Hea nõu

Mida teha, kui saan rästikult salvata? (10)

LISA KOMMENTAAR

XXX14. juuni 2016, 10:26
Ma ei saa sellest arstist üldse midagi aru viskan kohe ennast pikali ja ootan,kes mind lahastama tuleb.
mrk14. juuni 2016, 03:33
meditsiinikaugetele inimestele teadmiseks - lahastamine ei tähenda siinkohal kipsi vaid rõhksidet. Ilmselt on ka ajakirjanik olnud sama rumal kui enamus lugejaid kuid ajakirjaniku ülesanne on juhul kui aru ei saa esitada küsimusi. Haiglasse tõttamisel aga küll erilist mõtet pole - seal teiega midagi erilist ei tehta. Kuna rästikumürk pole tappev istute seal lihtsalt päevakese voodis. Sama võib ju väga hästi ka kodus teha.
kannatanu...13. juuni 2016, 19:59
kui salvamist mitte arvestada,see oli nagu nogese korvetus ,siis valu saabub umbes 4.5 tunni parast kui oled haiglas tilgutite all ara kainud ja otsapidi kodus siruli.veri laheb paksuks ja jalg paiste nagu pakk,sain hambajaljed hyppeliigese kondi peale,horisontaalis pole vigagi aga pysti ei kannatanud yldse olla.peale hammustust helistasin 112 ja kuressaare haigla kiirabi oli poole tunniga kohal ja hoidis juba ylejaanu.suured tanud neile.paistetus hakkas nadala parast taanduma ja teine nadal kulus taastumisele.
!13. juuni 2016, 16:53
Mõne hea aasta eest soovitas keegi spetsialist kiirabi oodates panna salvatud kohale külm jääkompress. See peatavat mürgi imendumist. Kõlab küll just nagu väga arukalt. Ainult et harilikult rästik külmkapi kõrval just nagu ei salva. Ja suve ajal mujalt jääd juba naljalt ei leia. Samuti ei ole meil üldiselt kombeks metsa marjule minnes termonõuga jääd kaasa võtta.
ÄÄRMISELT INFORMATIIVNE ARTIKKEL13. juuni 2016, 14:15
Sain kohe palju targemaks, tõesti nõuandeid kohe kamaluga, hea oli, et tegutsemisjärjekord oli üksipulgi ära lahatud.
arvamus13. juuni 2016, 13:42
Ei noh, geniaalsed soovitused tõesti, kellel on võimalus lahaseks ja selili transpordiks.
Ah, ah, ah, haa!13. juuni 2016, 13:26
Läksime kolleegidega marjule. Metsas tuli häda peale. Lasin püksid rebadele ja hakkasin sitale. Korraga terav valu. Rästik oli tillist hammustanud. Õnneks oli ülemus ligidal. Teadis, et mürk tuleb välja imeda. Imes siis, mis jaksas. Kui üles ärkasin, olid püksid märjad. Aga hingasin kergendatult, see oli vaid uni. Hea uni.
imestaja13. juuni 2016, 13:25
väga tark ja sisutihe artikkel...Tavaliselt ollakse metsas vm,kus on rästikuid,yksi.Ja siis su körval pole ,kes aitaks.Jah,arusaamatuks jäi,kes teeb lahase ja kes transpordib pikali asendis,karud metsast vöi ?Aga selline ongi arstiabi Eestis,midagi räägitakse aga enamus tarkustest jäetakse enda teada...
Rästik13. juuni 2016, 13:11
Rästiku hammustus on ülivalus, kuid mitte surmav. Tegelikult tuleks palju vett juua, et mürk kiiremini kehast väljuks. Ning kui asi juhtus sügaval metsas, siis pikali viskamine küll midagi paremaks ei tee. Tähtis on rahu säilitada, juua vett, ning ega liikuminegi halba tee, sest nii kaob mürk kiiremini kehast. Hoopis hullem on, kui mõne mesilase, herilase või vapsiku käest nõelata saad, sest nende puhul võib tekkida allergiline reaktsioon.
????13. juuni 2016, 12:45
Tähendab pikali visata ja oodata, kuni keegi tuleb lahastama-transportima?