Meeled

Ühe depressiooni lugu: "Kõigest, absoluutselt kõigest oli kõrini." (40)

LISA KOMMENTAAR

mart1. mai 2016, 15:44
isegi ei viitsi seda lugeda lõpuni....kahju inimestest, kes ennast armastada ei oska ja kohe kui lahkuminek vms siis arvavad et nende elu läbi...lõpetage enda haletsemine..teil enamustel on lapsed kelle pärast edasi minna ja peamine teie ISE! õppige ennast armastama inimesed!!!
Vaata ťo Noo28. aprill 2016, 21:35
Loe ilusti läbi mida kirjutasin. Sellistest litsides ma küll ei unista, arusaadav? Ja ei rääkinud kuskilt otsast enda kogemustest. Aga Sina pane ennast mordaaabitsasse pakkumisega üles. Aga ehk leiad kuskilt klubist mõne, kes Sinu unistuse täidab?
Hmm29. aprill 2016, 13:29
Sina ja sinu tuttavad ei ole kogu maailm ;).
Sina1. mai 2016, 10:47
Ja sinu sõbrannadest ' ausad abielunaised' ka mitte.
oh jah28. aprill 2016, 20:53
Aga kui mees ei peta ja kui tööd ja raha on ja kui on olemas kõik mis eluks vaja ja rohkemgi veel ja kui on lapsed ja neil läheb hästi ja kui olen vanaema ja mul on imearmas lapselaps ja kui on mitu maja ja kui oleme mehega mõlema ettevõtjad jatöökoda asub üle hoovi ,siis tekib küsimus ,et mis siis minul viga on ,et olen depressiooniga kimpus juba 11 aastat.Tean kõikide ravimite toimeid ja nimetusi ,tean haiglaid ja arste ,üle eesti ja ikka haige ning tervenemist mitte kuskil.Mis siis viga on tekib küsimus?
kolerast28. aprill 2016, 21:09
Üle oled töötanud, ilmselt klassikaline burnout.
Minni29. aprill 2016, 09:39
Depressioon on ajukeemia haigus. Ei ole mõtet ennast süüdi tunda milleski, mis sinust ei sõltu. Tubli, et püüad ikka abi otsida ja nö sadulas püsida.
Ei enam üksik mees28. aprill 2016, 19:58
Saan Sinust aru. Mind aitas alkohol, aastaid, aastaid. Tutvusin Naisega, Armastus avitab.
Üksik naine28. aprill 2016, 19:37
Mind kah mees reetis alatult ja olen täiesti üksi.Mehe armuke mõnitas aasta mind,lootusega,et hulluks lähen.Kuid kõigest saab jagu iseseisvalt,peab ainult olema õige mõtlemine.Ja kui kõige lähedasemad ainult lapsed ,kellel on juba oma pere,no kuidas saab neile oma mure suruda.Peab ikka ise toime tulema.Aga kõigile, keda kimbutab n.n.depressioon,palju jõudu ja paranemist.
Üksikule29. aprill 2016, 12:52
Mehe armuke? Oot, millal ta sin siis aasta otsa mõnitas? Armuke tähendab, et sellel ajal, kui mees oli veel sinuga koos? Sest sellest ajast, kui teie lahku läksite, ei ole uus naine mehel enam armuke, vaid ongi uus naine. Lihtsalt soovin sotti saada. Ja milleks sind mõnitada veel, kui soovitud mees juba tal käes? Lihtsalt ilma põhjuseta maaslamajat jalaga taguda? Ei mõista...Tundub, et on positiivne, et sellisest mehest lahti said.
Kristiina Allekõrs28. aprill 2016, 19:28
Kas teile ka suruti anonüümsust peale? Mulle suruti aga sain vähemalt eesnime õigeks. Võitlesin põhimõtte pärast,et anda signaal,et pole vaja häbeneda. Depressiooni eriti.
