Uudised

Kas inimkonda ootab tõesti elu ilma antibiootikumideta? (7)

LISA KOMMENTAAR

nunuh5. juuni 2016, 16:39
MRSA ei ole väga nakkav. Peate talle lausa kurku ronima, et mandlitelt nakkuse saaksite. Isegi kui ta sõrme lõikab kogemata ja Teie ta sõrme kinni seote, ei pruugi nakkust saada. Immuunsüsteem peab olema vägagi nõrk, et näiteks vere kaudu nakkus saada ja see kohe möllama hakkaks.
Ise kaotasin MRSA-le mitu südameklappi ja osa neerudest. Aga vähemalt ei olnud VRSA, siis ma seda kommentaari ei kirjutaks.
Ruuben4. juuni 2016, 17:38
Palun vastata, kui keegi teab! Nimelt oli minu raskelt haigel sõbral, kes tänaseks meie seast lahkunud, MRSA bakter. Tema elas koos pojaga, kes teda kodus hooldas. Pärast isa surma võeti temalt proov ja perearst ütles, et ka temal on see bakter, mis pidi o9lema väga nakkav. Meie, peretuttavad, olema aastaid selle pere juures külas käinud. Kas ka meie võime olla nakatunud? Ja kas poeg võib meid ka nakatada ja kuidas? Meil on lapsede ja lapselapsed, oleme kõik väga hirmul. Kas on võimalik, et ka meie lapselapsed on meie kaudu resistentsed antibiootikumidele? Kas kogu suguselts peaks proovid tegema? Kuidas käituda selles olukorras?
mine krt arstile5. juuni 2016, 09:36
Rahune,5. juuni 2016, 09:39
kogu inimkonda need haigused kindlasti ei hävita.
Enamus üksikisikuid on siin ilmas olulised vaid enda ja lähedaste arvates.
pii5. juuni 2016, 15:39
Tuttav meditsiinitudeng rääkis, et tegelikult on sama bakter pea kõigi tervete inimeste kurgumandlite peal, aga see ei põhjusta tervel inimesel mingit haigust. Haigestuvad ikka nõrgemad ja stressis inimesed. Ja eks siis kui haigeks jääd, saad ravi ja ka Savisaar ju paranes sellest..
Hilja4. juuni 2016, 15:24
ja ütleb, et Eestis on sobiva ravimi problemaatiline vaid mõnede haigete puhul.4. juuni 2016, 11:12
ja ütleb, et Eestis on sobiva ravimi problemaatiline vaid mõnede haigete puhul.