Terviseuudised

"Minu poeg peab nüüd harjuma mõttega, et ta ei saa enam kunagi käia." (109)

LISA KOMMENTAAR

KRB29. mai 2016, 11:55
Soovin poisile jõudu ja jaksu ehk ta paraneb.
lustiuurija28. mai 2016, 13:04
ootan huviga lusti järgmist saadet. sellest, kuidas keegi petab annetuste raha välja.
lust koos ants punninguga teeb just täpselt sama. suure hurraaga kutsuti annetajaid üles abistama afgaani tõlki omari. lubati selle raha eest kindlasti omar eestisse ära tuua. mingitest pisitakistustest ei räägitud. kõik see algas eelmise aasta oktoobris.
möödas on peaaegu 8 kuud. mingeid märke omari eestisse jõudmisest pole. lust ja mtü toeta Ukrainat on asunud annetuste kampaania jälgi kustutama. vaatamata järelepärimistele keelduvad mõlemad infot andmast selle kohta, kui suures summas annetusi kogunes. mis saab sellest rahast siis, kui omar eestisse ei jõuagi? miks seda raha omari arvele üle ei kanta? loodan, et mõni uuriv ajakirjanik ka seda teemat uurima hakkab.
nh26. mai 2016, 19:25
Kahetsusväärne juhtum. Ausalt öelda ei teagi milline variant on parem. Kiire surm, teadmine, et sured aasta jooksul, või selline juhtum- Kui surm ei võtnud, siis on lootust, aga liiga pikal lootuse režiimil olemine võib olla kiirest surmast raskem variant. Lõppkokkuvõttes on see tunduvalt tapvam variant. Aga jõudu ja jaksu noormehele ja tema vanematele! Pole meist keegi siia ilma tulnud, et jääda!
to Atsi endine "hea" töökaaslane26. mai 2016, 13:01
Tulla välja väitega, et mind tegelikult polnudki tööl ja sain info mingilt kolmandalt isikult ja nüüd on olemas kindel fakt, et teine töötaja ei vaadanud luugist ja hakkas lihtsalt suvaliselt ust laskma ilma eelneva kontrollimiseta, on selgelt provotseeritud laim. Millegipärast ei näidatud saates nende kahe töötaja omavahelist suhtlemist, millest on video salvestis ja mis on tehtud vahetult enne õnnetust. Laimumoorile soovitaks närvide rahustuseks peenraid rohida.
mari26. mai 2016, 06:41
Mati Kaalu kaastundega on nii, et kui sa oled nii kaua loomaaias töötanud, siis oled ilmselt hullemaidki variante näinud. Jäsemeteta inimesi jne. Eks maailmas on viimasel ajal nii mõnigi totu oma elu näiteks šelfisid tehes jätnud. See kõik on kahetsusväärne aga elu on paraku selline asi, et enne mõtle ja siis tegutse.
196825. mai 2016, 22:06
Vene kroonu minek, sõpradega Tallinnas pidu panemas, ruubleid juba vähe, pea soe ja pudelid näpus ühine otsus loomaaeda elukaid külastama. (Asus mäekalda tänavas) Kõik ilus ja tore. jõudsime siis meie toreda pruunkaru puuri ette, ott na tore ja rahulik, mina väga täis ütlesin, et annan mõmmile käppa ka. Mõmm ei tahtnud minuga mitte suhelda, sai pakutud nii õllet , kui veini. Ja järsku seistes seal võre ääres, käis selle armsa mõmmi käpp läbi võre ja minu kallid viigipüksid olid ribadeks ja säärel mõmmi autogramm. Viimati käisin loomaajas krooni aeg, Mati Kaalu saateid kuulan järjepidevalt ja soovitan seda teha kõigil inimestel, minul vedas aga paljudel inimestel läheb hullusti. Kaastunne. See kes läheb metsikute loomadega töötama, peab ikka Mati Kaalu hingega olema.
lustiuurija25. mai 2016, 21:43
lust on harjunud tootma kallutatud lugusid. varem sõimas ta eestlasi ja kekutas oma Londoniga. siis laskis värvata savisaarel ennast kirjutama tendentslikku raamatut Evelin ilvesest. küll on ta mõõdutundetult ülistanud asereid ja pronkssõduri juures võidupüha tähistavaid venelasi.
oma esimese kuuuurija eest sai ta teenitud sauna.
käesoleva saate puhul jättis ta sihilikult olulised asjad mainimata. ta alustas sellega, et miks pole eesti ajakirjandus seda lugu varem kajastanud. tegelikult on. lust lihtsalt tegi saate aprillis juba valmis, postimehes ilmus lugu mai algul. oleks tulnud eksitav lause saatest välja lõigata. aga lustile on efekt tähtsam kui tõde.
tõe huvides oleks tulnud kajastada ka seda, et algatati kriminaalasi. ja see lõpetati ning millistel põhjustel.
kuuuurija mõiste eeldab seda, et kuud uuritakse igast küljest. lustil jääb see tegemata nii tema pealiskaudsuse kui odava populaarsuse otsimise pärast.
lapsevanem25. mai 2016, 21:32
mul on noorest mehest väga-väga kahju! Tõesti kole lugu! Vanematele soovin siiski mitte lootust kaotada ja pojale heaks toeks olla. Vanematele soovin palju hingejõudu!
