Terviseuudised

Arst öövalvetest: öösiti me mitte ei laiskle, vaid teeme pingelist tööd! (53)

LISA KOMMENTAAR

Ohe30. mai 2016, 09:43
Meditsiinitöötajad võiks solvangu eest nõuda mMukko tagasiastumist. No kaua võib !
Lumememm29. mai 2016, 16:55
Teen ettepaneku ühineda meditsiinitöötajatega ja võtta 31. mail tööle kaasa padjad ja lemmikloomad.
Kui keegi lärmama hakkab, siis ütleme, et Riigikogu lubas...
Mul on 70 sm kõrgune kutsa, võtan tööle kaasa.
Minu inimeste seas, kes päeva jooksul käivad, on päästetöötajaid, õdesid, müüjaid, politseinikke, lasteaiakasvatajaid.
Teeme koos minu padjaga pilti ja saadame riigikogusse.
29. mai 2016, 17:22
mingi lolli pärast ei pea kõik segi minema.
Lumememm29. mai 2016, 17:47
Segi ei pea minema jah, aga kui mõned töö ajal ei jõua tööd ära teha, siis peab töökohta vahetama.
Mitte poseerima,veinipokaal käes, ajakirjandusele.
Ja olema salliv, et kui riigikogus tudijal tekib insult ja kutsutakse kiirabi, siis dispetser ütleb: "Teie väljakutse on küll kriitilise astme vääriline, aga kahjuks peate ootama mõned minutid, kuni kiirabiarst oma kutsikat pissitab!"
prooton29. mai 2016, 14:51
Teen ettepaneku , et provva Mikko oleks töövarjuks kuu aja jooksul mõnele graafiku järgi töötavale med. töötajale soovitavalt kelle vahetused on 24 tunnised ja kellele on kodus lapsed! ja maksta talle samaväärset palka!!! Tahaks siis näha mis laulu ta laulab.
tõde29. mai 2016, 15:37
norskav meditssinipersonal öösel on kõige jubedam
Arstid! Algatage Mikko taandamine!29. mai 2016, 13:01
See daam koerakesega võiks vabalt oma teise abikaasa on (Göteborgis asuva) Chalmersi Tehnikaülikooli professor Peter Andreksoni juures pensionit oodata.
-
oravalt29. mai 2016, 14:05
mine noh, ma olli ka intensiiviosakonnan süamega ja tõisi oll kah aga üüse lätsi unõrohto küsuma tuuperast et üts oigõli, üts norsas ja nii edesi aga personaal tõmmas säänest und et pidi raputama ja sõss tull vihatsõ näoga vii, juussõ pään püstu
jube29. mai 2016, 15:39
Teine nõme nn ajakirjaniks on see katrin Lust kes tuleks lausa vallandada
Poliitikutele29. mai 2016, 10:02
Võtke teadmiseks, et valdav osa haigustest on põhjustanud teie tegevus või tegevusetus. Arstid on need kes seda sitta lapivad.
Kulla meedikud29. mai 2016, 09:54
lugedes artiklit olin hämmingus kui loll võib olla üks inimene, et niisugust jama suust välja ajab. Ärge võtke seda jura eriti südamesse, sest need debiilikud kes meie riiki juhivad ei tea töö tegemisest mitte midagi. Kui meediku tööst sõltub inimese elu või tervis siis poliitikute toimetamistest sõltub see kas meediku elu on sitt või väga sitt. Minu Lugupidamine Arstidele!
Minu lugupidamine eestimaalastele!31. mai 2016, 17:16
Mitte ainult meediku elu ei soltu poliitiku toimetamisest vaid ikka koigi ylejaanud eestlaste elu.
