Foto: Vida Press
Keha
26. mai 2016, 15:15

Viis fakti eneserahuldamisest, mis võivad kõiki üllatada (40)

Kui on üks asi, milles iga mees on ekspert, on see masturbatsioon ning iga mees on veendunud, et pärast aastatepikkust praktiseerimist teab ta sel teemal kõike. Eksperdid aga kinnitavad, et teadmised eneserahuldamisest võivad olla puudulikud.

Web MD toob välja viis fakti, mis võivad kõiki üllatada.

1. Masturbatsioon ei ole tervisele sama kasulik kui seks. Teadlaste hinnangul pole kõik orgasmid loodud võrdseks. Seks toob tervisele mõeldes kaasa mitmeid kasusid – näiteks vererõhu normis püsimise, parema südame ja eesnäärme tervise, samuti vähendab seks valusid. Sellest lähtuvalt võiks arvata, et ka eneserahuldamisel on kehale sama mõju, kuid paraku mitte. Miks see nii on, ei tea keegi, küll on aga kindel, et keha reageerib erinevalt suguühtest ja eneserahuldamise tulemusena saadud orgasimle. Isegi sperma koostis on erinev.

2. Masturbatsioon ei ole riskivaba tegevus. Muidugi on kõigist võimalikest seksides ohutuim ja madalaima riskiga. Kuid ka madala riskiga tegevuste juures, nagu seda on näiteks ka söömine ja jalutamine, on mõned riskid.
Sagedased masturbatsioonid võivad nimelt põhjustada erekteerunud peenises kiuliste kudede verega täitumist ning kui need koed rebenevad, on tulemuseks seisund, mida kutsutakse peeniseluu murruks. Pärast seda näeb peenis välja nagu baklažaan, on lilla ja paistes ning enamus mehi vajab sellest seisundist tervenemiseks operatsiooni.

3. Ei ole olemas masturbeerimisnorme. Mehed võivad ju omavahel küll kiidelda, kui palju üks või teine neist masturbeerib, kuid tegelikkuses loeb vaid see, kuidas eneserahuldamine sobib su ellu.
Kui sa rahuldad end mitu korda päevas ja oled terve ning rõõmus, on see sulle hea. Kui sa aga masturbeerid mitu korda päevas, olles samal ajal töölt kadunud või loobudes seksist oma partneriga, on see ilmselgelt probleem. Kindlasti ei ole normaalne sõltuvus masturbatsioonist, mistõttu sa jätad kõik oma olulised tegevused ja keskendud eneserahuldamisele.

4. Masturbeerimine ei ole suhtega seotud. Kõige levinum müüt on see, et mees masturbeerib, kui ta suhtes on midagi valesti. Fakt on see, et enamik mehi masturbeerib, sest see on tegevus, mida nad saavad teha oma partnerita. Masturbatsioon ei ole ainult seks, see on rutiinne stressimaandus, puhastamaks pead ja keha enne pingelist tööd või magamaminekut.

5. Masturbatsioon mõjub seksuaalelule hästi. Masturbatsioon aitab seksuaalelu parandamisele kaasa, sest selle tegvuse käigus õpivad mehed, mida nad nad täpselt seksuaalaktist ootavad. Teadlased ütlevad, et naised oleksid oma suhtes seksuaalselt rahuldatumad, kui nad rahuldaksid end sama palju kui mehed.