Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
4. mai 2016, 16:00

Intiimhügieeni ABC naistele (8)

Probleemid intiimhügieeniga võivad naiste elu põrguks teha. Evita Grupp OÜ Naistearstide vanemarst Galina Litter toob ära olulisima, mida oma intiimse piirkonna eest hoolitsedes silmas pidada.

* Järgi oma elustiili – intiimpiirkonnaprobleeme põhjustavad raseerimine, stringid, kitsad teksad ja ka autoistmete soojendus.

* Õiget intiimhügieeni peaks järgima alates esimestest elupäevadest, sest ka imikutel on probleeme. Beebidele on väljatöötatud spetsiaalsed salvrätikud, mida peaks regulaarselt kasutama.

* Igal tüdrukul peaks olemas olema isiklik intiimpesugeel.

* Intiimpesugeel peab olema madala pH-tasemega ja sisaldama piimhapet. Leelised seebid ja dušigeelid delikaatse piirkonna pesemiseks ei sobi. Piimhape on looduslik aine, mis võitleb väliskeskkonna ebasoodsate mõjude vastu ning aitab säilitada intiimpiirkonna loomulikku pH-taset. Sellega kaitstakse naha mikrofloorat. Eriti soovitatav on selliseid tooteid kasutada periooditi, mil see loomulik tasakaal on häiritud: menstruatsiooni ajal või järel ning pärast seksuaalvahekorda. Intiimpiirkonna pesuvahendid aitavad vältida ärrituste ja põletike teket, vähendada ebameeldivat lõhna ning annavad pikaks ajaks meeldiva värske tunde.

* Lahkliha ja välisgenitaale pese spetsiaalse intiimpesuvahendiga ööpäevas üks-kaks korda. Kui pesemiseks on sagedasem vajadus, tee seda tavalise veega.

* Et infektsioonid levivad soojas ja niiskes keskkonnas, pese intiimpiirkonda jaheda veega.

* Kui end vee ja intiimpesuvahendiga pesta ei saa, näiteks reisil, kasuta intiimsalvrätikuid.