Ella29. mai 2016, 01:38
See jura ,mis see mutt otsast välja ajab,on ületanud igasuguse piiri.Mutt ei ole elu seeski oma nahka tööga soojaks ajanud.Selline libedik ja muiduleivasööja.Alles ta oksendas seal riigikogus.No ja need ööistungid...tööpäev algab kell 13.00,siis söögid,joogid,padjad,tekid,saunad,baarid.No pole sõnu sellisel tolatamisel.Aga sellise "esinemisega" nagu see mikkomammi,peaks saama rahvas teda lihtsalt tagasi kutsuda.Mida see mutt ennast ikka rebestab seal.
Mikko oli kunagi ajakirjanik28. mai 2016, 23:40
praegu peaks küll küsima, et kuidas saab osa inimesi ajakirjanikuks ning kuidas Riigikogusse, kuhu jääb sobivus oma ametikohale. Poliitikuid valitakse küll, kuid selle valimisseadusega paneb erakond oma nimekirjas kandidaadid kirja ning kes millise koha saab. Saamatud poliitikud enamasti ning saamatu poliitika. Midagi peale oma rahakoti enam ei nähta. Oleks vähemalt vait, paistaks targem välja.
Thor28. mai 2016, 23:40
see mmikko on mulle olnud ülivastik algusest peale. midagi tarka pole ta kunagi suutnud öelda. aga meelde on ta jäänud sellega, kui läks europarlamenti ja ei saanud kohe palka kätte. et siis tuleb minna metsa marju sööma. nii rahatu oli vaeseke. ega riigikogu palgast ei säästa ju. aru ma ei saa, miks valitakse erakonda, kus on selline puuk
riigikogu võrdub riigijobu28. mai 2016, 21:45
kuidas küll saab nii rumal inimene riigiasju ajada?! Lapsesuu on ka asjalikum,kui mamsel Mikko. Kui tema arvates meedikud öösiti vaid magavad,peab mammi kõvasti pingutama,et öötundidel traumaga,südameinfarkti, ajuinfarkti , verejooksu, krampide või ägeda valuga mitte haiglasse sattuda Kõik ju magavad ja mamsel peab ise endale abi andma Nii et sammud tuleb seada parteikaaslaste poole,kes ju igal elualal eksperdid on. Oma neljajalgse sõbra võib seniks panna haavu lakkuma.
Come on,28. mai 2016, 20:08
kõike, mis üks riigikogulane ajakirjandusse on paisanud ei saa ju ometi tõsiselt võtta. Enamus inimesi saab aru, kes tõsist juttu räägivad.
Milla28. mai 2016, 17:30
Kui firmas, kus ametlikult öötööd ei ole, aga koormus on suur ja inimene on sunnitud ületunde tegema, siis ütleb boss, et mis oled siis nii saamatu. Kui riigikogus ei saada ettenähtud ajaga hakkama, siis on nad millegipärast suured kangelased ja raske töö tegijad. Samas on neil istungeid, mis kestavad vaid loetud minutid. Siis ei meenuta keegi, et tegelikult peaks nagu rohkem tööd tegema. Ja pealegi - nad ju pidavat töötama 24/7/365. Vähemalt palka võtavad niiviisi. Aga palga kasseerimine ei ole töötegemine, kullakesed!
Teine Eestlane28. mai 2016, 16:27
Põhjust solvumiseks ühe rumala riigikoguliikme peale pole ainult arstidel ja õdedel ning muudel meditsiinitöötajatel, vaid ka kõigil vastutustundega PATSIENTIDEL. Tahaks loota, et valijad peavad järgmistel valimistel meeles, kes sihukese rumalusega lagedale tuli, ning hoiavad ära niisuguste "rahvaesindajate" pääsemise valitavatele ametikohtadele.
Igor Gräzin28. mai 2016, 16:26
Kahjuks jäi minu kommentaar avaldamata, aga sisu oli see. Arst, kaevur, lendur, sõdur teevad öösel väga tähtsat, vajalikku ja mõtestatud tööd. Riigikogu öine istung on aga puhas jobutamine, jant ja möne selstkonna ego-trip. Viimaste aastate ööistungitest pole sündinud mitte midagi. Ega neist pole loodetudki. Ainus viimatine seletus oli: "Me teeme teile seaduse vastuvõtmise vastikuks!" Noh ja tegidki. Aga olles perest, kus lähimate sugulaste seas on üks kirurg, kaks terapeuti ja kaks õde kolmes riigis ei saa ma seda ametit piisavalt üle hinnata: kui patsient ja kui pereliige!