28. aprill 2016, 19:23
Tsipa ehk lugemiskõlvulikumaks tehtud lugu, kuid sisuliselt enam-vähem õige. Depressiooniga ei taha midagi ega kedagi, kõigest on sügavalt savi, mitte miski ei huvita, kedagi ei taha näha, mitte millelgi pole mõtet, peas keerlevad väga tihti minekumõtted, Lähedastele rääkida - milleks? Keda huvitab? Keegi siin mainis eespool, et keegi ei jõua deprekas inimest pidevalt lükata- tõugata ja tal on õigus. Pigem tullakse su juurde särama ja õitsema, sest sinu häda kõrval paistab teise pisimgi saavutus väga suurena, Ehk ei anta sealjuures endale aru, kuidas see haiget võib teha, kuigi savi, savi, savi. Deprekaga võib täitsa kohaneda, ainult aeg venib väga pikaldaselt ja mõttetult.
see on kas mingi Stella lugu28. aprill 2016, 18:54
v. siinsamas täpselt sellisena ilmunud varem.
lahe, et28. aprill 2016, 16:59
...om välja ilmunud mingid naistevihkajatest mehed, kes räägivad ringitõmbavatest naistest :)
Küll28. aprill 2016, 16:40
on ilus lugu, kohe pisar tuli silma lugedes, ilmselgelt pastakast välja imetud, reaalse eluga ei ole siin mingit seost.
oh, 28. aprill 2016, 18:04
et Taevaisa sind raske depressiooniga kostitaks
vanaemale28. aprill 2016, 15:43
Parandab ikka. depressioon on tõsine haigus. Tihti inimesed pelgavad, et on oma lähedastele koormaks või tüütud, kui murest räägivad ning hoiavad seda enda sees- imelik, kui ei oleks raske. Jagatud mure on alati kergem ja jagada tuleb kõige lähedasema inimesega, kes sind armastab ja alati sinu jaoks on olemas, keda sa usaldad! Olgu selleks siis abikaasa, elukaaslane, ema, vanaema või sõbranna...Igal inimesel ON keegi lähedane. Neid, kellel tõesti mitte kedagi pole, on vähe. Aga see topeltelust teada saamine...Väga tubli naine, et sellest valust lõpuks välja rabeles! Minu tädi näiteks tegi enesetapu :( Imeilus naine, hea, hoolitses enda eest, hoidis kodu korras, tegeles lastega ja oli mehe jaoks kena ja toetav. Väga tihti käisid nad koos kas teatris või kontserdil, aga ka lastega tehti palju koos. Kõik näis ideaalne. Ma tõesti imetlesin oma tädi väga ning tädipojad on mulle nagu vennad. Aga tema sai ka teada, et abikaasa oli aastaid topeltelu elanud...sellest ei suutnud mitte keegi aru saada, MIKS see mees (põlastan teda siiani) minu tädile nõnda tegi? Tädi ainult nuttis, langes paariks kuuks tõsisesse depressiooni ja elas koos poegadega meie pool. Psühholoog käis kodus nõustamas, minu vanemad olid talle toeks...aga ikkagi ühel õhtul hüppas kõrgelt alla :( Tädimees oli tema elu armastus, kellele ta tõesti end pühendas ja andis endast kõik, mis võimalik...ikkagi mees pettis teda. Mehed, teil pole õrna aimu, mida te sellise käitumisega oma naisele, oma perele teete...
Teil28. aprill 2016, 15:56
naised poe samuti õrna aimugi mida teete teid armastavale isale ja lastele kui ringi tõmbate.
JÄRELDUS ON:::: ABIELUS NAISTEL28. aprill 2016, 17:37
LÕPP TULEB KIIRESTI ___NAGU VÕÕRA MEHEGA VAHELE JÄÄD:
VÕID NAINE MINNA JA KINDEL OLLA ---""LASTE ISA POLE RUMAL:
ehh28. aprill 2016, 16:01
"Jagatud mure on alati kergem ja jagada tuleb kõige lähedasema inimesega, kes sind armastab ja alati sinu jaoks on olemas, keda sa usaldad!" Mis lähedased inimesed, kui depressioonihaige partner jäetakse esimesel võimalusel maha! Sama on sugulastega, pigem hoitakse eemale, sest lihtsalt ei mahu pähe isegi arstidele, mis asi on raske depressioon! Mõelge nüüd ise, et peate seda haiget surmani põetama, eest vedama ja tagant lõkkama, lõpuks maksma kinni ta hooldekodu arved! Väga vähesed arstidest saavad aru, millega üldse on tegemist ja miks kõik depressioonihaiged paranegi enam kunagi, ükski ravim ei aita ja kui hage juba keeldub neid ravimeid võtmast, sest abi ju ei saagi vaid haigus ainult süveneb, siis võetakse seda veel isikliku solvanguna! Soovitatakse uus arst otsida!
