Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
25. mai 2016, 13:15

Kuus nippi, kuidas vältida juukseotste lõhenemist

Juukseotsad kipuvad lõhenema? Portaal GeniusBeauty tuletab meelde lihtsad nipid, kuidas seda ära hoida.

* Lõika juukseid vähemalt 3-4 kuu tagant, sest kõige efektiivsem ravim lõhenenud juusteotstele on just käärid!. Kui aga tahad, et juuksed kiiremini kasvama hakkaksid, lõika neid iga 6-8 nädala tagant.

* Joo palju vett, see niisutan juukseid ja nahka kõige paremini. Mineraalvesi on kõige parem, kuid ka proteiini, vitamiini ja mineraaliderohked mahlajoogid on head.

* Kasuta kindlasti juuksepalsamit, see hoiab ära juuste kuivuse, hapruse ja kasvu peatumise, mis viivad juuste lõhenemiseni.  

* Kasuta vähem šampooni, sest liiga sagedane ja rikkalik pesu röövib juustelt selle loomuliku kaitsekihi, mistõttu võivad nad hakata lõhenema. Juuksurid soovitavad juukseid pesta kõige sagedamini üle päeva.

* Unusta föönid ja lokitangid, nende kasutamine on juuste lõhenemise kõige sagedasem põhjus. Loomulikul viisil juuste kuivamine on neile parim. Kuid – ära kuivata juukseid rätikuga hõõrudes, efekt on sama kui fööni kasutades. Kõige ohutum on juuksed üleliigsest veest tühjaks väänata ning siis rätik umbes kümneks minutiks pähe jätta.  

* Kanna ujumismütsi nii basseinis kui meres ujudes, sest nii kloor kui ka soolane vesi kipuvad juukseid lõhkuma.