CVB25. mai 2016, 19:21
Aga kas sinna väravate vahele pragu ei saaks jätta, et päris kokku ei läheks. Siis inimene jääks ellu, aga vant ikka läbi ei mahuks.
jüri25. mai 2016, 19:18
Mida annab see , kui keegi süüdi tunnistatakse , egas see olnut olematuks ei tee. Hiidlaste sõnul : see lihtsalt juhtus. Kaastunne Atsile ja tema vanematele.
jürile25. mai 2016, 21:21
Ega ei annagi muud kui seda, et Loomaaia süü korral saab nõuda kahjutasu mida saab kasutada poisi tervise parandamiseks taastusravis. Samuti olme kohendamiseks, See on hädavajalik ju.
Kuuurija on ju vale nimi25. mai 2016, 19:02
Noormehele kaastunne ja ehk saab ikka jalad alla. Ajakirjanik võiks oma saate ümber nimetada "Kõik teised süüdi", kuna kuud see tüdruk küll uurida ei oska. Juba teine saade, kus inimesi süütult süüdistatakse küll lausa mõrvas, või siis selles, et elevandiväravatel pole andureid mis värava peataksid, kui keegi vahele jääb. Olge nüüd ikka, tegu on loomaaiaga. Sellise tasemega ajakirjanik võiks teha seltskonnasaateid, või moekriitikat, mis nii sügavuti süütuid inimesi ei haava. Lausa valus, enam ei vaata.
noh25. mai 2016, 18:59
see lust võiks oma saate nimetada kuutõrvajaks,oleks loogilisem
mark spencer25. mai 2016, 17:45
tüüpiline lugu Ise poiss hoolimatu ja süüdi,mida ronida loomapuuri ja pidevalt peadpidi telefonis olla! Ikka hakatakse süüdlast mujalt otsima! Ei taheta ju tunnistada om alollust js süüd. Ja veel-kõik halvatud haiged elavad edasi. Kõigil pole võimalik hooldajaid palgata . Kui on nii kanged vanemad,kes kohe süüdistavad ja ajakirjanikele kaebama tormavad,võiks hoopis oma energia suunata oma lapse hooldamisse. Küll ta kohaneb.treenib rehabilitatsioonikeskuses ja saab elektrilise ratastooli,millega liikuda Tallinn ju soodustab igati ratastooliinimeste elu peale seda,kui linnapea ise ratastooli jäi .Ikka peab olema ise ettevaatlik,siis ka õnnetusi vähem . Jõudu loomaaiatöötajatele ja Mati Kaalule .Valige paremini töölesoovijaid!
selge25. mai 2016, 18:46
Juhul kui sinuga või su lähedastega midagi peaks juhtuma....loodan et seda kunagi ei juhtu....ära siis unusta, et võta alati kogu süü endale. Isegi siis kui joobes juht sust üle sõidab.
Meh26. mai 2016, 08:21
Ei tea kuidas ta selle elektrilise ratastooliga sõidab, kui ainult pead saab liigutada? Lõua või keelega juhib seda?
Ats ! On olemas tervenemine ! 25. mai 2016, 17:43
ellam25. mai 2016, 17:35
loomaaed vastutab,väravad ei ole turvalised
kapp25. mai 2016, 17:25
saab küll käia.siin maailmas on kõik võimalik.
kõik saab korda.
kõik on hästi.
kurb, aga täiskasvanud inimene vastutab ise25. mai 2016, 17:23
Wiki andmetel renoveeriti elevandimaja sisemus aastal 2008. Ehk siis enam kui 7 aastat on asi toiminud probleemideta. Noormees ei tegelenud õnnetuse hetkel tööülesannete täitmisega. Samuti ei jälginud ta ümbrust vaid keskendus oma telefoniga filmimisele (!?). Astus ise väravate vahele, jälgimata, mida need teevad. Vaevalt need pauguga kinni lõid. Pigem ikka vajusid kinni. Poleks ninapidi telefonis olnud, oleks märganud. Inimlikult täielikult arusaadav, et kannatanud otsivad süüdlast väljastpoolt. Tegelikult aga - oleks süsteemi viga, poleks sedasorti õnnetuseni 7 aastat läinud. Saade ja saatejuht on muidugi nähtus omaette - nii kallutatud ja kunstlikult intriigipunnitavad on veel ehk ainult Tallinna TV "poliitika"saated.
ehh25. mai 2016, 18:04
https://www.youtube.com/watch?v=-Y4QA9YohKw
ehk on võrdlus mõnele mitte meelepärane...
poiss pidagu vastu, meditsiin areneb ja olgu see teistele õppetund.
Tallinna TV26. mai 2016, 02:08
on ainus telekanal, kust tuleb kallutamata saateid, ehk paar erandit. Seda ei saa kahjuks öelda riigi ning mõne teise kanali kohta! Sealt tuleb ainult võimuparteisid ülistavat ila!
