Lapsed

"Geneetika vastu ei saa. Raske puudega laps võib sündida igaühel." (24)

LISA KOMMENTAAR

Tean mis tunne on olla raske puudega inimene. Sündisin ja jäin ime kombel ellu!12. august 2018, 01:47
Paraku jah,ega kunagi ju ei tea mis elu meid siinses elus ees võib oodata. Kui olin 20-aastane siis sain teada,et olen eluaeg haige inimene olnud. See juhtus Magdaleena haiglas vastuvõtu ajal, kui hakati analüüside vastuseid ette lugema. Kell oli 11:43 oli 26.aprill 2005.aasta. "Kahjuks meil teile midagi head öelda ei ole". Me sattusime nahaarsti juurde 12.juulil teisipäeval 2016.aastal kella 16:32-16:49 vahel.Siis see arst ütles meile nii" See seenehaigus,mis teil varbaküüntel on pesitsenud ei vasta tõele.Vaid seda nimetatakse küüneseeneks".Ta lausus nii : "Tuleb välja,et see on pensionile jäetud arstide tegemata tööd, puhas lohakus ja pikale veninud uuringud".Vahetasime kõik arstid lõpuks välja ja hoopis teistsugune suhtumine. Päris kohutav oli elada mõttega,et kui palju asju oli aastatega tegemata jäetud.Nüüd kus aeg on teinud oma töö on asjalood uute arstidega hoopis teine asi.No tore,et midagi on läinud ka aususe poole.Mitte nii nagu üle kümne aasta tagasi.Soovin kõikidele ainult head,tugevat tervist,jõudu ja jaksu edaspidises elus!
Kõlakas11. veebruar 2017, 00:36
Kui müüdi jälle maha, siis tuleb ju küsida selle või nende müügiga tegelejate käest.
Mutt 29. juuni 2016, 12:10
Nöustun täielikult ,mutt,, jutuga. Lapsed tuleb muretseda ikka noorest peast. Siis aga pöletatakse elu igast otsast , 40 ärgatakse,et sünnitaks ka esimese lapse. Ei pruugi sündida puudeta.(kogu see jutt ei käi konkreetse juhtumi kohta)
Geeniteadlane449. juuni 2016, 11:36
Ega ikka ei või küll
Kõik on omavahel seotud ja vastastikune.
Arvo.9. juuni 2016, 11:24
TUBLI Isa on, ega ei olegi midagi teiste inimeste kohta öelda nii head, kuna nemad ei saa ju aru sellest.
Kui te pealkirja lugeda ei oska, siis veerige see pealkiri kokku siis saate teada, et igas peres võib sündida raskepuudega laps, selleks on kas tugevad geenid, või siis lapsevanem ehk ema joob ja suitsetab last kandes, põhimõtteliselt on neid tegureid palju.
Aga vähemalt on olemas tublisi ISA-sid.
pede20039. juuni 2016, 11:21
Pervertsete alustaladega tänapäeva meditsiin. Need lapsed jäetakse ellu vaid seepärast, et vanemad saaksid hooldeaparaate ja kalleid ravimeid osta. Hea jutt, meie väärtustame elu ja nii on piibli järgi õige :D
väärtustama peaks elu,9. juuni 2016, 13:58
mitte aga sadismi ja ühiskonna-lapsevanemate kurnamist eluvõimetute liikmete sunniviisilise elushoidmisega.
kui on ravitav tõbi, siis ravida; kui mitteravitav - laps ei ole nukk, kes alati väikseks jääb, ja tema vanemad ei jää igaveseks nooreks ja kõbusaks,kes teda oma "lõbu" korras hooldada võiks.
Meditsiini võit9. juuni 2016, 10:27
Tänu kõrgelt arenenud meditsiinile on looduslik valik peaagu lakanud töötamast. Elujõuetult sündinud isendid enam ei sure nagu varemalt. ( kui vanasti laps suri, sünnitasid vanemad seepeale uue ja kasvatasid seda. Praegu kulub aga kogu nende energia ja raha õnnetu jaaparaatide all elus hoitava inimlapse ülalpidamisele ja hooldamisele) Ja vahest need geeniriketega lapsed produtseerivad kunagi tulevikus ka ise omale järglasi. Kuid muidugi mitte tervete geenidega. Seega võib see meditsiini võit osutada inimkonnale tegelikult karuteene.
pisar silmas 9. juuni 2016, 09:43
vaesed lapsukesed , mida nad küll päevast-päeva peavad taluma
haiglas olles oli ebamugav kanüüligi kanda
ohh9. juuni 2016, 08:29
