Terviseuudised

Arstide valusalt pehme protest (15)

LISA KOMMENTAAR

Kaduge ise1. juuni 2016, 11:46
Soome või Soome taha. Seal teil juba käed taskus kõndida ega laua peal lösutada ei lasta, sest öövalve sai kirja. Teine võimalus - hakake tööle! Eesti arstid pole palga tõusu väärt. Ravigu miljoneere!
üks aher naine, kes seab koerad ettepoole lapsi1. juuni 2016, 09:39
selline on mõnede valijate eelistus!?
1. juuni 2016, 11:02
Daam koerakesega vöiks vaadata peeglisse, vördleb riigikogu ööistungit arstide öövalvega. Viktor Vassiljev ütles öieti,ei toimu seal midagi , riigikogus, üks nina nokkimine ja pläägutamine. Arst peab aga strois olema ,iga hetk vöib kiirabi tuua raske haige vöi avariiohvri ,keda ta peab turgutama elule. Häbi,daam koerakesega!
need arstid koos selle lõugaja Kuido Nõmmega1. juuni 2016, 09:10
lõpetagu oma tsirkus. Hakake tööle. Pidevalt lällavad ja tööd ei tee.
Järjekordne hukule mõeldud streik.1. juuni 2016, 11:06
Sest eestlane lömitab valitsuse ees. Said aru, töll? Sellist paska loeme edaspidi rohkem, mida sa kirjutasid! See on alles algus. Meenutage eelmist arstide väljaastumist. Seni, kuni rahvas valitsuse ees lömitab ja taldu lakub, ei hakka ühegi töölisklassi esindaja elu paremuse poole muutuma.
Kiidan dr Vassiljevit1. juuni 2016, 08:59
Vassiljevi poolt väga hea kommentaar :)
1. juuni 2016, 08:37
Jälle need arstid jauravad.. Tehke oma tööd ka vahelduseks ja teenige kõrgem palk välja!
1. juuni 2016, 08:57
Arstidel ongi kõrge palk. Mis puutub 24 tunnistesse vahetustesse, siis seda nad soovivad ise, sest siis on rohkem puhkepäevi. 24 tunni sees magatakse ka.
tore ju1. juuni 2016, 09:06
et oled nii teadja. Kindlasti üks nendest,kes hommikul tööl olles Skype lahti teeb ja nn. tööaeg mõõdubki? Ole terve!
rohkem puhkepäevi?1. juuni 2016, 11:25
Arst teeb oma 24- tunnise vahetuse ja sellele järgneb järgmine täiesti tavalise pikkusega tööpäev , seejuures on sageli see 24- tunnine valve põhipalga sees. Arstide palk on 10 EUR - i tund miinus maksud. Torumees näiteks ei liiguta sellise tunnitasu eest lillega. Vastik on lugeda selliseid ,, kõiketadvaid `` kommentaare!
300ne penskar1. juuni 2016, 08:11
no mis tu hädä sis jälle om , kas ikki viil palk võike ja ei vasta unelmatele ?
Häda on selles, et haigekassa ei ole enam raha inimeste ravimiseks1. juuni 2016, 23:51
Häda selles, et haigekassa on tühi, ei saa enam enam haigeid ravida. Haigekassa tellib järjest vähem haigusjuhte, haigusjuhu hind peab olema võimalikult madal. Enamus raha kulub erakorralisele tööle, plaanilisele tööle raha jääb minimaalselt. Haiged ei saa selletõttu arsti vastuvõtule õigel ajal, haigused muutuvad krooniliseks või arsti juurde jõudes on haigus kaugele arenenud. Vaja on haigekassasse raha juurde. Kuidas seda saada? Eestis kulutab tervishoiule 6,4% sisemajanduse kohuproduktist, Euroopa Liidus keskmiselt 10%. Eesti poliitikud ei taha rohkem raha meditsiinile anda, aga poliitikute peas tekkis mõte raha saada suurendades meedikute töökoormust veelgi ja makstes selle eest vähem raha!
Olen erialaarst Tartus, haiglas. Tööl kõik tööpäevad, põhikoha sees 24 tundi valvet, see võib olla nii nädala sees kui nädalavahetusel. Tunnitasu veidi üle 8EUR-i. Kuna valvering peab olema püsivalt kaetud, on vaja teha lisavalveid. Lisanduvate valvete eest makstakse, igapäevane palatitöö tuleb lisaks teha. Enamasti valvepäeval tööl 26-28 tundi, kuna valve vaja üle anda, enda patsiendid vaja palatites üle vaadata, korraldused teha. Ületööd kirja ei panda, kuna seadus ei luba nii palju tööd teha, selle eest raha ei saa. Järgmisel tööpäeval olen jälle tööl. Juunis 2-l nädalal olen tööl 6 päeva nädalas, millest ühel nädalal töötan 5 tööpäeva, edasi laupäeval 24 tundi valves, lõpetan pühapäeval, koju jõuan pühapäeva ennelõunat, lähen magama, esmaspäeva hommikul uuesti tööle, algab uus töönaädal.
Olen pereinimene, väikesed lapsed. Soovin, et töö- ja puhkeaja seadus kehtiks kõigile inimestele, ka meedikutele.
Zhurnalist1. juuni 2016, 07:50
Räägib ta ju pehmelt, sujuvalt, naiste eest. Aga saabub tõehetk ja mingist detailist lööb tegelikkus välja. Nagu tapeet oleks rebenenud.
mikkol pole õigust1. juuni 2016, 07:40
olla riigikogus - keegi ei hääletanud tema poolt
pole kunagi valinud Mikkot1. juuni 2016, 09:09
kadugu minema. Mitte midagi ei tee, ainult koeraga käib valitsuses aega viitmas.