vanaema28. aprill 2016, 16:01
Armas inimene, kas teile ei tundu, et vähemalt pooled siia kirjutajad, kannatavad sügavat depressiooni ? Sest neil ei ole lähedasi, kellega suhelda, kellele kaevata. Neid keegi ei saa ja ei taha aidata, sest kõikidel on omad raskused. Tihti on nii paha lugeda, kui neid sõimatakse, või õpetatakse kirjutama. Kas see on kõige tähtsam meie raskes elus? Olgem vähemalt siin sõbralikud. Teie tädil olid lähedased, aga nad ei aidanud. See on väga kurb.
topeltelu... topeltelu...28. aprill 2016, 16:35
Aga mida peab mees tegema, kui naine ei taha seksida? Kuust kuusse!!! Iga terve mees vajab seda. Kaua sa pead kannatama? Eriti kui on olemas vägagi palju toredaid vabu naisi, kes tahavad sind endale sõbraks. Nii tekkibki nn topeltelu! Vana elu ei saa ka lõpetada, sest majapidamine on oma kätega üles ehitatud, lapsed, loomad, sõbrad jne... Seega ei maksa arvata, et heast peast teine naine tekkib!
Jana28. aprill 2016, 16:57
Kui naine ei taha seksida, siis tulebki omavahel asjadest rääkida, mitte oodata ja vinduda. Inimesed, kellel teineteise vastu südames armastus on, soovivad seda ka seksiga jagada. Kui armastust ei ole teise vastu, pole ka mõtet koos olla, ega oodata aastast aastasse! Aga palju on topeltelu elavaid mehi, kes oma naiselt saavad piisavalt seksi ja ka kõike muud. Ütle mulle siis, miks neile on vaja topeltelu? Ma ei räägi mingist üheöösuhteid, mis kusagil paar korda juhtus, vaid topeltELU, kindla teise naisega, kes teab, et tema on mehel ainus ja lapsed ka tehtud...Miks? Ju ei ole siis asi selles, et oma naiselt seksi ei saa.
vanaema28. aprill 2016, 16:57
Kui mul oleks sinu probleem... Väsinud on sinu naine, saad aru?
Aga 28. aprill 2016, 17:12
miks siis on nii, et naine ei taha seksi kuust kuusse? Enda näite varal vastan, mees on ebameeldivaks muutunud. On õel, kiuslik, pahatahtlik, egoistlik, midagi ei viitsita teha, kõik on pohui-nahui. Jaa, lahutus mõlgub juba pikemat aega. Miks pikemat aega ja pole veel jõudnud tegudeni? Eks ikka seesama - laps, loomad, kodu, sõbrad ja sinisilmne lootus, et ehk inimene tuleb selle peale, et midagi oma suhtumises on muuta vaja. Aga nagu siin näha saab ühe tüüpilise mehe arvamust, et peeglisse ei vaadata ja loodetakse, et uus suhe peaks kuidagi teisiti kulgema. Kaua te mehed siis jooksete nõnda ühest pesast teise?
No ja arvate, et naised jäävadki kurvastama? Eks teevad nemadki siis topeltelu.
Ainult, kas ei saaks kuidagi nii, et hoida suhet, tegeleda sellega mis on juba olemas.
Minni28. aprill 2016, 17:17
Kui naine ei taha sexida ehk ennast jagada, siis võiks pilgu pöörata peeglisse. Kas oled ise olnud normaalne? Kas oled tähelepanelik, mõistev, abivalmis ja puhas? Või maandud kuust-kuusse higisena diivanile ühes käes nutitelefon ja teises õlu ning heidad naisele ette tema külmust? Naine aga rassigu kodus üksi ja talugu haisvat meest. Kui siiski oled tippen- toppen, siis on aeg naisega rääkida. Olen Janaga nõus, et armastav naine tahab sexi. Armastav naine tahab ennast jagada. Edu!
oh, 28. aprill 2016, 18:12
seksida-seksida ..... jutt on HAIGUSEST ..... huvitav, et kopsuemboolia puhul ei esitata küsimust, et miks seksida ei taha ..... depressioon võib kimbutada nii seksidatahtjat kui mittetahtjat (tõsi - kui kõigest on kopp nii ees, et isegi tappa ei "viitsi" ennast, siis tavaliselt seksida ei taha ammugi - nagu seda ilmselt valudes vähihaigegi ei taha) ...... nii kooselajat kui üksielajat...... depressioon on HAIGUS, mida tekitab ajukeemia nn häire .... nagu diabeeti tekitab kõhunäärme beetarakkude hävimine misiganes põhjusel ..... ja kes asjast ei tea, võiks üldse vait olla
Mkm28. aprill 2016, 19:02
Kõiksugu vanaemad teavad asju mitte ainult et paremini vaid ka õigemini.
