Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
13. aprill 2016, 16:03

Kolm asja, mida ei tohi naistearstile kunagi valetada (2)

Naistearsti juures käimine tekitab alati piinlikkust ja ebamugavust ning seepärast tekib vägisi tahtmine arstile valetada. Kuid, ettevaatust – naistearstile valetades võid sa oma tervisele tõsise karuteene teha.

Good Housekeeping toob välja kolm asja, mida ei tohi naistearstile kunagi valetada.

1.  Suitsetamine või alkoholi tarbimine. Pea meeles, et naistearst analüüsib tervet su keha. Arstid teavad, et alkoholiga liialdamine ei pruugi endaga alati seksuaalses mõttes mõistlikke otsuseid kaasa tuua. Samuti mõjutavad nii suitsetamine kui alkoholi tarbimine pikemas perspektiivis su tervist, seepärast peaks arst sellest ka teadlik olema.

2. Voodikaaslaste arv. Katsu meeles pidada, et arst ei kritiseeri sind. Või kui ta seda mingil põhjusel teeb, kasvõi halvustavaid pilke heites, otsi endale uus naistearst. Voodikaaslaste arv annab arstile täpsema pildi suguhaiguste riskist, sest midagi pole parata – igal voodikaaslasel on ju ka omakorda seksuaalne minevik.

3. Täielik ülevaade seksuaalsusest. Sageli kipub olema nii, et lesbid ja biseksuaalsed inimesed arvavad, et suguhaigused neid ei ohusta. Kuid kontrollida tuleb neid samamoodi kui heteroseksuaale, sest keegi ei tea kunagi, kas sul või su partneril on ette tulnud kõrvalsuhteid.