Nojah.25. mai 2016, 16:58
Tegu oli selgelt õnnetusega. Nutitelefoniga loomade aedikusse minna ja sealt neid filmida ei kuulunud kindlasti selle talitaja tööülesannete hulka. Kas kuus kuud sellel ametikohal töötanud inimene tõesti ei teadnud, et see värav pannakse õhtul kinni?! Isa väited, et poega õieti ei instrueeritud või et õnnetuse eest vähe raha anti on imelikud. Poiss sai kahe aasta palga. Mida rohkemat? Väide, et poisi hooldajale peab maksma 20€ tunnis on samuti liialdus. 5€ tunnis saavad hooldekodu kutselised hooldajad Eestis palka. Poja õnnetus ei saa olla perele rikastumise allikaks.
...25. mai 2016, 14:20
Kurb lugu, ja ega see kellegi syydistamine kedagi ei aita. Mind hämmastas see, kui targad loomad on elevandid tegelikult-nad hakkasid ju kohe lärmi lööma, kui see asi juhtus. Selle elevantide lärmi peale see naistöötaja ju tuligi vaatama, milles asi. Kui elevandid oleksid vaikselt edasi olnud, siis oleks noormees vist nende väravate vahele oma elu jätnud. Loodan siiski parimat-teadus ja meditsiin ju arenevad, ehk saab ka Atsiga k6ik kunagi korda.
kõigepealt röökis noormees, arvan ma. meeletu valu ju25. mai 2016, 15:06
sellepeale ehmatasid elevandid ja hakkasid lärmama. Keegi tark veel soovitas helisignaaliga uksed sulgeda.
teadja25. mai 2016, 21:59
Äkki tõesti oligi nii, et elevndid andsid märku. Noormeest oli teavitatud uste sulgemisest ja kui poleks koheselt stoppatud ukse liikumine oleks noormees sodi olnud. väga jube õnnetus.
Leidsin ühe saate lingi.25. mai 2016, 14:18
25. mai 2016, 15:20
Kuuuurija saatejuht Katrin Lust on nii ebasümpaatne ei suuda tema saateid vaadata
15:20-le25. mai 2016, 15:29
Ära vaata. Sa oled sama loll nagu vangid,kes gei käest toitu vastu ei võta.
25. mai 2016, 16:20
aga samas suhu vottavad.
nunnu25. mai 2016, 19:15
Kuule, saada Lust vanglasse lugu tegema.
mx3525. mai 2016, 13:40
Kas inimesele pole õpetatud et ei ole mõtet ronida liikuvate osade vahele.. Eelkõige peab ISE ettevaatlik olema.. Praegune süsteem on selline et püütakse igasuguste regulatsioonidega süüd kellelegi teisele edasi lükata.. Ok üks vajutas.. Aga miks TEINE ei mõelnud nii et kui olen SIIN ja kui värav liikuma hakkab et mis siis.... ( "nagu nii näevad mind ega pane väravat liikuma" suhtumine siin ei aita )
Elu pole veel läbi.25. mai 2016, 13:35
Tere.LP.Ats Palk. Olen ka elektriratastooli kasutav puudega sporditüdruk. Soovin jõudu ja et elu pole selleg veel läbi. Kindlasti koretrivahetus ja elektriratastooli hankimine on primaarne,et hoolduskoormust vähendada. Panen mõned videod kus sinu seisundisehk kaelamurruga inimesed spordivad. Sport pole minevik kui käed natukenegi liikuma hakkavad. Usun et hakkavad kindlasti. https://www.youtube.com/watch?v=XidIPk8_vj0
Athletics - Men's 100m - T51 Final - London 2012 Paralympics
GOLD PIISPANEN Toni FIN - Finland SILVER de VIDI Alvise ITA - Italy BRONZE BERRAHAL Mohamed ALG - Algeria LONDON, September 3, 2012 Wheelchair racer Toni PII...
youtube.com
https://www.youtube.com/watch?v=psSbjwwjbf8
Men's club throw F51 | final | 2015 IPC Athletics World Championships Doha
Gold: Zeljko DIMITRIJEVIC (SRB) Silver: Kumar Amit KUMAR (IND) Bronze: Milos MITIC (SRB) Start list: 1. Marian KUREJA (SVK) 2. Jan VANEK (CZE) 3. Amit Kumar ...
youtube.com
Isegi ujumine pole välisatud. Nende liikumistase on saavutatav. https://www.youtube.com/watch?v=5jEiAtoNLVk
25. mai 2016, 13:14
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
???25. mai 2016, 13:50
No milleks selline komm? Tuleks ikka enne mõelda kui kribama kukkuda.
Et eks25. mai 2016, 12:59
selline ongi täiskasvanu elu.
Ise vastutad ja kui vea teed, võivad sellel olla fataalsed tagajärjed.
Isegi talitajat ei saa siin süüdistada. Noormees hakkas pildistama ohutus tsoonis, et ta ronib väravate vahele, ei olnud prognoositav. Tema ise oleks pidanud asukoha muutumisest teada andma ega oleks ilma talitaja loata tohtinud kuhugi minna.
