Kehasse kogunenud toksiinid mõjutavad kesknärvisüsteemi ja põhjustavad nii sagedasi peavalusid.Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
22. aprill 2016, 10:40

Üheksa märki sellest, et pead viivitamatult ette võtma suurpuhastuse oma kehas (10)

Me kõik teame, et elame maailmas, kus õhk on saastunud ning toit on geneetiliselt muundatud ning pestitsiididega töödeldud. Ja see ei ole hea, sest see tähendab, et erinevad toksiinid ja kahjulikud ained mõjutavad keha iga päev.

Kõige hullem asi on see, et olukorra leevendamise asemel kipume me oma igapäevase eluga seda hullu olukorda süvendama, näiteks erinevaid ravimeid, alkoholi ja tubakatooteid tarvitades, kirjutab Healthy Life Tricks. Kui me iseendast aga hoolime, tuleb oma keha toksiinidest puhastada. Kui endast annavad märku järgmised loetletud tervisehädad, on selleks viimane aeg.

* Peavalud. Kehasse kuhjunud toksiinid võivad mõjutada kesknärvisüsteemi, põhjustades peavalusid.

* Suurenenud kõhurasv on üks kõige ilmsemaid märke, et keha on toksiinidest koormatud. Toksiinid takistavad kehal reguleerida glükoositaset ja kolesterooli, samuti ajavad need sassi hormoonsüsteemi.

* Nahaprobleemid. Näiteks pidevad nahapõletikud, sügelus või näo punetus viitavad kehasse kogunenud mürkidest.

* Keha ülekuumenemine. Kui organism on toksiinidest üle koormatud, üritab maks neid kõrvaldada. Halb asi on aga, et see koormab maksa liialt, paneb maksa lisasoojust eraldama ja nii tekib kehas ülekuumenemise oht.

* Väsimus. Kui toksiinid on keha üle võimust võtnud, tunneb inimene väsimust, kurnatust ning tal ei jagu energiat.

* Kinnine nina. Saastunud õhk kahjustab nina limaskesti ning selle tulemusena võib nina kinni olla.

* Unetus. Kui kehas on kõrge toksiinide ja teiste kahjulike ainete tase, mõjutab see ka vereringet ning tulemuseks on unehäired ja unetus.

* Valud sapipõies. Toksiinid mõjutavad ka sapi tööd ning ummistavad selle.

* Valge või kollane keel. Kui keelel on valge või kollane katt, on vereringe ilmselgelt toksiinidest üle ujutatud. Alusta kehapuhastust viivitamatult!

Kuidas keha toksiinidest puhastada?

Eksperdid väidavad, et üks võimsamaid vabade radikaalide kehast väljaviijaid on antioksüdantide rohke roheline tee. Joo seda!

Ka sidrunid töötavad keha puhastamisel võimsalt, sest need on antioksüdantide rikkad. Joo sidrunimahla sooja veega igal hommikul kohe pärast ärkamist.