Foto: Erakogu
Terviseuudised
18. mai 2016, 15:53

Vahvlihaldjad küpsetavad vähihaigete heaks vanakooli vahvleid (1)

Noor ettevõte Vahvlihaldjad OÜ korraldab sel suvel üle eesti heategevusmüüke Haldjad Aitavad kogumaks raha vähihaigete raviks. Vanakooli vahvleid müüakse erinevatel laatadel ja rahvaüritustel. Kogu teenitud tulu annetatakse vähiravifondi „Kingitud elu”.

Vahvlihaldjad on kahe noore neiu Liisel Vellendi ja Kadi Kruusi algatatud ettevõte, mis pakub nostalgilisi nõukogudeaegsete masinatega küpsetatud vahvleid. Lühikese ajaga on ettevõte leidnud rahva seas sooja vastuvõtu, tüdrukud on müünud tuhandeid vahvleid päevas. Vahvlihaldjad on laatadel ja messidel juba müügikogemuse kätte saanud, kuid nüüd alustatakse heategevuslike müükidega.

Vahvlihaldjad panevad oma telgi püsti mitmel lähiaja üritusel. Esimene neist on SEB Maijooks, kust Vahvlihaldjad ootavad vahvlitele suurt menu ja fondile palju tulu.

Vähiravifond „Kingitud elu” on Eesti esimene eraalgatuslik vähiravi toetusfond, mille eesmärk on toetada vähihaigeid, kelle raviks ei jätku haigekassa raha. Fond aitab inimestel kätte saada hädavajaliku vähiravi, kinkides seeläbi lootust ja võimaluse elada täisväärtuslikult oma lähedaste keskel.

Kahe tegevusaasta jooksul on „Kingitud elu” toetanud ligi sadat inimest vanuses 20-83 ning kogunud eraannetustena ligi miljon eurot.

Vahvlihaldjate üks eestvedajatest Liisel Vellend ütleb: „Raskused võivad tabada ükskõik milliseid inimesi ning ükskõik millisel ajahetkel. Mitte keegi ei ole valmis lähikondlase raskeks haiguseks.” Vellend lisab, et praegusel hetkel puudutab vähk teda väga lähedalt, seega oli vaja leida lahendus, kuidas olukorraga toime tulla - see on ka põhjus, miks müüke korraldama hakatakse.