Tööinspektsiooni väidetud puudused ei puutu üldse asjasse. Neist on mitu puht-formaalsed.
kurb lugu25. mai 2016, 12:56
tõenäoliselt otsustab kohus, et tegemist on segasüüga. vastavalt sellele vähendab ka hüvitise summat.
tõenäoliselt algatatakse annetuste kogumine. tahan noormehe vanemaid hoiatada, et sellest aktsioonist hoiaksid nad Katrin Lusti eemal.
nimelt algatas ta eelmise aasta oktoobris koos ühe kunagise püramiidskeemitajaga annetuste kogumise afgaani tõlgi Omari eestisse toomiseks.
Omar eestisse pole jõudnud ja ilmselt ei jõuagi. kõike annetustega seotut varjavad Lust ja tema kaasosaline, mtü tegelane, kiivalt. pole teada, palju oli annetajaid, palju raha saadi, mis saab sellest rahast siis, kui Omar eestisse ei jõuagi. raha mtü tegelane Omarile üle kandma pole nõus.
Kristiina.25. mai 2016, 12:54
Peamine,et noormehe kodu kohandatakse ja ta elektriratastooli suudab kunagi juhtida.
Vihane25. mai 2016, 12:51
Ma ei leia kuidagi selle kuuuurija saate linki youtubes. See on Youtube kuva tõmmis. Pannud link jobukakud! Ja ärge varjakse ka nõustunud isikute perenime.
seda tuleks korrata!25. mai 2016, 12:41
vastutab ju / 08:32, 25. mai 2016
NAISTööTAJA , kes nupule vajutas ja vaatanud sellest luugist, et koik oleks ok!
+32 -6
to seda tuleks korrata!25. mai 2016, 22:05
millest sa järeldad, et teine töötaja ei vaadanud??? Tegemist oli sekundmurdosaga, kui noormees astus ukse vahele. Kontrolli oma andmeid. Parimat Atsile! ja kordamise all pead sa silmas mida??
mhh26. mai 2016, 08:05
Videos ju selge naishääl ütleb...ma ei näinud! See ongi ju tunnistus ja polegi midagi muud mõelda-öelda. Eeldan et väravasulgemise nuppu vajutades näed samaaegselt väravavahet, mitte ei jookse nurga taha ja vaateväli kaob. Kui nupule vajutamiseks peab värava vaateväljast lahkuma, siis ongi tegemist tööohutusnõuete rikkumisega Loomaaia enda poolt ja süüdi on lisaks nupule vajutajale ka loomaaed. Kahtlen viimases, seega jääb esimene variant.
mai25. mai 2016, 12:30
juhtunut olematuks kahjuks ei tee, aga ääretult vastik vaaata Mati Kaalu rahulolevat naerunägu kogu vestluse ajal. Häbi vaadata.
sass25. mai 2016, 18:10
Kas enda rumalat nägu suudad üle 10 s vaadata?
arvaja25. mai 2016, 11:39
Iga õnnetus on kurb ja suur katsumus kogu perele. Aga et isa oma pojale sellist negatiivset mõtlemist edasi annab, on küll kurjast. Lootus jääb ju alati ning selle nimel tasub pingutada, pealegi kui tegemist on endiselt nutika poisiga.
Isa25. mai 2016, 11:55
Ei tasu seda pealkirja sõnastust tõepähe võtta. Ajakirjandus paraku püüab lisada dramaatilisust pilgu püüdmiseks, vahel mitte kõige õnnestunumalt. Kindlasti ei ole ma nii öelnud, veel vähem pojale sisestanud. Meditsiin areneb, lootus jääb ja iga väiksemgi edusamm on kulda väärt.
selgeltnägija25. mai 2016, 10:46
Käisid Soomes tööl enne loomaaeda ja vöistlesid köige paremast töötekijä tiitlist. Tegid ära sulle. Mötteline vöistlus saad aru. Tulevad sisse mötetega ja teevad uimaseks ja klöps...tänapäeval eestlane tee töö Eestis ja vaata, et venelased kes eestlast mängivad teid tühjaks ei röövi. Sommid ei ole teid kunagi siia tahtnud sest nad on venevöimu täis...nüüd oleks vaja ehtsaid Kalevala inimesi teha...kus nad on...Rootsis köik...suurem osa...
Arvan, et25. mai 2016, 11:42
kui vahepeal kaineks magad, saad ka teise vahetuse samal päeval tehtud. Aga kaua sa kogu aeg tinaviles vastu pead?
nii arvan mina25. mai 2016, 10:36
Kohutavalt kurb, et see kõik nii läks :( Lootust ja usku peab ikka endaga kaasas kandma, sest meditsiin areneb pidevalt, võibolla tuleb ka see aeg, kui liikumatud liikuma saavad! Edus Sulle!
Lust - mõttetu!
See saade on sitakeerutaja - negatiivne
miks negatiivne...?25. mai 2016, 11:03
....kas seetõttu, et Mati Kaalu pühaku staatust veidi kõigutati? Loomulikult polnud saade päris "Pealtnägija" stiilis, ilmselt polegi eesmärk. Kuid oli tunduvalt parem kui esimene. Oli näha et tööd on tehtud, materjali kogutud ja vaeva nähtud. Sõna anti mõlemale poolele. Loodetavasti samas stiilis jätkatakse.
sass25. mai 2016, 11:04
Saade oli negatiivne oma vinguva ja lahmiva stiili tõttu.
nii arvan mina25. mai 2016, 14:44
Olen Sassiga nõus!
