Facebook teeb tehisintellekti. REUTERS/Dado Ruvic Foto: DADO RUVIC
Maailm
2. juuni 2016, 10:48

Facebooki uus tehisintellekt hakkab jälgima su tegevust (11)

Facebooki uus programm, mis kannab nime Deep Text, hakkab tulevikus jälgima sinu Facebooki postitusi ja kirjavahetust, vahendab Quartz.com

Deep Text hakkab analüüsima sinu tegevust nõnda, et kõik, mida sa kirjutad läbi sõnumite või postituste annaks sulle lisavalikuid. Näiteks, kui sa vajad taksot ja kirjutad sellest sõbrale, siis ideaalis peaks Facebook sulle pakkuma taksoteenust. Kirjutad postituse sellest, kuidas soovid müüa oma vana telekat, peaks programm sulle pakkuma eraldi müügikuulutuse formaati.

"Me soovime, et Deep Text katalogiseeriks kontektsti Facebookis ja ühtlasi lihtsustaks kasutaja jaoks vajaliku leidmist," rääkis Hussein Mehanna, Facebooki juhtiv insener väljaandele Quartz.com.

Kummaline asjaolu uue programmi juures on tõsiasi, et alles hiljuti pidi suurkorporatsioon tegelema  süüdistustega, mis puudutasid just nimelt seda, et Facebook väidetavalt monitoorib tavainimeste privaatsõnumeid.

Facebooki asutaja ja looja Mark Zuckerberg on huvi varemgi tehisintellekti vastu välja näidanud, kirjutades aasta alguses Facebooki postituse, kuidas võtab käesoleva aasta eesmärgiks luua lihtne tehisintellekt, mis aitaks teda tööl ja kodus.