28. mai 2016, 15:41
ei raba need arstid öösiti midagi kuskil . eriti nõme on veel kõigi arstide eest esinema kukkuda. ma olen erinevates haiglates piisavalt staazikas patsient olnud, isegi intensiivis, seal on aeg ajalt üleval madalam personal. ühes haiglas oleks mingi vihane jobukakust arst üldse ise psühhihaiglas olema, kui lapsele kurjategijad kalale tulid jne.
Roland28. mai 2016, 21:53
Mismoodi see patt on,et "kurjategijad kalale tulid"? Kas nemad ei tohigi siis kalal käia? Eeldades,et tegu pole rööwpyygiga.
28. mai 2016, 21:53
Mismoodi see patt on,et "kurjategijad kalale tulid"? Kas nemad ei tohigi siis kalal käia? Eeldades,et tegu pole rööwpyygiga.
29. mai 2016, 17:32
anna pimedale andeks, kurjategijate kalalkäigu pärast pole veel ma oma lastega pidanud haigla vahet liduma õnneks, ikka kallale on tuldud nõrgematele ja kui ment veel trahvid lolle selle eest, et kirikusi peksa saavad, siis arstid öösel sõimavad, võtavad oma raha ja saadavad kes kuidas sind pikalt.
väga28. mai 2016, 14:07
õige avaldus arstide poolt. See poliitikute lausrumalus, lapsikus ja enesekesksus on väga ära tüüdanud. Paluks tulevikus rohkem erinevatel eriala spetsialistidel sõna võtta ja neid poliitikute lauslollusi kummutada.
Karla28. mai 2016, 12:05
Marianne Mikko võiks olla mõned ööd haiglas ja kogeda seal nähtut,siis ehk hakkab aru saama,mis tööd teevad meedikud.Arstiks õpitakse praktiliselt kogu elu ja töötada tuleb ka öösiti väga palju,kuid riigikogulasteks ollakse mitmesuguse haridustasemega ja mis seal salata-ka arengutasemega.Nii et ma oleksin arstina samuti M.Mikko ütlemise peale solvunud.Mikko võiks nii kähku kui võimalik Rootsi elama minna oma kalli kaasa juurde.
inimene, kes ei ole ise sünnitanud28. mai 2016, 14:43
ei tea paljut arstide tööst, kui ämmaemand vötaks ka pikal sünnitusel padja ning viskaks pikali kusagile körvalruumi. Kahju, kui naine ajab nii rumalat juttu. Ise pääsesin küll esimese sünnitusega 2.5 tunniga, kuid paljudel naistel on kurnav sünnitus ning kirurgidel pikad operatsioonid. Riigikogulased ei tohiks olla üle 8 aasta koosseisudes järjest ja neid inimesi ei tohiks keegi enam valida ning paika panna pärast 8 aastat. Ideed on otsas, tülpimus on ja paistab igast väljaütlemisest. Tehtagi midagi muud ja teenitagu oma palk välja. Neid istumisetunde ei ole mötet teha.
28. mai 2016, 15:43
kirurgid töötavad päeval.
tiia28. mai 2016, 20:18
Päeval on kirurgidel plaanilised operatsioonid, aga öösiti on haiglates operatsioonituba ja kirurg alati valves. traumad, avariid juhtuvad ka öösiti. samuti jäävad inimesed ka öösel haigeks ja on vaja erakorralisi operatsioone.
just28. mai 2016, 23:38
ja keisrilöige on ka operatsioon, kui keegi peaks seda öösel vajama.