Juba esimene saade oli ju mage. Igaüks teab ise, kas usub Manot või mitte, see pole küll lusti asi näidata, kes on pettur, kes mitte. ...jah, tunnistan, et vaatasin seda saadet kunagi kui see telekas oli ja mõtlesin ka ise, et see padja peksmine ja kisamine nüüd küll kedagi terveks ei tee ega naist leidma ei pane, aga see ei tähenda, et peab terve Eesti ees mõrtsukaks tembeldama.
Nõme saade.
teine arvaja25. mai 2016, 15:30
Joe25. mai 2016, 10:34
Ei ole vaja harjutada mõttega, et käia ei saa. Tuleb aju tööle panna ja end ise tervendama hakata. Loe lugu Joe Dispenzast http://drjoedispenza.com/index.php?page_id=Becoming-Divine
Joe selgroog oli mitmest kohast katki, arstid määrasid ta eluks ajaks ratastooli. Mees võttis end kokku, pani aju tööle ning oli 6 nödala mööduses tööl tagasi.
ziidiuss25. mai 2016, 12:32
Sama ime juhtus saksa poliitiku Clemens Kubyga,kellelt on raamat "Teel järgmisesse dimensiooni". Soovitan lugeda. Kuuest nädalast oli asi kaugel, aga kõnnib nüüd temagi,kusjuures meditsiiniliselt poleks see kuidagi võimalik,kui vaadati röntgenipilte murtud kalelalülidest.
ohutusest veel25. mai 2016, 10:12
Sedalaadi õnnetusi on kindlasti juhtunud ka muudes maailma loomaaedades, mõni ajakirjanik võiks teha ülevaate. kas on makstud kahjutasusid jne. Ja kuidas konkreetselt sellised uksesulgemised on korraldatud. Mati Kaal väitis, et neil on kõik tehtud maailma parimal tasemel, aga kas ikka on?
25. mai 2016, 10:10
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
heli25. mai 2016, 10:29
Arvestades millist müra need väravad liikumise ajal ise teevad, on see M. Kaalu jutt loomade ehmumisest eelneva valgus-või helisignaali tõttu täielik häma. Piinlik võiks olla natuke ja rohkem südametunnistust, et ka oma tegemata jätmisi tunnistada. Ei ole vaja karta, kinni keegi ei pane ja hüvitised isiklikust taskust kah ei tuleks. Ikka linna kassast.
to heli25. mai 2016, 15:14
Kindel see, et kõik teised on süüdi! Nüüd oleks veel selgeltnägijaid asja lahendama vaja ning mõnda udu-teaduste professorit kärutäie raha eest ravima - siis oleks kõik jonksus!. PS! Hüvitised keeravad aega tagasi ning õnnetus jääb olemata, eks ju
Imelik25. mai 2016, 09:56
minu arust on ju süüdi otseselt töötaja, kes sulges selle ukse!Kui need 2toitajat oleksid istunud laua taga, 1filmib ja teine votab noa ja torkab, siis on ta ju süüdlane.?!Teine töötaja ju teadis, et seal areas on noormees. Ta ei tulnudki salaja.Loomulikult ei anna see süüdlase otsimine tagasi endist elu.Kahetsusvaarne lugu!
murueit25. mai 2016, 12:35
Räägi mis sa räägid, aga Mati Kaalul ei näe ma küll mingit süüd, süüdi on inimlik faktor, need,kes seal jahmerdasid kahekesi,ükskõik,mida siis ka parajasti tehti! Nemad o l i d ja nemad t e g i d ! Nr. 1 on süüdi see "Oh, pe-sse" hüüdev naisterahvas!
m25. mai 2016, 09:47
Nagu loost selgub, oleks pidanud naistöötaja veenduma enne nupule vajutamist ja värava avamist, kas seal vahel on keegi või mitte. Loogiliselt võttes, kui viga saanud noormees oleks sellel hetkel lihtsalt sellest turvavahest läbi läinud (ilma telefonita)- oleks tagajärg sama olnud, kuna jäeti eelnevalt luugist kontrollimata kas kõik on ok. Väga kurb sündmus ja kurvad tagajärjed. Tööandja peaks
vastutama tagajärgede eest.
“Postimehe” artiklis kirjutati http://www.postimees.ee/3684787/mis-juhtus-tallinna-loomaaias-talveohtul-mil-elevanditalitaja-sai-el...
"Telefonid pole talitajatel keelatud, veelgi enam, need on neil omavaheliseks töösuhtluseks ette nähtud. Kõrge riskiga töö eeldab, et üks talitaja peab alati teadma, millega teine talitaja tegeleb või millisesse elevandiruumi ta parajasti läinud on."
täpselt25. mai 2016, 10:06
Mingit sisulist vahet ei ole kas tal oleks olnud käes telefon või reha. Täpselt samamoodi ta sinna vahele oleks jäänud. Eelnevad kokkulepped on vaid värava käivitaja poolne versioon, mida millegipärast kui kindlat fakti tõlgendatakse. Üsna loomulik ju, muud naistöötaja öelda ei saagi kui end süüdlaseks tunnistada ei taha. Ja isegi kui oli mingi üksteise mitte mõistmine, ei vabasta see kohustusest veenduda väravate liigutamise ohutuses!