küllap inimese geenid on ikka paluski inimese enda teha. Aga ei aita see, kui sina ise püüad elada nii, et su organismi , su geene ei ohustaks välised tegurid ja su enese hoolimatus. Eelnevalt tuleb arvestada, kuidas oma tervisega käitunud su vanemad, vanavanemad, kas neil on olnud küllalt mõistust pidada inimese organismi imeks, mida ei paranda juurteni ükski tablett. Arvestades inimese ja ümbritseva muudatusi viimase aastasaja jooksul, piisab, kui su vanavanemad olid inimlikult targad, et su vanemad olid targad, et sa ise oled oma organismi imeks ja pühaks pidanud. Pühaks selles mõttes, et ei ole oma organismi mürgitanud füüsiliselt ega ka vaimselt ja kahjustanud, hoidnud seda kui väärtust.
Mida oled sa ise valesti teinud? See on küsimus, mis peaks sind piinama, hoides kätel oma puudega last.
ohh jh9. juuni 2016, 09:02
to ohh9. juuni 2016, 10:21
Mõned faktorid, millega me kõik kokku puutume,
Saastunud keskkond, õhk ja vesi. Alkohol, tubakas ja narkootikumid. Igasuguse ravimid, nende vale või ebaõige tarvitamine, kahtlased toidulisandid. Herbitsiidid, pestitsiidid, geneetiliselt muundatud toiduained, hormoonide peal nuumatud liha ja säilitamiseks e-ained. Suurenenud kiirgusfoon. Pidev stress ja kurnav päevarežiim. Kahtlaseid aineid sisaldav odav kosmeetika. Igasuguse dieedid ja imerohud.
!9. juuni 2016, 10:30
Pluss veel ka kodukeemia, pesuvahendid, aerosoolid, putukamürgid ja muu.
mutt9. juuni 2016, 11:28
Just kõigi nende faktorite pärast tuleb lapsed saada võimalikult noores eas, mil organism on nendega veel võimalikult vähe kokku puutunud. Mida pikemaaegsem kokkupuude võimalike kahjustajatega, seda suurem on võimalus, et mõni su geenidest on vigane ja võib selle veaga ka lapsele üle kanduda.
ohhile10. juuni 2016, 08:45
sinu jutt on segane. töötasin inimesega kellel esimene laps sündis nn. geeniveaga. teine täiesti terve. nüüd küsimus miks teine on terve ja esimene juba meie seast lahkunud. see oli 20aastat tagasi. ei suitsu, narkotsi ega muid pahesid.
to ohh17. juuni 2016, 16:30
sinupuhul on näha, et sinu vanemad on midagi valesti teinud. sellist rumalat juttu ikka annab kokku soperdad. no kuidas saab inimene ise oma geene muuta?
ole nüüd nii tore ja mina vaata, äkki saad oma kooliteed uuesti alustada, ehk pole veel liiga hilja.
ükskeegi9. juuni 2016, 07:58
Tänapäeva meditsiin on kõikvõimas!
Geneetilised hälbed mis varem ei elanud täiseani saavad nüüd vabalt paljuneda. Niivõrd kuivõrd. Loodusliku valiku selekteeriv toime on välja lülitatud. Inimese elujõud sellest kuigipalju ei võida kuigi eluiga on pikenenud.
pensionärist ämmaemand9. juuni 2016, 07:56
suureks riskiks on ka naiste kyyntelakkimine, atseton sattub verre see tapab loote ajurakke
!9. juuni 2016, 19:00
noh eks9. juuni 2016, 07:49
geenimutatsiooni käivitajaks on ikka need pestitsiidid, roundupid, fluoriidid ja toidule lisatavad värvained, maitsetugevdajad, aspartaamid ja pluss veel GMO tooted mis kahjustavad just järgmist põlvkonda
päris iseenesest need häired ikka ei ilmne
minu nimi9. juuni 2016, 10:14
Geenimutatsioonid on kogu evolutsiooni ja ka liigirikkuse aluseks olnud - ega inimene asteroidil maapeale ei sõitnud või jumal kilpkonnale kilpi ei andnud.
Lihtsalt tänapäeval on kahjulikel geenimutatsioonidel suurem võimalus edasi kanduda (tervishoid).
igas inimeses ongi hälvikuprogramm olemas9. juuni 2016, 07:22
inimene lülitab ise programmi sisse, kas on hälvik või mitte. Geen on ainult lüliti, vähirakk on lüliti, valik on inimese teha.
9. juuni 2016, 07:56
Tundub, et sinu puhul on lüliti sees olnud.
OMG9. juuni 2016, 07:07
Selle pealkirjaga küll nõustuda ei saa, siis oleks ju igas peres oma hälvik. Seda aga pole.
Meil moodustati ju miski Geenivaramu, mis sellest sai?
Kõlakas käis, et andmed müüdi maha Kanadale, aga kuhu laekus siis müügist saadud raha?