Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
2. mai 2016, 16:15

Kümne sekundi pikkune tegevus, mis toetab kaalulangetajaid (4)

On küll palju erinevaid argumente, miks võiks vannitoast kaalu välja visata, kuid sellega tasub hoogu pidada – uue uuringu järgi ilmneb, et igapäevane kaalumine võib olla oluline osa kaalulangusest.

2838 inimese andmeid analüüsinud ja teadusajakirjas PLoS ONE avaldatud Tampere Tehnikaülikoolis läbi viidud uuring leidis, et kui inimesed kaalusid end iga päev, võtsid nad kaalust suurema tõenäosusega alla kui need, kes kaalusid end kord nädalas. Ning see ei ole esimene kord, kui uuring räägib kaalulangetajaile enese kaalumise vajalikkusest, vahendab Huffington Post.

Kõige tõhusam on end kaaluda nii, et pärast ärkamist teha esmased hügieeniprotseduurid ja siis astuda kaalule. Nii päevast päeva. Selline kaalumine annab usaldusväärsed tulemused, mis võivad küll olenevalt päevast kõikuda, kuid nädala või kuu keskmisena näitavad ilmselt kaalu langemist.

Näiteks küsitleti Minnesota ülikoolis 1800 dieeti pidavat täiskasvanut ja leiti, et need, kes kaalusid end igapäevaselt, kaotasid kahe aasta jooksul üle 6 kilo. Need, kes kaalusid end kord nädalas, kaotasid sama ajaga vaid paar kilo.