Terviseuudised

Põrguliku hambavalu käes vaevelnud naine jäi esmaabita (50)

LISA KOMMENTAAR

teada kassa 11. mai 2016, 00:00
KAEBAN TALLINN HAMMAS AVALDUSED PEAB OLEMA!
Igemepõletiku10. mai 2016, 22:26
ja hambavalu korral olen alati abi saanud ühest vanast ajakirjast nimega:"Kolmas Silm". Seal kirjutati, et 1930-te aastate paiku oli see USA-s üsna laialdaselt kasutatav moodus. Tuleb segada 1 teelusika jagu 3 % vesinikülihapendit ja samapalju söögisoodat. Selle seguga hõõruda igemed ja hambad üle, nii hoolikalt kui valutav ige või hambad seda võimaldavad. Seejärel sülitada see suhu tekkinud kooslus kraanikaussi, et suhu ei jääks eriti seda moodustunud segu. Mingil juhul ei tohi suud pärast seda veega loputada. Loputada võib suud ainult väljastpoolt. Kõige parem on seda protsessi läbi viia enne magama minekut. Valu peaks taanduma üldjuhul kuskil 10-20 minuti jooksul.
lii10. mai 2016, 21:33
soomes ei võeta raha kohe. see tuleb arvega koju
võrust10. mai 2016, 21:13
minu 24 aastasel pojal oli selline lugu et alguses kui hammas hakkas valutama aitasid alguses isegi valuvaigistid aga kuskil nädala pärast hakkas uuesti hammas valutama ja nii hullusti et üks näopool hullult paistes tabletid ei aidanud enam ei aidanud ka kummelitee.Läks hommikul esmaabisse võru polikliinikumajja sealt öeldi et esmaabis ajad täis tule järgmine hommik esmaabi ukse taha kui veab saad abi. Läks siis oma paistes näoga ja valutava hambaga arsti uks taha ja saigi löögile.Poiss istus tooli arst valmistus juba vaatama hammast ütles poeg,et mul ei ole pragu raha ja oligi kogu lugu.arst ütles ,et siis pole midagi teha head aega võta valuvaigisteid või tule siis tagasi kui raha on. Poiss ütles et ta on valuvaigisteid nii palju juba sisse ajanud ,et need ei aita enam.arst kehitas õlgu ja ütles tema ei aita.Kui poeg seda mulle rääkis oleksin ma alati nõus talle raha andma aga ta ei tahtnud tülitada. Kandsin talle raha arvele mille ma muidugi pärast tagasi sain ja järgmine päev läks uuesti arsti juurde .Saigi lõpuks abi sest nüüd oli ju raha.
rumalus11. mai 2016, 22:20
milleks oodata, kui hambavalu juba nii hull ja alles siis hakata abi otsima, kui ravimid ei aita? kas valuvaigisti ravib või??? Issand õpitud abitus on ikka eestlastel nii veres.... ise ei viitsi midagi teha, aga kui häda käes, siis peavad kõik arstid ootel olema.... aga et ise ennast natuke aitaks ja paneks arstile kohe aja, kui valutab... ei seda ei ole.
aga10. mai 2016, 15:00
tasuta esmaabi hambaravis ei ole ega tule ka.Vastasel juhul oleks seal iga päev pool Eestit järjekorras.Kurtmas tohutut valu ja lootes abi saada.Meie inimestel ei ole lihtsalt raha hambaarstile.Nii lihtne see ongi.
10. mai 2016, 22:15
Ma usun, et see raha on..lihtsalt prioriteetide küsimus ja kui enda tervis prioriteet ei ole, siis ma ei tea mis muu oleks!
raha eest saab abi alati10. mai 2016, 14:11
Mina oma ülisuure hambavaluga helistasin läbi kõik Tallinna hambaravid(samuti nädalavahetusel) lõpuks valisin viimase numbri ja Hanza Dent aitas ,kuigi hinnad kõrged ,aga suure valuga leiad selle raha ikka
10. mai 2016, 16:01
Ja suure valuga peaks olema isegi nõus teise Eesti otsa sõitma! Pakutakse ju esmaabi ka Tartus ja töötatakse nädalavahetusel ka Rakveres.