Elevant25. mai 2016, 11:39
Telefon on lubatud helistamiseks, ma arvan. Kui nüüd kiskjate, või krokodillide talitaja paneb klapid pähe, või surfab netis, või filmib, siis KUS on tema tähelepanu???
Kutist loomulikult kahju, loll olude kokkulangemine.
vant25. mai 2016, 12:11
Telefon on nii helistamiseks kui filmimiseks. Rääkimine hajutaks tähelepanu ju samuti. Asi pole selles. Kiskjate ja krokside talitaja võiks filmida ja surfata palju tahes kui pole nendega ühes puuris. Elevanditalitaja polnud ka elevantidega samas puuris, loomad mingit ohtu talle ei kujutanud. Saatuslikuks sai inimene ja tingimused et et see juhtuda saaks.
CCC25. mai 2016, 09:44
Minu arust ka imelik, miks andurit vahel ei ole, et ei sulguks, kui keegi vahel. Peaks olema elementaarne ohutusnõue. Endal kodus garaazhiukselgi see andur, et lapsed-loomad vahele ei jääks. Seal veel palju suuremate jõududega tegemist. Samas loomaaed vist nii vaene, et ei taha ühtki senti kulutada, kui ilma saab. Samas loomad on ju ka ettearvamatud ja võivad vahele jääda, kas see oleks tore.
XXX25. mai 2016, 09:54
... ja ometi jäi ka garaazi sulgeva ukse alla lapsekene ... !???
ehh25. mai 2016, 10:16
see oli ukse rike, mitte tavapärane toimimine. selles on oluline vahe!
vot25. mai 2016, 10:45
see kukkus talle peale mitte ei olnud sulgemisel viga ! Rahu väiksele
maamiis25. mai 2016, 12:14
tegu LOOMAPUURIGA ,mitte inimestele mõeldud .Seda peabki saama sulgeda ju kui näiteks raevus elevant sealt välja tahab tungida!
Lonni25. mai 2016, 15:28
Kui sind ka sellisesse s...majasse kinni panna oled ka raevukas.
Elevandid isegi leinavad(kõik loomad leinavad)sel moel,et enne kui kari lahkub surnud elevandi juurest,igaüks jätab hüvasti,puutub londiga teda.Kari ei lahku enne kui kaaslane on tõesti surnud.Kui kari oma ringiga taas samadele aladele jõuab,käiakse kõigi kunagi surnud karjaliikmete või tuttavqa karja liikmete surmapaigas ja kombitakse londiga jäänuseid.Nad pidada koguni hüüdma ja pasundama mälestuseks.Seisavad seal vaikuses ja usutavasti on nende lein tõesti südamesttulev alati,mitte nagu inimestel,kes sageli käivad pärgi panemas või haudu korrastamas-südames täielik tühjus-komme vaid.
25. mai 2016, 09:44
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
1234525. mai 2016, 09:54
Kas ta ise lasi värava kinni, et ainusüüdlane on? Loomulikult peab vastutama ka tööandja kes pole ohutusse panustanud. See õnnetus oleks jäänud olemata kui oleks olemas kaasaegsemad turvaseadmed ja hoiatussignaalid.
Mati Kaal peaks juba koju jääma,25. mai 2016, 10:31
selge see, et ohtuses on puudujääke. ka sellise asja eest peab vastutuse võtma tööandja ja isik kes värava sulges.
Joonas25. mai 2016, 09:43
Kui värav mis kaalub mitu tonni ja selleks on jäetud mingi imepisike vahe siis pole vahet kas sa kōnnid läbi sealt läbi nii, et sul on banaan,telefon vōi mitte midagi näpus.Mitu halbade asjade kokkulangemist korraga ja seal näengi räiget süüd loomaaial kes oleks pidand need riskid eemaldama.Ah jaa, Käi perse Mati Kaal!
sass25. mai 2016, 10:15
Mingi haige vend oled?
ads25. mai 2016, 11:49
Täpselt! See, et ta telefoniga filmis ei olnud mitte mingisugune põhjus õnnetuse tekkeks.
Selline asi oleks juhtunud varem või hiljem, arvestades et mitte mingit signaali ei tulnud ning uksed lihtsalt sulgusid.
Joonas / 09:43, 25. mai 2016 -le25. mai 2016, 12:37
Kas direktor peaks väravaliigutamise ajal alati kohal olema ja vägesid juhatama?
Joonas25. mai 2016, 13:46
Direktor- peaks siis olema mees kes paneb asjad toimima loomaaias.Kui on rikutud mitmeid tööohutusnōudeid siis on ka oma süü sel härral.Lisaks ka see rōve läbikumav inimlikuse puududus kogu selles intervjuus paneb mind duubeldama : "Käi perse, Mati Kaal!
Joonas25. mai 2016, 13:52
Direktor- peaks siis olema mees kes paneb asjad toimima loomaaias.Kui on rikutud mitmeid tööohutusnōudeid siis on ka oma süü sel härral.Lisaks ka see rōve läbikumav inimlikuse puududus kogu selles intervjuus paneb mind duubeldama : "Käi perse, Mati Kaal!
