Keha

Perearst Madis Veskimägi: Arstid teevad suurepärast tööd, tulemuse püsimine sõltub aga põhiliselt inimesest endast (9)

LISA KOMMENTAAR

VAV14. juuni 2016, 09:04
Perearst ei ole huvitatud haige kaebustest ja kui juhtud veel küsima saatekirja eriarstile, oled tõeline vaenlane ning vastus on, et ei ole raha. Mis on seos saatekirjal ja rahal, seda ei ole ma siiani saanud aru.
troll14. juuni 2016, 10:01
Idee järgi peaks perearst tegema enne eriarstile saatmist esmased uuringud ja veenduma, et tõesti on vajalik eriarstile saata. Kirjutama saatekirja, kus on ära märgitud, miks patsient saadetakse eriarstile. Pahatihti antakse lihtsalt saatekiri, sisuks küsimärk. Eriarstid saavad pahaseks ja hurjutavad perearsti. Seepärast perearst ei tahagi oma patsienti saata eriarstile.
troll14. juuni 2016, 08:55
Rumal jutt. Loomulikult on vaja eluviise muuta. Kuid kuidas seda teha, jäetakse kõik patsiendi vastutada. Mingit töötavat lahendust välja ei pakuta. Kas sa tõesti arvad, et sinu osa piirdub vaid sellega, et vastuvõtul öelda joomne tuleb maha jätta, suitsemine ka ja võta 30 km alla. Enamus inimesi ei suuda iseseisvalt seda teha. Arst ise ka ei suudaks. Aga ometi ei kõhkle arsti patsienti süüdistamast, kuna ta ise kõik on "õigesti" teinud. Kus siin see usaldus tulla saab? See kõik nõuab aastatepikkust tööd ja nõustamist!
tehke terveks2. oktoober 2016, 07:49
tüüpiline eestalse suhtumine-tehke terveks. igal pool räägitakse et tuleb liiguda igapäev 30 min vähemalt. süüa rohkem puu ja juurviljatoite. see kommentaar kaitseb selliseid tössikesi, kess ei võta ise vastutusst enda tervise eest
tom14. juuni 2016, 00:31
Sain aru,et meil on head arstid aga haiged on halvad.
enesekiitja arst14. juuni 2016, 00:06
Arst kiidab arste, kas ei aja naerma, mulle on arstid ükskõiksuse ja ebakompetentsusega palju jäävkahjustusi teinud, lihtsaid asju nad veel ravivad, kui miski läheb raamatus õpitust välja on neil mõistus otsas.
Madis Veskimäele 13. juuni 2016, 21:44
Arstid Eestis piinavad ja tapavad ainult patsiente!
Madisele13. juuni 2016, 21:35
jõudu ja kindlat meelt ka edaspidiseks.
Mart Palmas13. juuni 2016, 20:44
Mu üks kunagine kolleeg, kes oli arstiharidusega, väitis, et enamik arstiks õppijaid teevad seda seepärast, et ei oska matemaatikat. Seda lugu lugedes tundub, et tal oli õigus. Siin toodud väide on täielik kinnitus. Samaväärne reklaamiga, et just see nahakreem teeb sind 17.4% ilusamaks. ;-) Teame ju hästi, et 100% inimestest sureb. Kuidas arstiabi seda just (kümnendikprotsendi täpsusega) vähendab, see on tõesti mõistatus.