Tervisepäeval saab mõõta vererõhku, veresuhkrut ja kolesterooli taset ning keha rasvaprotsenti.Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
19. aprill 2016, 13:05

Arstitudengid kutsuvad laupäeval Tallinnas ja Tartus tervisenäitajaid mõõtma

Eeloleval laupäeval, 23. aprillil 2016 korraldab Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts (EAÜS) koostöös teiste tervist edendavate organisatsioonidega Tallinna Ülemiste keskuses ja Tartu Lõunakeskuses tervisepäeva.

Sel päeval on võimalik kell 12 kuni 16 igaühel võimalik lasta spetsiaalselt üles seatud tervisepunktis oma tervisenäitajaid mõõta.

Mõõtma saab tulla vererõhku, veresuhkrut ja kolesterooli taset ning keha rasvaprotsenti. Tervisepäeva raames jagatakse informatsiooni selle kohta, mis nimetatud tervisenäitajate väärtusi mõjutab ning mida saab teha teisiti, juhul kui väärtused ei ole normis. Üritusega soovitakse tuua tähelepanu tervisenäitajatele, mida on lihtne jälgida ning panna inimesi mõtlema sellele, mis seisab nende näitude taga.

“Diabeet, kõrgvererõhktõbi ja rasvumine on arenenud riikides olulisteks probleemideks. Enamikel juhtudel on nimetatud haiguste teke aga ennetatav ja õigeaegsel sekkumisel on võimalik nende progresseerumisest tingitud tervisekahjustusi suures osas vältida,” kommenteeris tervisepäeva peakorraldaja Liis Kibuspuu.

Klassikaliste tervisenäitajate mõõtmine ei ole aeganõudev, kuid tavainimese jaoks jääb see tihti üsna kättesaamatuks. Tervisepäev annab inimestele võimaluse saada asjakohast infot oma tervise kohta arsti juurde minemata. “Mõõtmistele on oodatud igas vanuses inimesed. Tervislikke eluviise on oluline juurutada juba lapseeas ning säärastest skriinimistest võib olla kasu nii vanadele kui noortele,” lisas Kibuspuu.

Tervisepäev on osa EAÜSi teemakuude programmist, mille raames on aprill kuulutatud Eesti tervise kuuks. EAÜS on arstitudengeid ühendav organisatsioon, mis tegutseb eesmärgil, et Eestis elaksid maailma kõige tervemad ja õnnelikumad inimesed.