Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
19. mai 2016, 12:06

Vaata videot: Südameapteegi töötajad näitavad eeskuju, kuidas kontoris harjutusi teha.

Südameapteegi eestvedamisel kulutati aprillis üle miljoni kilokalori

Südameapteegi poolt aprillis algatatud liikumiskampaaniast võttis osa sadu kontoritöötajaid üle Eesti - kokku põletati üle miljoni kilokalori ja läbiti 26 816 kilomeetrit.

Kampaania koosnes kahest osast ehk lihtsad harjutused kontoris tegemiseks, mis soosiks liikumist ning Endomondo väljakutse, mis eeldas oma meeskonnaga ühist sportimist.

Idee ühe algataja Tuuli Kruusimägi sõnul jäi Südameapteek tulemusega igati rahule, sest iga liigutud kilomeeter on südametervisele hea. Ka mitmed ettevõtted on Südameapteegile saatnud algatuse teemal positiivset tagasiside öeldes, et humoorikad harjutused tekitasid kolleegide seas palju elevust. “Lemmiktegevused olid ühel jalal kohvijoomine, aga ka jala tööle tulemine, mis oli ühtlasi ka kõige populaarsem tegevus. Tavapärane oli ka lifti asemel trepi kasutamine ja kolleegile kohvi/tee toomine ning aegajalt hüppenööri kasutamine," selgitas Kruusimägi.

Algatusega liitunud Sokoteli kommunikatsioonijuhi Peep Ehasalu sõnul on ju nii, et tihtipeale kukub mõnel kontorirotil võimlemisest kuuldes süda saapasäärde - kust küll see aeg ja raha! “Südameapteek ärgitas meie istuva eluviisiga töötajaid, kuidas kerge vaevaga tuua istumisele vaheldust ja südamele uut jõudu. Täiesti tavaline oli pilt, kuidas keegi kontorilaua tagant tõustes veidi venitab ja justnagu möödaminnes harjutusi teeb. Sama harjumust soovib Sokos Hotels Tallinna pere kõigile, kellel seni süda saapasäärde jäänud,” lisas Ehasalu.

Annika Lipstal, Eesti Energia toetustegevuste juht märkis, et liikumise üleskutse neile meeldis – sõnumid lihtsad ning teostus hea. Tema sõnul panustab Eesti Energia ka ise oma töötajate tervisesse ja igapäevase liikumise toetamisele. “Tänaseks oleme avanud Terviseradade Sihtasutusega 12 ettevõttes siseterviserajad, et ärgitada inimesi liikuma ka tööpäeva jooksul ning enda kontoris. Aprillis käivitati töötajatele iganädalased jooksutrennid, et koos valmistuda Narva Energiajooksuks ning mais jätkatakse ettevõttes tervisespordi võistlusega,” lisas Lipstal.

Südameapteegi Endomondo väljakutse võitjaks osutus Tallinna Linnaplaneerimise Amet, kus meeskonna iga liige läbis keskmiselt 298 kilomeetrit.

Südamekuul said kliendid nõustamiskabinetiga Südameapteekides mõõta ka mitmeid tervisenäitajaid sh vererõhu mõõtmine. Südameapteegi peaproviisori Triinu Entsik-Grünbergi sõnul kasvas südamekuul nende apteekide nõustamiskabinettide külastatavus pea kaks korda.

Aprillis ehk südamekuul saatis apteegikett pea kahesajale ettevõttele üle Eesti humoorika soovitusliku kasutusjuhendi, kuidas kontoritöötajad võiksid tervisliku liikumisega kontoris algust teha. Algatus “Kontorid liikuma” on üks osa Tervise Arengu Instituudi südamekuu tegevustest.