Valter25. mai 2016, 09:20
Sellise mottega , et kunagi enam liikuma ei saa, ei tohi end harjutada, vaid tuleb harjutada end liikuma. Tean uhte, kes viis aastat voodis selili liikumatu, kuid iga paev nouab harjutusi , lootuses, et kohe kohe saab jalad alla.
abi25. mai 2016, 09:00
Kurb sündmus ja kahju noormehest aga paraku jääme tõe juurde. Noormees rikkus ise ka oma tööülesannete reegleid. Töö ajal olgu loomad nii armsad, kui tahes aga ei oleks tohtinud filmida. Süüdi on ka teine talitaja, kes ei vaadanud aknast ja sulges ukse. Põhiliselt jääb süü langemine selle teise talitaja õlule. Ja muidugi noormees ise ka süüdi, kuna oleks saanud filmida elevante ka aia tagant, kui aega oleks olnud. Jah halva maigu jättis Hr. Kaali ükskõiksus ja kaastunnet sealt ei näinud. See peaks olema seal töötajatele kõigile õpetuseks, et tuleb alati jälgida oma töökaaslast mida ta momendil teeb. Süüdlast otsides selles loos pole võimalik, kuna süüdi jäävad need 2 inimest, kes töö ajal filmis ja poleks tohtinud teha seda tööülesannete täitmisel ja teine töötaja, kes ei jälginud turvaaknast teist töötajat ja sulges ukse. Rikkumisi on igas firmas ja eks ülemused ikka leiavad, et nende poolt on kõik ok. Edu selle noormehele ja loodan südamest, et hakkab kunagi käima. Kuigi vanematel on väga raske ja puudub ka rahaline abi. Abi ehk oleks neil ehk kaasata Eesti rahvast, kes saaksid annetuste näol neid aidata. Noormehe vanemad paluge abi Eesti rahvalt ja ehk saate saata noormeest välismaale, kus tehakse väga keerukaid oppe ja paljud on jalad alla saanud pikapeale.
naisuke25. mai 2016, 09:12
absoluutselt nõus...kirjutasin sama, aga ei avaldatud :P (sinu plussid ka eemaldatud?)
abile25. mai 2016, 09:25
Noormees filmis, kuid ma ei oleks nii kindel, et ta filmimata sinna vahele poleks jäänud kui ta ühest boksist teise läks. See nagu videost näha käis sekundi murdosa jooksul. Arvan et see artikkel ongi abipalve...ega siis ei pea seda alati nii tegema nagu meil üks seltskonna kulturist tegi. Kel võimalus ja tahtmine abi pakkuda leiaks poisi kiiresti.
ys25. mai 2016, 08:52
Kahju noormehest. Aga kui ikka ise oled nii edev, et pidevalt ennast pildistad, siis tuleb ka tagajärgedega leppida. Ja päris kindlasti saab iga normaalne inimene aru, et metslooma puuris töö ajal telefoniga mängimine on keelatud.
?25. mai 2016, 09:28
Ta ei olnud ju mestloomaga ühes puuris sel hetkel ja ja ennast ta ei pildistanudki!
Vbl25. mai 2016, 08:31
Ma küll Sind ei usu. Tööandjad ei tee tihti tõdesid selgeks, veel vähem põhitõdesid.
Ei saa süüdistada25. mai 2016, 08:57
Kui teha kõrvalisi asju, võib tulla ka õnnetus.
Seepärast ongi roolis telefonid keelatud!
jah25. mai 2016, 08:14
mina ütlen vaid ühte, et tagantjärgi tarkus kõik ja poisil sellest kasu pole, õnnetusi juhtub alati ja ka siis kui kõiki ohutusnõudeid täita. aga noormehele mainin seda, et ära kaota lootust, arstiteadus areneb viimasel ajal väga kiiresti, ma usun, et vähemalt 10a pärast suudetakse ka sind liikuma aidata, olen selles üsna kindel. hoia vaim virge ja ära kaota lootust. tõsiselt. kõige tähtsam, et hing on sees ja mõte töötab.
to soovitan25. mai 2016, 10:42
mis tähendab" kui ei oska lugeda ja isa võiks ette lugeda"? poiss on ju täie mõistuse juured ja ega ta pime ei ole. loomulikult saab ta lugeda ja ilmselt ka vähemalt käed liikuma.
kuule soovitaja25. mai 2016, 11:17
Targuta veidi vähem. Tundub et Sa ise ei oska lugeda ja pole artiklit lugenud. Äkki teab see noormees täpsemaltki kes on Hawkins jne.
MINA SOOVIN25. mai 2016, 08:10
ARMSALE NOORMEHELE SIISKI LOOTUST JA KÕIKE HEAD.
h25. mai 2016, 08:01
talupoja mõistusega võttes, on see selline õnnetus, mida oleks saanud noormees ise ära hoida.
aga, kui on tahtmine süüdlast otsida, küll leiab ka hea advokaadiga. nt need punktid mis esitati süüdistusena loomaaiale. ja see, et teine talitaja ei kontrollinud enne, kui väravad kinni lasi.
see filminine ja šelfide tegemine on nii ohtlik, kui enam ümbrust tähele ei pane.
