Toiduuudised

Toitumisekspert: päevas võiks süüa vaid ühe teelusikatäie soola (36)

LISA KOMMENTAAR

Soola 18. aprill 2016, 11:12
pole toitude valmistamisel üldse vaja. Selleks on looduslikud maitseained iga toidu jaoks.
Rull17. aprill 2016, 19:17
Keegi pole tõestanud või ka ümber lükanud, et sool on kahjulik. Seega ärge väga põdege enne, kui konkreetne faktidel põhinev info olemas.
Sander17. aprill 2016, 18:58
Olen suht soolasõber, kuid triiki teelusikas on liig, mis liig.
Maitse17. aprill 2016, 18:51
Sööge meresoola, seal kõik vajalikud ained sees. Tööstused ei lisa meresoola kohe kindlasti, kuna hind juba kõrgem. Joodi sisaldavad nad kõik. Toidud maitsevad ka kordades paremini.
kahtleja17. aprill 2016, 19:12
Meresoola (NaCl) sees terve Mendelejevi tabel, toidukordistaja ja jood pealekauba? Ja "tööstused" ei lisa meresoola mitte kuhugi, sest sel kõrgem hind võrreldes raskemini kättesaadava kaaliumkloriidiga (KCl)? Oi, ma pean vist kokakooli tagasi minema!
18. aprill 2016, 10:05
Ja ära ka ei võta. Meri on nii saastatud ,et isegi ujumine on tervisele kahjulik, aga kui veel soola suppi sisse panna ....
tavaline inimene17. aprill 2016, 18:28
Huvitav, mis ajakirjanikud kuulutavad päevast päeva, kuipalju keegi soola lakkuda ja paarituda võib? Ainult Sun, Kroonika, Õhtuleht. Naistekas ja Vagiinavärina Eurotaharushi omad. Ülisallivuse ülim ilming: mida rohkem seksist rääkida, seda rohkem asi väheneba.. neda.. ma
Üsna irooniline artikkel nüüd,kus toote pakendil17. aprill 2016, 16:44
enam soolakogust EI MÄRGITA.Pöördusin ühe tootja poole ja küsisin,et kas poleks ehk mõistlik vähem soola lisada-vastus oli:iga hommik maitseme,kõik on ok.
Minule ei ole ok,lisada saan igal ajal,kuid see ülesoolatu rändab konteinerisse ja siis räägitakse,et palju toitu visatakse ära.(nt.kotletid9Ma ei saa seda ülesoolatut varesele ka anda,ta annab otsad.
Et märgistus lisada:"vähesoolane"nagu heeringatel,vaat seda pole võimalik.
Kuna märget pole,palju soola on,jääb ostmata.Niimoodi siis tootke aga edasi oma soolast saasta.
kahtleja17. aprill 2016, 19:31
Vähesoolane heeringafilee on üpris soolane. Ja üldse tundub kogu su jutt väljamõeldis. Ükski tootja ei vasta tarbija pretensioonile, et "iga hommik maitseme, meile tundub okei". Head kirjandusfantaasiat ja toidu prügikasti viskamist!
Oi17. aprill 2016, 16:43
Mõned panevad tarka siin lehes,sööge ise oma soola,keda huvitab teie arvamus siin lehes.
o17. aprill 2016, 18:51
Õige Oll, kõik panevad tarka. Meie sinuga pole soola elu seeski suhu võtnud.
pilleka17. aprill 2016, 15:07
mina ei söö ültse soola ainult nii palju kui toidu sees on, aga niimoodi lusikaga sisse ei vohmi, ei meeldi lihtsalt!
17. aprill 2016, 15:44
vahi aga vahi17. aprill 2016, 18:58
Ültsegeid söövad soola vaid niipalju, kui toidu sees on, aga muidu mitte üldse
arvaja mustale16. aprill 2016, 11:49
Võiksid internetis uurida - roosa ehk Himaalaja sool on täiesti olemas. Minulgi köögiriiulil. Väga looduslik, naturaalne ja tervislik. Aga terve teelusikas soola päevas on ikka liiast küll.
Mina tean, et16. aprill 2016, 13:20
puhas sool on NaCl. Milline valem on sinu kuulsal roosal soolal? Kui ka vaid NaCl, siis mis seal sees roosa on? Ja miks teda Himaalajast otsida? NaCl on ka Eestis saadaval.
17. aprill 2016, 08:04
Himaalaja sool - selles leidub kuni 84 inimkehale vajalikku keemilist elementi. Himaalaja soola teeb eriliseks tema tekkimine. Himaalaja sool on ladestunud rohkem kui 260 miljoni aasta eest. Kliimamuutuse tõttu kuivas ürgmeri ning soolakiht sattus maakoore alla ja on tänapäeval ladestunud 600-800 m sügavusele soolasoontesse. Olles seeläbi kaitstud täieliku tänapäeva keskkonna reostusest. Himaalaja soola peetakse väga puhtaks ning väärtuslikuks, sest ta on :
rikas mineraalainete poolest;
sisaldab loodulikku joodi;
ilma lisaaineteta;
töötlemata.
