Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
4. mai 2016, 14:14

Paljude viiruste leviku peatamisel on käte hügieen olulisim

Käte hügieen on järjest olulisem tervise kaitsmisel, sest me puutume igapäevaselt kokku miljonite kahjulike bakteritega ning erineva mustusega. Koos ühiskonna urbaniseerumise ning maailm  globaliseerumise kasvab järjest ka kahjulike bakterite kontsentratsioon meie ümber.

Tavi Maastik, Sanitelle kätedesinfitseerijate maaletooja räägib, et uuringute järgi on viiruste leviku peatamisel kõige olulisem käte hügieen, sest 80% nakkushaigustest levib käte kaudu. "Statistika andmetel ei ole 50% juhtudel, kui inimesed peavad käsi pesema, vesi ja seep kättesaadavad," teab ta. Sellistel hetkedel on Maastiku sõnul tõhusaim vahend bakterite eemaldamisel ning viiruste leviku takistamisel käte desinfitseerijate kasutamine.

Homme, 5. mai on WHO (Maailma Terviseorganisatsiooni) rahvusvaheline käte hügieeni päev ja sestap kutsub Maastik homse rahvusvahelise käte hügieeni päeval kõiki ülesse rohkem hoolt kandma oma käte eest.

"Vaadake üle, kas teie tualetid on korralikult seebi ja käterätikuga varustatud? Mõelge, kas te puhastate  käsi kui koju või tööle jõuate? Kas enne kohvikus sööma asumist ikka said käed, millega just poekäru  lükkasite või pangaautomaadist raha võtsite, puhtaks? Kui lihtne on teie klientidel oma käed puhtaks teha, kui selleks vajadus on?" on küsimused, mille üle soovitab ta mõelda.