TüvirakkFoto: Erakogu
Uudised
6. juuni 2016, 10:20

Tallinnasse kogunevad rakuravi tippspetsialistid kogu maailmast

Sel nädalal toimub Tallinnas Nordic Hotel Forumis rahvusvaheline rakuravi ja koetehnoloogia konverents “Regeneratiivmeditsiini uued arengud”, kus arutletakse regeneratiivmeditsiini uusimaid võimalusi. Infot jagavad neli olulist osapoolt- maailmatasemel arstid, teadlased, regulaatorid ja taustajõud.

Konverentsile saabuvad teemaga igapäevaselt tegelevad tipp-eksperdid Itaaliast, Soomest, Belgiast, Saksamaalt, Poolast, Ameerika Ühendriikidest, Leedust ning Eestist. Konverentsi juhib Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi direktor Toivo Maimets. 

Konverents toimub juba teist aastat järjest ning Taastava Kirurgia Kliiniku asutaja Andrus Loogi sõnul on konverentsi näol tegemist üliolulise teadmuse kokku kogumise ning analüüsiga.

2016. aasta juunis avame regeneratiivse meditsiini kaardid uute arengute osas ning otsime vastuseid küsimustele- kui mitmed Euroopa ja Ameerika Ühendriikide meditsiiniasutused rakendavad regeneratiivse meditsiini meetodeid ning milliseid neist? Mida juba täna tulevikumeditsiini valdkonnas tehakse ning millised on ootused järgmisteks aastateks?

Eesti on täna rakuravi osas edukas ja kiire arenguga, sest siin on tekkinud hea koostöö arstide, teadlaste, regulaatorite ja taustajõudude vahel. Selleks, et uues meditsiini harus olla edukad, toome olulised neli osapoolt taaskord ühise laua taha kokku.

Rakuravi tegeleb kaasustega, mis täna ei ole traditsiooniliste võtetega ravitavad ning põhineb juba mitmetuhande aasta tagustel teadmistel inimese võimel ennast parandada ja terveks saada. Regeneratiivne meditsiin jaguneb rakuraviks ja koetehnoloogiaks. Selle haru, autoloogne* rakuravi, on kõige personaalsem meditsiin, mida me ette saame kujutada.

Maksumuselt on, tänase meditsiini võimalustega võrreldes, tegemist kuni kordades kuluefektiivsema ravimeetodiga.