Kui tavaliselt soolakivid eraldatakse kõigepealt veega, seejärel pumbatakse all alt välja, aurutatakse tööstuslikult, puhastatakse, peenestatakse ja rikastatakse kunstlike lisaainetega, siis Himaalaja soola kaevandatakse veel ühes tükis. See on tõeline loodustoode kõrge toitainete sisaldusega.
.16. aprill 2016, 21:50
Soola valem on NaCl--olenemata värvist, olenemata sellest, kas ta on peensool joodi lisandiga, või nimetatakse seda meresoolaks.
Mis aga puutub Himaalaja soolasse--siis võiks veidi süveneda salkandis levinud massilise kaasasündinud kretinismi põhjustesse : ja nimelt joodi puudus. Kusjuures ka sealne sool on NaCl.
m.o.t.t.
koma17. aprill 2016, 07:46
Joodipuudus on rahvatervise probleemiks ligi 50 riigis ja umbes kahe miljardi inimese toidusedel sisaldab soovituslikust vähem joodi mitte ainult Himaalajas
must17. aprill 2016, 18:43
Mina söön regulaarselt ainult magneesiumi ja joon iga päev ainult joodi. Näost punane kui peet ja seedimine siriseb hästi läbi. Peale selle ei tarbi ma suhkrut ega alkoholi, vaid ainult sellerit ja salpeetrit. Usklik. Ei suitseta muud kui ainult vesipiipu hašišiga.
;D18. aprill 2016, 10:16
Kui sa oled näost punane, see pole joodist tingitud nähtus ja seedimist jood ei mõjuta. See on kindlasti magneesiumist, pead ju pidevalt potil istuda silmad punnis. Seller on hea, aga miks sa taimevätist sööd, tont seda teab.
Radist16. aprill 2016, 11:04
Kas keegi mäletab veel vene filmi "Zolotoje runo"? Seal on stseen, kus vanglast põgenenu paneb kartuli suhu, kuid - tundes magedust, ajab pea kuklasse ja raputab soola lisaks. Otse suhu, lihtsa mužiki kombel.
17. aprill 2016, 16:07
ma raputan ka vahel soola suhu, kõrvetistega, et maohapet rohkem tekiks.
17. aprill 2016, 20:05
Ärni16. aprill 2016, 10:52
Mina söön makarone suhkruga
Aga mina16. aprill 2016, 11:03
heeringat jäätisega!
eestimaalane16. aprill 2016, 11:09
Mina ka. Keedetud makaroniplödi suhkru ja kaneelliga - mm, magustoit!
kõik sõltub ...16. aprill 2016, 10:40
Kontoriroti jaoks, kes istub suvel kondiotsionäriga ruumis, piiisab, aga kes teeb füüsilist tööd, käib trennis, 5 grammist kohe kindlasti ei piisa
AJ16. aprill 2016, 10:22
Palun lõpetage "arvamustepõhised" soovitused. Need on ohtlikud.
naisuke16. aprill 2016, 09:54
On alles eksperdid!
Nii palju on rumal süüa, isegi kõikide söögikordadega ei saa seda kogust kätte, kui inimese moodi süüa.
Aga naisuke?16. aprill 2016, 11:02
Küsiksin hoopis: Kas oled püüdnud ära arvata, kui palju on Eestis toitumiseksperte? Aga kui palju terves maailmas? Kiilub vist aju kinni? Minul, arvan, küll. Iga tegelane on arvamusliider ja ekspert. Kes siis meie oleme? Mina ka ei söö teelusikatäit soola päevas.
JA SELLEKS PEAB TASKUS RAHA OLEMA:::17. aprill 2016, 07:29
ET KUI INIMESE MOODI SÜÜA TEHA::::::
JA PALJU KALLIST TOIDUKRAAMI KODUS OLEMA::
SIIS ON VÕIMALIK -------KA SOOLA KOGUSEID VÄHENDADA::
eestlane16. aprill 2016, 09:27
nii palju!!
kartulid kindlasti ilma soolata. et kaalium säiliks
meresool on nüüdseks sodi
kas boliiv ia või himaalaja roosa sool
aga et keegi kohe teab et eestlane on sallimatu rassist ja joodik ja soolasööja kah veel?!
ise me teame, et eestlane on kõikse normaalsema mõistusega siin ilma peal (teised on veel lollimad)
16. aprill 2016, 10:44
Mis see Himaalaja sool on sodi?
must16. aprill 2016, 11:23
Ma pole samuti kuulnud miskist boliivia või roosast soolast, See omaarust "eestlane" on tegelikult boliivlane, kokatarvitaja.
Radist16. aprill 2016, 07:40
Teelusikatäis soola päevas on normaalne? Kuidas võtta. Kui korraga, siis ajab öökima. Kui aga ööpäeva jooksul... On inimesi, kes ei lisa soola isegi kartulite keeduveele ning söövad ülejäänudki sööki nii magedalt kui võimalik. Ja tunnevad end hästi. Samas on teisi, kes söövad soolaheeringa kõrvale soolaga üleriputatud keedukartulit. Ja tunnevad end samuti hästi. Asi sõltub elustiilist ja toitumisharjumusest. Mis ühele mõnus, see teisele arusaamatu. Nagu muusikamaitse või veganite ja omnivooride antagonism.