Kaasmaalastele10. mai 2016, 11:40
Harjuge ära ! See on kapitalism , mida eksporditakse täiega USA'st. Peab meeldima !
Rahulolev Anne10. mai 2016, 10:32
Loodan, et hambaarstid teavitavad, mis tähendab tarkusehamba väljatõmbamine patsiendile ja tegid kliendile pigem heateo (esmaabi ei ole kirurg). Olen Tõnismäe polikliinikust saanud alati laitmatut teenust, ka puhkepäevadel. 2 hammast olin sunnitud eemaldama selle aasta 31.detsembril (samuti esmaabina) ja alustasin proteeside panekut.
Hehh10. mai 2016, 10:09
Käisin eelmine kuu sama probleemiga seal samas hambapolikliinikus nädala sees kohe hommikul ning ka mind ei võetud jutule. Öeldi, et arsti pole majas ning minge mujale, ilma, et keegi oleks saanud kontrollida, kas oli üldse tarkusehamba probleem ning kui on, siis kui hull probleem on. Saadeti mind Mustamäe polikliinikusse, kuhu helistades öeldi, et nemad selliste asjadega üldse ei tegele. Mõned tunnid hiljem helistasin uuesti Tõnismäe polikliinikusse ja siis sain endale sama päeva õhtuks aja. Probleem lahendati kiirelt ära, kuid registratuuri tegutsemine andis ikka kõvasti vajaka, nii kliendivaenulikku kogemust pole ammu olnud.
10. mai 2016, 15:07
Kui arsti pole majas, siis kes peaks su üle vaatama? Õdedel ja muud personalil ei ole selleks õigust ega kogemust!
teadja10. mai 2016, 10:06
Algul mõtlesin, et juttu tuleb MAXILLAST, seal kunagi oli sarnane olukord.
ärapanijale10. mai 2016, 11:15
Aga millal sa e n a m ei mõelnud?
Abel10. mai 2016, 11:41
Maxillas on sellised hinnad, et tasub mõelda! Seal vist käivadki mõttetud, kes raha peale ei mõtle!
10. mai 2016, 17:37
Kalkun mõtles ka et muneb, hoopis si**us.
meeles10. mai 2016, 10:01
vabariigi taas algusaastal ,kui siis huuti ,no nuud saab koik korda ,nouaaja hambarstid tehti nii maha ja kogu hambaravi ,et eestlaste hambad koik katki ,nuud omas riigis teeme koik rahva heaks.Aga milline on nuud olukord,see on ikka paris troostitu.Tean omast kaest ,lukkad seda kaiku nii kaugele kui vahegi voimalik,sest raha ei ole ,alamiskulud tuleb tasuda ,suua ka vaja ja ule ei jaa midagi.Arvata voib ,et selline olukord on paljudel.Nouka ajal oli hambaarst igas alevis ja alevikus,laksid kohale ootasid ukse taga ja asi sai korda.Nuud suured uhked kabinetid,moodsad seadmed ,aga ligi lihtinimene ei paase.Riik on vaba ,aga inimesed igapaeva hadadega kimpus.Aga teha pole midagi ,kui raagid oeldakse oma suu.
pede200310. mai 2016, 10:00
Sel juhul peab Apothekasse minema, klienditeenindajale sahtlisse andma ja Tramadoli tabletid võtma.
tarks10. mai 2016, 09:30
Käin ikka aastas korra või kaks hambaarstil aga negatiivset on nii tasulise kui ka esmaabi kohta.