Vaata28. aprill 2016, 20:33
Kui ei taha emane keppi, siis on põhjus selles, et keegi põrutab teda juba mõnda aega. Mida siin jahuda nutitelefonist ja õllepurgist, lisaks diivanist. Kõigepealt vaadake ennast nn "ausad abielunaised" ja siis süüdistage oma meest kõigis hädades. On mul tuttavad küllalt selliseid naisi "põrutanud", kes pärast lähevad sellesama õllepurgi mehe juurde. Ja miks nad siis ei taha..?
Noo28. aprill 2016, 21:11
Minu eest tead rääkida mingitest põrutamistest? Kohe ootangi igasuguste põrutamist. Unistada ju võid, ära hinda maailma enda järgi!
No aga, kui sinu kirjtist arutleda.. siis sel "õllepurgil" seal diivanil - no kui leiab keda põtutada, sis ju elu nigust lill, mis veel tahta, edu!
phäh29. aprill 2016, 01:07
Rümba tasemel isased on vaevaks endale ja risuks kaelas inimestele.
topeltelule29. aprill 2016, 14:28
Kas sinu jaoks on naine ainuüksi seksi jaoks? Su jutu põhjal tundub, et sina oma naist päris kindlasti ei armasta, kuna sa ei maini, kuidas SINA oled üritanud oma naist aidata ja mõista, miks ta sinuga voodirõõme enam jagada ei soovi. Aastaid oodata ja loota, et küll kõik korda saab, on laiskus, hoolimatus ja suurim lollus üldse! Vaata, armas mees. Kui mehel ja naisel on mõistmine, väikegi huumor keset argitoimetusi, ühised tegevused (ma ei pea silmas kohustusi, vaid tõesti hobisid ja toredat ajaviidet) ja kui on osatud teineteise TOEL erinevad raskused seljatada, siis seks tuleb ja on iseenesest! Ära süüdista naist, vaid mõtle järele ja analüüsi pisut ennast hea abikaasana. Kas ikka oled hea olnud?
marta1. mai 2016, 15:49
väga nõrk inimene tapab end sellise asja pärast!!!!!! Pole uhkusi asi siin kiidelda...jube, tapad sest keegi reetis...pöörad selja sellisele ja elad täiel rinnal ise edasi enda elu..vot see on kättemaks...
vanaema28. aprill 2016, 15:28
Lugesin mitu korda seda lugu. Nagu muinasjutus: mees kutsus koju perearsti, siis pandi haiglasse ( kuhu on 6 kuud järjekord ja sees võib olla ainult 10päeva ). Seal kõik jooksid kokku ja hakkasid teda aitama. Tahaks väga teada, kus see kõik toimus? Aga, kui poleks kedagi lähedast kõrval, mis siis oleks saanud? Mida peavad tegema üksikud inimesed? Milleks kirjutada selliseid luulusid, elu on tegelikult 100 korda karmim. See jutt ei paranda maailma.
xx28. aprill 2016, 15:43
üksikud hinged murduvad lõpuks, kuna pole kellelegi toetuda....sellel naisel on vedanud, tore, et sellest aru saab. kõigil kahjuks ei vea sedasi.
vanaema28. aprill 2016, 16:19
Selles asi ongi, et ei aja segamini. Kõrvavalu saab ravida, aga psüühikat mitte.
vanaema 28. aprill 2016, 16:34
on rääkinud, aamen.
Vanaema, sa kirjutad, et 6 kuud on järjekord ja sees hoitakse 10 päeva. Et tead vanaema, tegu pole kõrvavaluga.
vanaema28. aprill 2016, 16:50
Olgu, olgu, meie psüüh. haiglasse on kohe vabalt kohti. Dr. Sergeejev võtab teid kõiki vastu ja hoiab sees aastaid. Saage terveks.
On28. aprill 2016, 15:52
küll karmim. Pole ise kuskilt mingit abi saanud kui naine ringi tõmbama hakkas. Kohus , vaatamata litakast ema nõuetele jättis lapsed minu kasvatada ja siiani pean kuulma isegi tapmisähvardusi ex naise poolt. Ise sain sellest kõigest jagu iseseisvalt aga kes või milline raviasutus sellised psühhopaatidest emad , isad paika paneb et teised elada saaksid ?
oh,28. aprill 2016, 18:18
Eluraskusi tuleb kõigil vähemal või suuremal määral ette. Depressiooni ei teki kõigil. Depressioon , muideks, võib tegelikult tekkida täiesti tühjalt kohalt, ilma et elus midagi parajasti viltu oleks.