Mikko tagasi!28. mai 2016, 12:02
Kui meedik eksib oma tööülesande täitmisel, siis reeglina peab ta selle kohta kirjutama seletuskirja. Nüüd on käes see hetk, kui pr.Mikko peab kirjutama seletuskirja ja VASTUTAMA teo eest. Seda esiteks ning teiseks - tema valijad peaksid ta koheselt tagasi kutsuma. Sellise suhtumisega pole võimalik rahvast teenida, aga rahva teenijad nad paraku on - riigikogu liikmed. Ei ole VIP-d, kelleks nad end peavad, vaid TEENIJAD! Meie teenijad!
tegelege 28. mai 2016, 11:58
parem enda teadmiste täeiendamisega parem.TÜ-st olete saanud kutsekooli hariduse.Seepärast järjekorrad teie juurde ongim nii pikad. Samuti lõpetage üksteise tagarääkmine. See on ületanud juba ammu igasugused normaalsuse piirid. levivad ka ilmselt tõepärased kuuldused kuidas suurte haiglate kirurgid ajavad endale patsiente ette nii ,,et maksavad väikehaiglate arstide, saades muidugi ka ise kilekotis raha. seda nimetatakse organiseeritud kuritegevuseks ja ükskord jääte niikuinii vahele.
skunks28. mai 2016, 11:20
Mikko on libeda keelega poliitik,kes ei anna endale aru,mida suust välja ütleb.Arsti öövalved erinevad vägagai riigikogu ööistungitest,sest neid ööistungeid on kalendri aastas üksikuid aga meedikutel graafiku alusel ja suht tihti,Kui riigikogulane ööistungil saab ennast suht vabalt tunda ja ainult suuga töötab-kui töötab siis meedikud ei saa suuga tööd endale lubada vaid peavad olenemata kellaajast ka jälgima,protseduure tegema ja op.tegema.Mikkole mõtlemist kui palju.Ehk peakski siis riigikogu üle minema ööistungitele,kui see kergem tundub.
m mariamme28. mai 2016, 11:16
jajahh, teeteteete seal tööd,eriti öösiti.
to mann28. mai 2016, 21:17
?????? Päris haige arvamus Sul!
To: mann:28. mai 2016, 21:44
No,Sa oled ikka eriti mann,peast!
marta28. mai 2016, 10:49
Kui kaugel on nad tõelisest elust: arstid õpivad üle 10 aasta, et öösel üleval olla.
Kui rahval leiba ei ole, söögu siis saia ja kooke.
pettunud28. mai 2016, 10:36
siiani ei olnud ma ebameeldivate ja ülbete arstidega kokku puutunud aga peale eilset kokkupuudet doktor Toomas Väljaga mu arvamus kukkus arstidest.Nii et vingumise asemel eemaldage enda ridadest sellised ebaviisakad inimesed ja alles siis tulge miskit nõudma
Ära vingu31. mai 2016, 14:14
See dr päästis minu elu. Ei ole sarjast suuri sõnameistreid tõesti aga sellist jura ei ole sul anonüümses kommentaariumis ka ajada vaja.
palk28. mai 2016, 10:33
Tundub et Mikko taolised saavad suurt palka mitte millegi eest ,Seadusega peaks sellised ülbajad kõik kõrvaldama.On suur vahe ,kes on poliitik ja kes on haige poliitik sõltlane.
Manner28. mai 2016, 10:32
Kallid meedikud ja teised normaalsed inimesed, ärge solvuge Marianne peale, sest sotsiaaldemokraatia ei ole maailmavaade, vaid diagnoos ja mitte eriti lootustandev.
Aadu28. mai 2016, 10:31
Misajast need öötukkujad seal riigikogus ise mõtlema on hakanud.Hääletamised on kõik ette ära otsustatud. Keegi ajab üles ja õigeks momendiks peab end hääletamiseks saali lohistama
Riigikogulased28. mai 2016, 10:06
On keskendunud omas mullis hõljumisele. Reaalne elu ning seal elavad ja töötavd inimesed on nende jaoks segav faktor. Aru ma ei saa miks kõrgelt makstud parlamendi saadikud ei vastuta oma sõnade ja tehtud vigade eest?
