Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
28. aprill 2016, 12:57

SELGITUS NAGU VIIESELE: mis juhtub, kui vigastad kogemata oma tätoveeringut?

"Põhimõtteliselt, kui sul on tätoveering ja sa lõikad endale kogemata selle kohal sisse, siis mis juhtub tindiga, kui nahk paraneb?" uurib Redditi rubriigis "Selgita, nagu oleksin viieaastane" kasutaja DeadlySkies.

Vastas tätoveerija Samazon:

"Erinevaid asju võib juhtuda:

1. Kriimustad end pinnapealselt, mõjutamata naha alumisi kihte piisavalt, et tätokat kahjustada.

2. Lõige on piisavalt sügav, et läbistada tätoveering.

Kui haavajoone kaks serva tõmbuvad kokku ja paranevad ilma infektsiooni või ärrituseta, siis näeb su tätokas välja päris hea. Olen näinud ideaalseid paranemisi. Võid saada läbi tätoveeringu ulatuva armi, kus uus nahk moodustab läbi tätoka puhta nahapinna.

Kui tätoveeringu servad omavahel ei sobitu (näiteks südameoperatsiooni armid), siis saad seal, kus tätoka osad kokku ei sobi, sellise efekti, nagu oleksid särgi valesti kinni nööpinud. Mõned kirurgid on nii viisakad, et annavad oma parima, püüdes nahka pärast operatsiooni korralikult tagasi kokku sobitada.   

3. Tätoveering rebitakse maha. Liiklusavariid, erinevad põletused jne võivad võtta sinu nahast nii suure tüki, et tätoveering läheb koos sellega."

Täpsustavale küsimusele vastab Samazon, et vigastust on võimalik üle tätoveerida. Armistunud nahk võib nõela all veidi veidralt käituda ja nõuda meistrilt rohkem pingutust. Kui haav on olnud tõsisem, siis võivad nahas olevad närvid olla kahjustada saanud. See tähendab, et tätoveeritav tunneb tavapärasest suuremat valu – või ei tunne seda üldse.