Terviseuudised

Pereõed: pereõdede õigused võiksid tulevikus suureneda (16)

LISA KOMMENTAAR

Tavakodanik22. aprill 2016, 13:45
Kui helistan oma perearstile, on see võimatu, sest kui keegi üldse telefonile vastab, on see pereõde. Kahjuks ei saa ta aru või ei suuda näiteks retseptrohu nimegi meelde jätta, samuti tunduvad talle tavalised med. terminid võõrad, sest ta palub neid alati mitu x korrata. Igal juhul olen tihti retsepti pikendamist oodanud kuid, vahetevahel jälle helistades ja palvet korrates. Näib, et m6ned pereõed ja samuti arstid võtavad küll niisama palka vastu, tegemata inimese heaks mitte midagi.
meedik22. aprill 2016, 10:30
kellegil on medõdede osas väga huvitavad fantaasiad,oma tutvusringkonnas kahjuks selliseid pole...
22. aprill 2016, 12:10
seega , oled kuivik ja elu ei märka
to medvend21. aprill 2016, 17:56
Tegelikult olen lõpetanud velskri eriala ning koolis meid niisama lulli lööda küll ei lastud,õpetati samu asju ,mis arstidelegi. Inimesele ohtlikule meedikule diplomi andmine ei tulnud kõne allagi. See,mida kaasaja õed teada tohivad,küll paljudes kohtades praktikas ei toimi.
22. aprill 2016, 07:31
imelik ka kui koolis oleksid poistega trulli löönud
aga kooli jõudsid alatijti sukatripp lõuaall ja teinevarba all...kepist ja keeksist oimetu
***21. aprill 2016, 16:57
Mulle ja mu lapsele kirjutas õde antibiootikume, mulle veel 2 korda, sest esimesega ei ravinud häda välja. Kui siis lõpuks arstile aja sain, küsisin, et mis värk on, et me terveks ei saa. Siis arst vaatas, raputas pead ja ütles:" Te ei ole ju õiget ravigi saanud." Vot siis õdede tarkust. eks sellega ilmselt soovitakse arstide ukse taga järjekorda kiiremini liikuma saada. et kergemad nohud- köhad ei pea ehk arst üle vaatama. Võta nüüd kinni, millal see kerge võib olla raskema haiguse eelmäng.
arst21. aprill 2016, 18:33
õige ravi on soodavesi, või kloriid :).
pereõde21. aprill 2016, 16:56
olen aastaid pidanud tegema sisuliselt sama tööd,mis arst ja usun,et seda teevad enamus pereõdesid,sest muidu variseks see haige süsteem päris kokku (arstid lihtsalt ei jõua igale poole)
Kursused,mis õdedele mõeldud on,on täiesi mõttetu mula,sellist ümmargust juttu,mis kuhugi ei vii,võib rääkida igaüks. Sisuliselt kasulikku asja aga õde teada ei tohi.
medvend21. aprill 2016, 17:46
juba see näitab su su taset...sõna MÕTTETU...kui medkooliajal ikka poppi panid ja poistega nokastanud peaga jebekat tegid siis jah...tõesti mula
Edu sulle nahkpiitsa kasutamisel ehk õpid mõne viguri praktikas ära
nojah21. aprill 2016, 18:32
targale inimesele on mula, lollim, kes midagi ei tea, ehk saab midagi teada ka :). Ka muude erialade puhul on sunduslikud täiendkoolitused mõttetu mula, mis vaid bürokraatia pärast.
Nii on21. aprill 2016, 16:01
Suured ravimifirmad teenivad suuri kasumeid selle läbi et inimestele keemilisel teel valmistatud preparaate välja kirjutada. Rohkelt on kindlasti neid kes enda teadmata on nii öelda "katsejänesed". Ravimifirmad on ainult huvitatud kasumist, rahva tervis on neile ukspuha. Loodan et iga inimene saab haigust ennetada läbi tervusliku eluviisi ja heade motete, tegude
Õnneliku näoga21. aprill 2016, 15:36
Järjekordne totaalsest rahapuudusest tingitud kärpereform!
Jumal hoia eestimaad21. aprill 2016, 14:43
Mõnikord ma mõtlen, et kui riiki valitsevad inimesed selliseid mõtteidpereõdede kohta loevad, et kas nad süvenevad ka või läheb see kõik ühest kõrvast sisse, teisest välja? Ei ole võimalik riigis julgeolekut tagada tegemata midagi selle heaks, et rahvas riigis ühtlasemalt haigestuks. Eile avaldati jälle üks raport, mis peaks panema tõsiselt ja kiiresti muutma seadusi nii, et maainimesed suudaksid oma kodudes edasi elada ja et oleks rohkem neid, kes maale koliksid. Pereõendus on teinud kõik selleks, et pealinna elanike arv kasvaks ja töötanud otseselt selle nimel, et meie julgeolekut nõrgestada. Kas tõesti ei suudeta siis sisse seada mingitki vastumeedet? Mõelge ometi, kui abitud me igasuguse suurema kriisi puhul oleksime, kui me ei suuda pereõendust peatada? Kui üks pereõde tõmbab maalt tasuta transpordiga inimesi ära, siis teised võiksid maksuerisustega neid tagasi tuua. Imeväikese käibega mikroettevõtja suudaks end maal ära elatada kui ta saaks piirduda vaid sotsiaalmaksu maksmisega (lihtsalt üks võimalik näide). Jumala eest - tehke ometi midagi enne kui on hilja! Andkem siis juba väitsed kohe patoloogidele ennem kui haige pereõe juurde siseneb.
Nii nummi "õde "21. aprill 2016, 14:37
Põlva perearsti üks õdedest on nn "klass" omaette. Elagu ! Tõesti ennem usaldan oma tervise öid ja päevi näinud sanitari kätte kui Piretile
minu 21. aprill 2016, 17:10
arvates peab ta nõu ka perearstiga,lihtsalt range olemisega.
Rahvas arvab21. aprill 2016, 14:18
Arvan et tulevikus on artiklid "sanitari, suva koolituse läbinu õigused võiksid suureneda". Sisuliselt tagasiminek.