Foto: SILLE ANNUK
Uudised
14. aprill 2016, 17:07

Head uudised: haigestumine grippi väheneb jõudsalt (1)

Viimase kolme nädala jooksul on märkimisväärselt vähenenud laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv. Möödunud nädalal pöördus arstide poole 3403 inimest, pea pooled neist olid lapsed.

Terviseamet teatel on viimase kolme nädala jooksul on märkimisväärselt vähenenud laboratoorselt kinnitatud gripijuhtude arv ning muutunud on ka ülemiste hingamisteede haigusi põhjustavate viiruste etioloogiline struktuur. Gripiviiruse kõrval on ringlusesse jõudnud RS-viirused, olles sel nädalal domineerivaks.

Gripiviirustest põhjustatud haigestumiste osakaal langes 24 protsendini, kuid gripi lõpust veel rääkida ei saa, sest hospitaliseeritud inimeste arv püsis jätkuvalt suhteliselt kõrgel tasemel.

Grippi haigestumine kasvas üksnes vanemealiste inimeste seas, teistes vanusrühmades grippi haigestumine langes.

E-Tervise SA täpsustatud andmetel on hooaja algusest hospitaliseeritud 880 patsienti. Nädalaga ei ole lisandunud ühtegi uut intensiivravi juhtu.

Alates jaanuari lõpust on vajanud gripi tõttu intensiivravi 64 riskirühmadesse kuulunud inimest. Terviseametile teadaolevatel andmetel on sel gripihooajal surnud 20 inimest, kes kõik kuulusid riskirühmadesse.

Gripi ja gripilaadsete haiguste sihipärase uuringu kaudu registreeritud andmete põhjal saab hinnata grippi haigestumuse intensiivsust madalaks, kuid geograafilist levikut endiselt laialdaseks.