Viljakusmonitor DaysyFoto: tootefoto
Uudised
12. mai 2016, 14:40

Viljakusmonitorid – rasestumisvastaste vahendite tulevik?

Uudne viljakusmonitor Daysy on seade, mis arvutab välja viljastumisvõimelised päevad naise tsüklis tehes seeläbi võimalikuks rasestumisest hoidumise või beebi planeerimise täiesti loomulikul moel.

Mõõtes oma suus temperatuuri kõigest 60 sekundi jooksul päevas, annab kalkulaator naisele teada, kas antud päeval vahekorras olles on rasestumine võimalik 99.3% täpsusega. Puudub vajadus kasutada hormoone või kanda seadet terve päeva kaasas. Meetod on täiesti loomulik ja kõrvalmõjudeta.

Daysy on Euroopas registreeritud ja sertifitseeritud meditsiiniline seade, mille programm toetub LadyComp-is (ettevõtte esimene ja vanim viljakuskalkulaator) juba 30 aastat kasutusel olnud algoritmile. Daysy-sse integreeritud viljakuse monitoorimise algoritm on välja arendatud miljonite tsüklite tagasiside põhjal Saksamaal Valley Electronics AG poolt, mille meeskond koosneb günekoloogidest, meditsiinilistest nõustajatest, programmeerijatest ning elektroonikainseneridest.

Viljakusmonitor on programmeeritud täpselt hindama ja määrama ovulatsiooni naise kehas hommikuse kehatemperatuuri ehk basaaltemperatuuri järgi kõige tipptehnoloogilisema temperatuurianduriga (1/100 täpsusaste) ning seejärel võrdlema seda automaatselt bio-matemaatilise ennustustarkvara- ja kogu varasemalt salvestatud pereplaneerimisuuringute infoga.

Monitori äpp DaysyView võimaldab jälgida tsükli andmeid detailsemalt ja jagada neid isegi oma partneriga.

Viljakusmonitori Daysy presenteeritakse Eestis esmakordselt sel nädalavahetusel  Eesti Näituste messikeskuses toimuval messil Ilu sõnum.