EPIDEEMIA ­LAEVA PARDAL: Möödunud ­nädalavahetusel haigestus Silja Symphony’l hulk reisijaid ja meeskonnaliikmeid kõhugrippi. Foto: Mati Hiis
Terviseuudised
3. juuni 2016, 06:00

Silja Tallinki reisijad haigestusid kõhugrippi

Läinud nädalavahetusel puhkes Tallinki Helsingi ja Stockholmi vahet sõitval Silja Symphonyl epideemia. Ligi 150 reisijat haigestus noroviirusesse ehk kõhugrippi.

Laupäeval tuli laevale suur rühm noorukeid, kes kõik haigestusid. Soome Yleisradio uudisteportaali andmeil olid noored kohaliku kooli üheksanda klassi õpilased, kes käisid koolilõpureisil. Nüüd on nad kodusel ravil ja ei pääse lõputunnistuselegi järele. Paljude seisund on raske – esines kõhukrampe, oksendamist ja kõhulahtisust. Sama tõbi rüüstas ka teisi reisijaid.

Praegu tegeletakse laeva avalike ruumide, tualettide ja kajutite, milles haigestunud reisijad viibisid, puhastamise ja desinfitseerimisega. Tallink Grupi kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul kinnitasid esmased laboratoorsed tulemused Silja Symphony reisijate vaevuste võimaliku tekitajana tavapärase noroviiruse. Soome terviseamet jätkab uuringuid.

Laev sõidab Stockholmi vahet edasi, kuid laeval jätkub desinfitseerimine. "Ka Helsingi ja Stockholmi reisijateterminalid, kuhu antud laevad sõidavad, läbivad desinfitseerimise," kinnitas Lääne.

"Soome terviseamet on andnud lisajuhiseid, kuidas ära hoida viiruse levikut ning meeskonnaliikmed jälgivad rangelt epideemiatõrjeplaani. Suletud on laste mängutuba Silja Land ning meeskonna jõusaal."

Kolmapäeval saadeti ka kõigile Silja Symphony’le reisi broneerinutele teavitus võimaliku viiruseriski kohta laeval ning võimaldati reisikuupäeva tasuta muuta või reisist hoopis loobuda. Ettevõte on kõrgendatud terviseriskiga inimestel soovitanud enne laevale tulemist konsulteerida oma arstiga.

Lääne rääkis, et kuue päeva jooksul on sarnaste vaevustega, mis viitavad kõhuviirusele, olnud Silja Symphony`l hädas ligi 150 inimest: "Nende hulgas nii reisijad kui ka meeskonnaliikmed."

Kas haigestunute seas võis olla ka eestlasi, Lääne öelda ei oska. "Eesti kodanike osas info puudub. Enamasti on tegu olnud Soome või Rootsi kodanikega."