Foto: EATS
Keha
2. mai 2016, 17:13

Arstitudengid õpetasid tudengipäevalistele orgasmi saladusi (23)

Kui Õhtuleht.ee möödunud neljapäeva pärastlõunal Tartu tudengipäevade raames toimuvast kahest Orgasmilaborist kuulis, olid kohad juba ammu broneeritud.

Põhjuseks ilmselgelt ürituse uudsus ja kindlasti ka kõnekas reklaam, mis kõlas sedamoodi:

"Orgasm on nagu raha - kõik tahavad seda, aga paljud jäävad ilma. Orgasmilabor I-s avaneb meie ees naiste orgasmi salapärane maailm. Käsitleme muu hulgas "punkte", millest sul suure tõenäosusega aimugi pole, anname juhiseid, kuidas muinasjutud alati õnnelikult lõppeksid, ning viime läbi laboratoorse töö. Orgasmilabor II-s süüvime sügavamalt meeste orgasmi eripäradesse. Laseme käiku kõik 5 (+1) meelt, omandame palju eluks vajalikke oskuseid, viime (samuti) läbi laboratoorse töö ning teeme muudki põnevat."

Elustiil teeb üritusele tagasivaate Orgasmilabori peakorraldaja, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi liikme Ann Leen Mahhoviga.

Kust ja kuidas sündis idee sellist üritust korraldada?

Idee korraldada Orgasmilaborit sündis siis, kui Tartu tudengipäevade meeskond andis erinevatele organisatsioonidele võimaluse korraldada kevadpäevade nime all omi üritusi. Nii haarasime Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi seksuaaltervise töögrupiga kohe võimalusest kinni. Oleme seksuaaltervise teemadel pädevad ning käime koolides seminari vormis turvalisest seksuaalkäitumisest rääkimas, seega teadsime üsna kindlalt, millist sorti üritust korraldada. Orgasmi valisime teemaks seetõttu, et see on miski, mis kõnetab väga paljusid, kuid mille kohta puudub inimestel sageli tõene informatsioon. Päris uus Orgasmilabor siiski ei ole, varasemalt on seda läbi viidud organisatsiooni siseselt. Algsest üritusest on tänaseks siiski säilinud vaid nimi, mistõttu lõime sellele täiesti uue kontseptsiooni.

Orgasmilaborid osutusid väga menukaks. Kui palju kohti neile oli ja kui kiiresti need broneeriti?

Orgasmilabor oli tõepoolest üllatavalt populaarne. Mõlemasse Orgasmilaborisse (Orgasmilabor I: naiste orgasm ja Orgasmilabor II: meeste orgasm) oli 15 kohta, mis täitusid peale ürituse loomist sotsiaalmeedias vaid loetud minutitega. Ootenimekiri oli seevastu väga pikk, kuhu pidevalt soovijaid juurde lisandus.

Kujutan ette, et seal Domuse saalis oli üsna kitsas ja higine? Kas laborites olid mehed või naised ülekaalus?

Domus Dorpatensis andis meile väga armsa ruumi, mis oli piisavalt avar, et kõik end mugavalt tunneksid. Üritustele registreerus nii mehi kui naisi, viimaseid oli veidi enam.

Kas need toimusid loengu või seminari vormis või kuidagi teisiti?

Töötoad toimusid seminari vormis. Meie jaoks on oluline, et inimesed, kellega seksuaaltervise teemadel räägime, mõtleksid kaasa ning avaldaksid arvamust. Sellisel moel on huvitavam nii neil kui meil ning õpitu kinnistub paremini.

Kas tarkuseteri jagasid arstiüliõpilased ise?

Jah, arstiteaduse üliõpilastena on meil ligipääs uusimale teaduslikult tõestatud tervist puudutavale informatsioonile. Antud seminar, nagu ka meie teised seminarid, on hea viis teadmiste jagamiseks neile, kel selline ligipääs puudub.

Kas ise olite vaid korraldaja või ühtlasi ka lektor?

Olin nii korraldaja kui ka üks lektoritest.

Mida kujutas endast reklaamis lubatud "laboratoorne töö"?

Laboratoorses töös uurisime käepärastest vahenditest (mitmesugused toiduained) valmistatud kahte vedelikku, millest üks kujutas mehe ning teine naise ejakulaati. Neid sai soovi korral uurida, segada, nuusutada ja maitsta, kusjuures ained sarnanesid oma omadustelt väga originaalidega.

Paluksin nüüd mõnda tarkusetera, mis orgasmilaborites kõlasid / kõrva jäid. Mida kasulikku kuulajad meeste ja mida naiste orgasmi kohta huvitavat teada said?

Orgasmi puhul tasuks silmas pidada, et see ei tohiks olla eesmärk omaette. Oluline on ennast vahekorras (või iseendaga olles) hästi tunda ja tunda rõõmu hetkest, mitte keskenduda sellele, mis veel olemata on.

Kas selline üritus tuleb edaspidigi?

Kindlasti tuleb. Tasub silmad ja kõrvad lahti hoida.