Vahe28. mai 2016, 10:55
ongi selles, et parlamendisaadikud ei vastuta oma öötöö tulemuse eest - arst, päästekorraldaja(112), haigla personal eriti EMO-des, vastutavad aga pidevalt, vahetusest vahetusse, INIMESTE ELUDE EEST! Mikko, võiks mõne laupäeva istuda häirekeskuse töösaalis, kuulates neid sissetulevaid hädakõnesid ja pilt saaks selgemaks, missugusesse olukorda on lihtrahvas riigis aetud ja kuipalju öötöö tegija ettenähtud puhkepausegi teha saab aga palk on riigikoguliikme omast, kes ei vastuta millegi eest, oi, oi kuipalju väiksem??? Häbi peaks neil riigikoguliikmetel olema, valida 112 või pöördudes EMO-sse, kes neid töötajaid on siiani alahinnanud ja alatasustanud!
swiggity28. mai 2016, 10:05
kui palju neil muidusööjatest pekip_rsetest seal neid öövalveid, s.t. ööistungeid peab? vahel harva kui erilist tola mängitakse, siis sügavad ennast seal öösel. kuulu järgi saavad saunas lebotada, baaris tina panna, jõusaalis oma pekke liigutada jne. mis nii viga öövalveid teha. olles ise meditsiinis öövalvetega koormatud, siis oleks samadel tingimustel ja palga eest ainult öösiti tööl, päeval ei liigutakski.
Ei28. mai 2016, 09:48
lugenud eelnevaid kommentaare algul,nüüd saan aru,et on ikka peale minu veel inimesi,kelle meelest Mikko riigikokku ega üldse Eesti avaliku ellu ei sobi.Huvitav,kes teda valis.
Jõudu28. mai 2016, 09:42
kõigile,kes öösel reaalselt töötavad.Ei puutu teemasse,aga eile uudistes võttis sõna jälle pr.Mikko.No ja ongi riigikogus,võtab palga vastu ja kõik ok.Vot selline asi ajab õigustatult oksele.
Jass28. mai 2016, 09:41
Tollel ülbevõitu mamslil tuleks tihemini temp. mõõta. Tundub teine vähemasti üle päeva hirmkõrges palavikus olevat. Nii "sooja" juttu normis olekus pole lihtsalt võimalik ajada. Päikest!
Tiiu28. mai 2016, 09:12
Tänu sellele,et riigikogus ongi enamus sellised motlemisvoimetud mariannemikkod,ongi Eesti elu alla käinud.Ja nyyd ootaks sellelt Mariannelt avalikku vabandust ja ja arsti töövarjuna kaasaskäimist, öövahetustes, ilma koera ja padjata.
28. mai 2016, 15:53
arstidega magamist pole sünnis abielus või üldse mistahes isikult nõuda.
Mammi unine soigumine28. mai 2016, 09:11
Riigikogu liikmed peaksid tihemini öötööd tegema, siis alles saaksid aru, mis töö tegemine tegelikult on. Selline häbematu võrdlus Mikko poolt, sõnatuks võtab lihtsalt. Edu tublidele arstidele ja vastupidamist raskes, tõelises töös - elude päästmisel!
muri28. mai 2016, 09:06
Saatus on üks kummaline asi. Ma olen märganud, et ta maksab kätte kõik lollused ja üsna ruttu. See proua saab kindlasti üsna varsti tead, kas arstid peavad täie pingega öösel töötama, kui on näiteks vaja tema elu päästa.
väga lihtne28. mai 2016, 09:49
See mõte, et meedikutel on kerge ja riigikogulastel elu raske näitab,kui kauge on rahavaasemik tõelisest eesti elust.