Nii ongi25. mai 2016, 11:37
Kõige enam surmajuhtumeid pidigi selfide tegemisel olema.
to h25. mai 2016, 11:39
See ei ole kuidagi tõestatud et ta ümbrust tähele ei pannud. Ja oleks saanud juhtunut ära hoida. Pelegi ümbrus ja olustik oligi täpselt sama nagu igal teisel päeval. Püüdis sealt väravakitsusest läbi astuda täpselt sama moodi nagu alati. Reageerimiseks seal enam aega polnud.
ddd25. mai 2016, 11:57
+1. Mida tal oli seal märkamata? Ega mingit sireeni ega vilkurit ju ei olnud nii et tal ei olnudki mitte midagi märgata. Lollus et süüditatakse asja "noorusele ja filmimisele" , kuigi tegu on Zoo tegemata tööga. Minul asja enam loomaaeda ei ole, tülgastav koht.
11:57-le25. mai 2016, 12:40
Loomad sind ei ootagi, ära tule jah!
MGM25. mai 2016, 07:43
Kõikjal ei pea selfisid tegema. Ja enne filmimist mõtle läbi mida teed.
tore noormees oled ja meditsiin areneb kiiresti25. mai 2016, 07:33
ma küll usun- loodan, et sul läheb hästi, saad liikuma. ma küll väga hirmsasti loodan.
Jama25. mai 2016, 07:13
Kas üksteisest valesti arusaamine võtab ära kohustuse veenduda väravate liigutamise ohutuses? Muudab see tööandja tegevusetuse olematuks?
mina25. mai 2016, 09:01
mida see tööandja siis valesti tegi? Kui oleks pandud väravate sulgemisele helisignaal või vilkuvad tuled, oleks see võinud loomi ehmatada ja tagajärjed veel hullemad olla. Kui autojuht telefon näpus avarii teeb, siis on ta ikka ise süüdi. Samamoodi on selle poisiga. Ei ole vaja loomade juures väravate vahel pendeldada telefon näpus.
m25. mai 2016, 10:36
Ega poiss ei olnud juhtpuldi juures!
mina25. mai 2016, 15:24
see ei loe, et ei olnud konkreetselt juhtpuldi juures, aga kindlasti oli tähelepanu hajutatud. Kui poleks telefoni näppinud, oleks sealt värava vahelt minema suutnud lipsata ehk.
Pusa25. mai 2016, 06:52
Miks sellisel raskel väraval kontrolllmehhanismi ei ole, mis takistaks jõuga sulgumise kui keegi vahel on? Vaevalt nad ju ka elevanti sooviksid seal vahel lapikuks vajutada - isegi kui see suslik põgenemisplaani peab..
sass25. mai 2016, 11:07
Sa tõenäoliselt päriselus ei tahaks, et kontrollimehhanismiga väravast lipsaks elevant välja ja su laiaks astuks.
Pusa25. mai 2016, 11:29
Alternatiiviks on hetkel ju see, et elevant jääb ka värava vahele kinni ja saab vigastada? Lisaks veel, kui ta jääb kinni vaid osaliselt ja rabeleb ennast vigastatuna välja - mis sa arvad, kas külastajatele on ohtlikum rahulikult oma asju ajav elevant, või elevant, kes on just saanud ehmatuse osaliseks ja on vigastatud?
Toomas25. mai 2016, 13:52
Kule sass ma saan aru et sa oled mingi sarikommenteerija ja väga asjasse ei süvene.Mine vaata nüüd video üle ja ütle kas sellest vahest kus töötajad läbi poevad mahuks mingi elevant läbi.Sellist ignorantset idiootsust on halb lugeda
saarlane25. mai 2016, 06:30
Vastutama peab tööandja või meie riigis ei maksa inimelu mitte midagi.
vb25. mai 2016, 07:47
Ikka alati peab vastutama tööandja? Ma usun, et tööohutuse põhitõed tegi tööandja ikka enne tööle asumist selgeks. Vahel on ikka tegemist õnnetusega, kus ei peaks alati süüdlast otsima.
vastutab ju 25. mai 2016, 08:32
NAISTööTAJA , kes nupule vajutas ja vaatanud sellest luugist, et koik oleks ok!
to vstutab ju25. mai 2016, 22:17
kust sa tead, et ei vaadatud, õigusemõistja? See, et mingi moor teles midagi väidab (kes ei puutu üldse teemasse) on nüüd tõde?. Saa selle mooriga kokku ja su arvamus muutub. M.O.T.T.
Saarlasele25. mai 2016, 09:20
Oi, ära mõtle saarlase moodi. Ega mandri-inimene ja pealegi veel meesterahvas ei suuda teha mitut asja korraga. Palju neid tegusi korraga nüüd oligi - kuus või kümme? Tegelikult peavad igas toimingus olema silmad ees ja taga. Iseenda eest vastutust ei sa jagada ega teiste kaela veeretada. Ja kui sa oled lõvipuuris ja lõvi on elus mis elus, siis on siililegi selge, et seal puuris sinu elu eest keegi teine peale sinu enda vastutada ei saa. Saatus on valikud ja need teeb igaüks ise.