevdada. tode ja oiglus olgu motoks
6. aprill 2016, 10:45
Seega EESTI arste pole vaja maatasa teha, kui "arstil ja "arstil" on vahe, olgu siis Eestis või välismaal".
imesi pole olemas6. aprill 2016, 10:50
Millisest õiglusest on jutt? Mis sul peaks kuuluma? Mida sa info levitamisega loodad saavutada? Arvad, et arst nüüd muutub imearstiks - paneb 100% õiget diagnoosi ja kohe!?
_
õiglus ‹-e 5 või -e 4› ‹s›
(< as õiglane (1. täh.)); asjade seis, olukord, mille puhul igaüks saab selle, mis talle kuulub.
pigem 6. aprill 2016, 11:31
Tasub pöörduda Patsientide esindusühingusse ja seal asi läbi arutada spetsialistiga, kes kaitseb haigete õigusi.
kahju6. aprill 2016, 08:53
Kuidas arstid küll nii teadmatud on? Juba 70.-datel põdesid noored naised rinnavähki. Ka minu õde oli tol ajal sama vana, kui vähk avastati. Arstid ka muidugi panid igasuguseid diagnoose kuni mastiidini välja. Kusjuures õel üldse lapsi polnud ja teatavasti on mastiit piimanäärmete põletik imetamise ajal. Lõpuks peale mitmeid kuid sai õige diagnoosi, aga kasu enam polnud. 5 kuu pärast oli juba surnud. Lõikus, keemia ja erakordselt kiirelt leviv vähivorm tegid oma töö.
to kahju6. aprill 2016, 11:31
Mastiit on rinnanäärme põletik ja see pole mitte alati ainult imetamise ajal!
Mastiit vs mastopaatia6. aprill 2016, 19:10
Mastiit ehk rinnapõletik on sünnitusjärgse perioodi haigus, mille puhul rindades tekkiv piimapais, pisitraumad ja bakteriaalne põletik viivad rindade valulikkusele ja tursele ning kaasub kõrge palavik ning halb enesetunne.
_
Mastopaatia on haigus, mille korral rinnanäärme kudedes kujunevad tihendid, mis on kombates tuntavads väikeste sõlmekestena. Mastopaatia ohtlikkus seisneb selles, et mõned selle vormid võivad transformeeruda rinnavähiks. Spetsialistid pööravad erilist tähelepanu selle haiguse profülaktikale.
kahjuks kõik ei olegi ravitav6. aprill 2016, 11:35
Osa rinnavähi vorme ongi ülikiire kuluga, ravile allumatud ja lisaks veel antakse edasi naissoost järglastele. Tean ühte sellist peret ja see on ikka õudne teadmine, millega elada põlvest põlve. Teatud vanuses neil vähk "käivitub" ja teeb puhta töö.
Kellamees6. aprill 2016, 08:49
Päike südamesse! Ära kaota lootust, nii valus ja vaevaline kui see ka ei oleks selleni.... Ilusat kevadet !
hah6. aprill 2016, 08:42
Kas need samad arstid korrutasid kes iga kuu meedias mõne alternatiivravitseja ette võtavad ja talle avaliku laimukampaania organiseerivad?
Aga6. aprill 2016, 09:46
Alternatiivravitsejaid peabki ette võtma. Nemad ei tee kahju siis, kui tegemist on iseparaneva haigusega, ja me kõik oleme alternatiivravitsejad, kui kasutame ravimtaimi ja muid rahvameditsiinis kasutatavaid vahendeid, mis inimese tervisele ohtlikud pole. Tõsiste hädade puhul neist kasu pole.
mina...6. aprill 2016, 08:20
Heike! Soovin jaksamist ja optimismi. Tänäpäeval on rinnavähk ka ravitav.Oled noor, kaunis ja särav naine, naudi kevadest ja iseendast.
heh-ile6. aprill 2016, 07:53
Kohe pead nii "positiivne" olema? Soovin Heikele pikka, õnnelikku ja tervet elu!
07:53, 6. apr 2016 -le6. aprill 2016, 08:34
järelikult6. aprill 2016, 09:47
kommentaar on kustutatud.
mis lahti ?6. aprill 2016, 07:53
konto numbri on ÕL unustanud lõppu lisada?
6. aprill 2016, 08:45
Mis lahti, mis lahti? Nagu näha, on sinul kõht lahti.
hmm6. aprill 2016, 10:35
Verbaalne düsenteeria vist jah...