Metsamoor Irje Karjus.Foto: Erakogu
Uudised
7. juuni 2016, 14:10

Metsamoor keetis kasest, kuusest ja männist väeka joogi (3)

Ravimtaimenapse on Eestis varem valmistatud vaid ekstraktidest, millest paljud on sünteetiliste lisanditega. Metsamoori Irje Karjus võttis aga kätte ning pani metsast korjatud kase, kuuse ja männi ühe napsu sisse.

Metsamoor Irje Karjus nimetab valminud 40 kraadist eliksiiri väega joogiks ning ütleb, et selle  põhiomaduseks on lõõgastamine ja pingete maandamine."Toime on rahustav ja vägitükke see jook tegema ei pane," lubab ta.

 “Kask hoolitseb ja lohutab, mänd rahustab mässavat vaimu, kuusk kingib loomingulisust ja inspiratsiooni, ta kaotab nukruse ja annab positiivset elujõudu. Tunded muutuvad selgeks ja taastub seesmine tasakaal,” kirjeldab Metsamoor joogis sisalduvate taimede mõju inimesele.

Karjus tõdeb, et taimede valikul olid väga olulised ka hea maitse ja aromaatsus. "Sageli on ravimtaimejoogid kibedad ja inimesed ei taha neid maitstagi. Selle joogi maitse on neutraalsem, kuna ma ei valinud valmistamiseks apteegitaimi," räägib ta. 

Kõik taimsed koostisosad korjas Metsamoor koos oma abilistega Lõuna- ja Lääne-Eesti metsadest nende energia kõrgperioodil mai lõpus ja juuni algul, tulemusena sündis koostöös ettevõttega Koch esmakordselt Eestis ravimtaimedel põhinev ja Eesti rahvameditsiini järgiv eliksiir.