Terviseuudised

Patsientide liit: Eesti tervishoiusüsteemis napib patsiendikesksust (7)

LISA KOMMENTAAR

20. mai 2021, 18:37
Kuna võlaõiguslike lepingutega (töövõtu–ja käsundusleping) teenuse osutajad valivad töötervishoiuteenuse osutaja ja tasuvad teenuse eest ise, siis toimub siin normaalne arsti - patsiendi suhe. See on nii ka juhi - ja relvalubade jne tervisetõendite taotlemisel. Aga töölepinguga töötaja puhul valib töötervishoiuteenuse osutaja ja sõlmib temaga lepingu tööandja, kes ka tasub teenuse eest. Sellisel juhul on arst sisuliselt patsiendi käperdaja, et mitte öelda enamat!
20. mai 2021, 18:38
See toob kaasa ka rida probleeme töötaja eriliigiliste (delikaatsete) isikuandmete konfidentsiaalsusega, sest keegi ei tea, mida arst ja töötaja tööandja lisaks eravestluses räägivad. Ka töölepinguga töötaja peab saama valida töötervishoiuteenuse osutajat. Tervisekontroll viiakse läbi töökeskonna riskitegurite suhtes, kas need sobivad töötajale või mitte, ja ei tunta huvi töötaja eraelu vastu, või siis näiteks tööandja huvi mitu aborti on sekretär teinud jne.
Sander19. aprill 2016, 05:25
Sealtmaalt, kus tervihoiust on saanud ÄRI, ei huvitata patsiendi tervis kedagi. Olen seljatraumaga vaevelnud kogu elu, kuigi elada laseb, aeg-ajalt külmetudes lööb välja. Veneajal, näiteks ööga tõmbas selja ära, siis sattusid kuidagi Tartus maakonna polikliinikusse ja poole tunniga olin neuroloogi vastuvõtul ning süstiravi sai alata. Praeguse kliki ajal tuleb oodata vähemalt pool aastat. No hallo, selle ajaga olen, kas terveks saanud või lusika nurka sülitanud. Heldimusega tuleb meenutada nõukaaega, kus inimene oli oluline.
ses19. aprill 2016, 08:19
Ja kui ükskord arsti juurde saad, siis tuleb ise diagnoos panna ja öelda mida tuleb teha, muidu ei tule sellest midagi.
Juku18. aprill 2016, 14:21
Sooviksin arstidelt, rohkem selgitusi ja luba küsida oma haiguse kohta infot. Praegult on väga tihti nii, et tuled arsti juurest teadmata, mida asjast arvata, kas mina olen loll, või hämu ongi kõige parem viis patsentidega suheldes, siis ju ei vastuta keegi, kui haige millestki aru ei saa.
Kord öeldakse, hullemaks minna enam ei saa, järgmine kord ütleb sama arst, teil pole häda midagi.
Uskumatu suhtumine.....................
KIRUDA SAAB AINULT19. aprill 2016, 07:02
RUMALATE OTSUSTE JA SEADUSTE TEGIJAID::
AGA --SEE ARST ---ON KÜLL VALMIS AITAMA::
ARSTI JA HAIGE VAHEL OM RUMALAD SEADUSED:::::
RIIGI VALITSUS ----POLE PIISAVALT HAIGLATELE RAHA ÜLE KANDNUD???? SIIT KA OLUKORD ----NAGU HAIGLAD TÖÖTAKSID ;;#""""
ESMA--ABIGA JA KOHE KOJU
Kerge kiruda..18. aprill 2016, 13:57
Arstid pole süüdi ,süsteem ja seadused on puudulikud! Haigekassat kasutatakse muul otstarbel.(Pole eriline saladus.)