Umbes 3 kuud tarkusehamba ümbert tuikas ja käisin tasulises (Era) hambaarstil, kes natuke surkis ja tegi valuvaigistva süsti ning määras antibiootikumi. Ütles, et kui veel valutama ´hakkab, siis tõmbab välja. Ütles, et tema ise saab seda teha. Läksin natukse aja pärast valuga uuesti, et äkki nüüd tõmbaks välja. Ikka jälle surkis pani rohtu ja ütles, et kui veel valutama hakkab siis tõmbab välja. No, läksin uue valu hooga jälle, siis surkis ja pani rohtu ja ütles, et tuleb vist välja tõmmata aga temal pole aega sellega tegelda. Tema ravib vaid hambaid aga välja ikka ei tõmba. Paari aasta tagune kogsemus nädalavahetusel Tõnismäe esamabis kus rääkisin ja näitasin et konkreetne hammas valutab ja põsk paisets. Arst või mis ta oli, ütlesm "jaaa-jaa", tegi süsti ja hakkas puurima. Puuris ära ja pani rohtu ja läksin ära. Paari tunni pärast valutas veel hullemini, vaatasin peeglist, et valet hammast oli puurinud. Läksin tagasi ja ütlesin ,et vale hammas. Tuli välja, et arst ei osanud hästi eesti keelt ja imelikul kombel ei osanud "sptesialist" silmaga aru saada, millise hamba all põletik on. No, tegi siis uuesti õiget hammast.
10. mai 2016, 09:52
Kuidas käisid tasulises hambaarstil, kogu hambaravi on tasuline ju. esmaabi on aga igal pool tasuta kui olukord on ohtlik.
09:52, 10. mai 2016 -le10. mai 2016, 11:15
Pole see "esmaabi" tasuta ega pole teda olemaski vist. Palusin Tõnismäel põrutavalt valutavale hambale teenust väljatõmbamise näol arstilt, kelle juures käin.Öeldi, et tema ei tõmba (samas--on tõmmanud küll). Anti number teisele väljatõmbajale mitme päeva pärast.Ükski tablett ei aidanud valu võtta, panin lõpuks kaaliumpermanganaadi lapikese vastu ,peale seda purskas mäda sorinal igeme alt.Kui ükskord arstile sain, polnud juttugi esmaabist, ikka täie raha ja rauaga.
10. mai 2016, 13:26
No ma ei tea, meie linnas on küll tasuta, kui on mädane juurepõletik või muud ohtlikku.
Omanik10. mai 2016, 09:30
Mida rohkem kinnisvara omanik renti küsib seda rohkem tuleb kliendil maksta ravi eest.Kas meile siis ei meeldi rikkus.
DIKTAATOR10. mai 2016, 09:26
Loodan,et terviseameti juhatajal endal,lapsel,suguvõsal hakkab hammas laup,pühap valutama nii,et nad kasti lähevad.Siis alles hakatakse midagi terviseametis muutma.
10. mai 2016, 13:28
tarkusehamba tõmbamine on natuke teine kui teiste hammaste tõmbamine.
Mnjah10. mai 2016, 09:20
apteegi müüakse ju hambavalu esmaabi komplekte, miks neid siis ei kasutand.?
miks10. mai 2016, 11:50
Ma ei saa aru, miks neid esmaabikomplekte ei kasutata..? Nendega ei saa hambaid ravida, küll aga saab kmpl oleva railahusega koheselt igasugusest hambavalust lahti. Kpl on välja töötatud USA hambaarstide poolt ja terve ilm kasutab aga meil millegipärast mitte.
Maali10. mai 2016, 08:55
endal sama kogemus hammas hakkas valutama reede õhtul ja arstile võis saada esmaspäeval
hambahaldjas10. mai 2016, 08:50
Helistasin samuti valutava hamba puhul hambaarstile. Sealt vastati, et eks me paneme teile siis kahe nädala pärast aja kinni.
ab10. mai 2016, 08:34
pole midagi teha, sepad jälle au sisse!
pensionäri tuttav10. mai 2016, 08:33
Hea "nipp" (invaliidide lollitamine) on ka pensionäride tasuta hambaproteesid. Kolme aasta kohta võib saada 300.- euri eest hambaproteesid. AGA, tüügastest tuleb suu lasta puhtaks teha oma raha eest, keskmiselt maksab ühe hamba välja tõmbamine 30.- euri. Ning paraku saab 300.- eest ainult ühe poole proteese, kuid ainult ühe poolega ei seisa proteesid suus. Seega "geniaalne" !
tuletaevasappi10. mai 2016, 14:00
Riik ei pea maksma ju suutäie tüügaste eemaldamist?
