Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
26. aprill 2016, 10:35

TÕHUS VEETERAAPIA: Uuri, milliseid tõbesid saab leevendada igahommikuse veejoomisega (22)

Seda, et 7-8 klaasi iga päev oma tervise huvides vett juua on mõistlik, teavad paljud. Küll aga on teadmata see, et vee joomine kohe pärast ärkamist võib leevendada päris paljusid tõbesid.

Iidne Ayurveda raviteraapia kinnitab, et hommikune vee joomine kohe pärast ärkamist aitab puhastada inimesel oma soolestikku ja nii organismi tervikuna, kirjutab New Health Guide ja toob välja, et hommikune vee joomine paneb naha särama, aitab rakkudel kiiremini uueneda, tasakaalustab ainevahetust, aitab kaalust alla võtta, puhastab soolestikku ning aitab ravida ka erinevaid tõbesid.

Kuidas vett juua nii, et sellest oleks maksimaalselt kasu?

Joo kohe pärast ärkamist viis-kuus klaasi vett. Samas väldi tund enne ja pärast veejoomist alkoholi tarbimist ja söömist. Alguses võib sellise koguse veejoomine olla keeruline, kuid kui keha rutiiniga harjub, ei ole see teps mitte raske. Mõistlik on alustada näiteks nii, et algatuseks juua kolm-neli klaasi vett, siis pidada paar minutit pausi ning juua ülejäänud vesi.

Vanematel inimestel ja neil, kes ei suuda nii palju korraga vedelikku juua, on soovituslik alustada väiksema koguse vee joomisega ja tõsta järk-järgult vee kogust.

Pärast veejoomist tuleks hommiksöögiga oodata tunnikese ning pärast hommikusööki oodata kaks tundi enne, kui uuesti süüa-juua.

Jaapanis on avastatud, et selline veeteraapia aitab ravida mõnesid haiguseid ning püsida terve. Hea on ka see, et sellel meetodil ei ole kõrvalnähte.

Veeteraapiast on kasu järgmiste haiguste korral, sulgudes on päevade arv, pärast mida positiivsed tulemused võiksid avalduda:

Vähk - 180 päeva

Kõrgvererõhutõbi - 30 päeva

Tuberkuloos - 90 päeva

Diabeet - 30 päeva

Maohäred - 10 päeva

Kõhukinnisus - 10 päeva

On välja toodud, et artriidiga kimpus olevad inimesed võiksid seda meetodit esimesel nädalal kasutada kolmel päeval ning alates teisest nädalast igapäevaselt.

Ning isegi, kui vee tervendav mõju tundub ebausutav, tasub vett juua, sest halba see teha ei saa. Kuid dehüdratsioonil on päris mitmete haiguste tekkes oma osa. Selle olemasolu mängib spetsialistide hinnangul rolli näiteks angiini, ebaregulaarse menstruatsiooni, diabeedi, neerukivide, astma, sinusiidi, ülekaalulisuse, kõhukinnisuse, peavalude ja reumatoidartriidi tekkes.