Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
23. mai 2016, 15:10

Soovid kaalu kaotada? Loe, milliseid vitamiine su keha turgutuseks vajab! (5)

Sa võid hommikust õhtuni süüa vaid puu- ja juurvilju, kuid neis ei ole kõiki tarvilikke vitamiine ja mineraalaineid, mis aitaksid kehal üleliigseid kilosid kaotada.

Sest selleks, et kaalu kaotada, vajab keha teatud toitaineid. Need aitavad eemal hoida kõikvõimalikud isud, reguleerivad ainevahetust ja hoiavad seedesüsteemi korras, kirjutab Women's Health Magazine ja toob välja seitse vitamiini-mineraalainet, millega peaksid oma keha kaalukaotusperioodil turgutama.

1. Raud - rauda sisaldavad toidud aitavad vältida väsimust ja annavad jaksu tugevamalt trenni teha, mis omakorda aitab kaalukaotusele kaasa. Kõige rohkem leidub rauda punases lihas.

2. C-vitamiin - päevas peaks seda tarbima vähemalt 75 grammi. Parimateks C-vitamiini allikateks on apelsinid, paprika ja kapsas.

3. Kaltsium - päevas peaks seda tarbima 1000-1200 milligrammi. Kaltsiumi saad jogurtist.

4. Oomega rasvhapped. Tegu on tervislike rasvadega, mis hoiavad näljatunde kauem eemal. Söö avokaadot, pähkleid, lõhet ja oliiviõli. 

5. Vitamiin B6 aitab toitu energiaks muuta ning ühtlasi vähendab isu suhkrurikaste ja süsivesikuterikka toidu järele.

6.Tsink - aitab reguleerida ainevahetust. Seda leidub näiteks kõrvitsaseemnetes aga ka austrites.

7. Magneesium - aitab kaasa lihaste kasvule ning hoiab seedimise korras. Päevas peaks seda tarbima 320-450 milligrammi. Hea magneesiumiallikas on keedetud spinat.