Kus pensionär niikaua elas, kui tüügasteni asi jõudis?
Terve elu ei pese hambaid ja siis pahane, et tasuta "ussipuru" ei eemaldata?
eitulesullekeegiappi10. mai 2016, 19:28
Nõukogude hambaravi, kullake. Kui pole kokku puutunud, ole parem vakka
Elegans10. mai 2016, 08:32
...Eesti väikelinnades on lugu kardinaalselt parem. Teile võib vaid jääda mulje,et 75 aastane nais hambaarst on omadega kutu. Liigutused mida tehakse ennem on muidugi üülatavad kuid kui hamba väljatõmbamiseks läheb siis ilmub see mida te uneski ei oska arvata ja see on elegantne väga väljapeetud liigutus ,praktiliselt valutu ja Eesti meditsiini valdkonda üldsegi mitte puudutav. Pigem ikkagi prantsuse ,preisi koolkond. Täitsa nõus Merikesega ,et selle loo üles võttis. Väga ülesplufitud nägemus neil seal selles kultuuritus ühiskonnas.
suli10. mai 2016, 08:30
...10. mai 2016, 08:01
Arstiabi on meil Eestis ainult väline klants, sisu on olematu, olgu siis tegemist röövlina tegutseva hambaraviga, perearstiga või muu meditsiinilise valdkonnaga.
oi,oi,oi10. mai 2016, 07:51
see on ju Eesti meditsiin kas pole veel kohale jõudnud.Enem oleks jõudnud Helsinkis ära käia.Aga rahustan teid see asi muutub järjest hullemaks laske siit jalga siis saate terveks ja ka inimlikuma kohtlemise.
kolmas käsi10. mai 2016, 07:43
abi saamine on igaühe enda ja isiklik asi.Kõik piirid on lahti ,võib abi järele sõita või Ameerikasse.
Urrr10. mai 2016, 08:21
Milleks ma siis iga kuu maksu maksan tervishoidu kui ma abi ikkagi ei saa?
et10. mai 2016, 08:28
tublid inimesed palka saaks
vs10. mai 2016, 10:07
Sina ei maksa, vaid su tööandja maksab.
10. mai 2016, 19:12
Ei maksa tööandja, vaid sinu enda palga arvelt läheb see maks. See, mis sulle serveeritakse, pole su õige palganumber. Õige number on firma paberites, seda sulle ei öelda. Ükski tööandja ei maksa enda arvelt su makse, need oled ikka ise kõik välja töötanud. Mis järgi jääb, saad palgaks. Kui kaotataks igasugune ravikindlustus, siis saaksid selle raha kõik enda kätte ja maksaksid ise või paigutaksid kusagile fondi, kus su eest siis hoolitsetaks, sest ilma kusagilt ohje hoidmata ei saa tavainimene hakkama.
mikk10. mai 2016, 07:38
Köik areneb, aga arstiabi läheb meil aasta-aastalt järjest viletsamaks.
pole võimalik,10. mai 2016, 07:45
et arst on , aga abi ei anna?
AGA10. mai 2016, 09:45
kahjuks siin, euroliidu maal, on see võimalik.
merike, nimi muudetud????10. mai 2016, 07:20
et oli piia või tiia umbes? või merike või pille??? hallooo õhtuleht.
Nimi muudetud10. mai 2016, 06:52
aga pilt ilusti väljas. Hambavalu on yks jubedaimast valudest.
10. mai 2016, 07:08
kas sinu meelest on see blondiin tibi loos kannataja pool?
loe ikka pildiallkirja ka.
10. mai 2016, 09:26
Näed, 9 inimest ei oska pildi kõrvalt lugeda ja arvavad, et pildil on valukannataja, miks muidu miinused.