Uudised

Pooled haiged surevad seepärast, et arstid ei tee oma tööd hästi? (86)

LISA KOMMENTAAR

Maiu14. märts 2017, 17:53
Nüüd on aasta möödas meie pereisa äkk surmast Kuressaare Haiglas.Me ei ole uurimist lõpetanud ,ootame Terviseameti arvamust selle juhtumi kohta.Meile on aga selge ,et kiirabis ei diagnoositud ära hüperglükeemiat,oli ju veresuhkur seal mõõdetuna 32,ei tehtud insuliini süsti ,anti valuvaigistit ,verevedeldajat.EMO-s hoiti patsienti 3 tundi Tehti kompuuter tomograafia uuring ,mille tegemiseks kasutati joodi sisaldavat kontrastainet.kuna patsiendil oli neerukahjustus juba eelnevalt suur,siis riskis arst patsieni eluga ,ja tulemus oligi kiirelt käes ,neerud lakkasid hoopis haiglas töötamast.Neerupuudulikkus seisis ainult endokrinoloogi anamneesis.Me lugesime seda peale tema surma sealt.Isa ise ei teadnud midagi neerupuudulikkusest,ta teadi ,et on diabeet.Kompuuter näitas ,et mesenteriaal tromboosi ei sedastata ,elundid on okei ,ainult sooled on gaasi täis.Nii asutigi BISACODYLIGA sooli tühjendamaKell 19.30 anti veel bisacodyliPatsient käis 12 x öö jooksul istes ,kuni lõpuks väsis ära ja kell 4 süda lakkas töötamastTeda elustati, langes veel hüpoglükeemia koomasse ja sinna ta jäi.Kuressaare haiglas ei suudetud isegi diagnoosi panna,vaid mõeldi välja lahangu tulemuste põhjal midagiKäies arstidega vestlusel ,hakati meid kohe pommitama mesenteriaal tromboosiga ,sedaaga eelnevalt ei räägitud,ka lahangu tulemus ei näitanud mesenteriaaltromboosi.Mida siis üldse uskuda?Ka lahangu tulemus on kahtlane.Patsient käis iga päev tööl ,oli bussijuht,ja sattus elus esimest korda haiglasse ,kuhu ta pidi hooletuse ,ebaprofessionaalsuse ,ebaadekvaatsuse tõttu jätma oma elu.Sai alguse kõik endokrinoloogi ebaadekvaatsest ravist ja hooletusest,EMOS oldi samuti hooletud ,et neerud lakkasid töötamast,IRO-s anestesioloog Niina Ojasaare ebaadekvaatsest ravist ja hoolimatusest ei tasu üldse rääkida Ütles ju hommikul Niina Ojasaar meile et patsiendil jäi süda kell4 seisma ,mis jutus ,ta ei teaMuidugi ei tea ,kui ta pandi ainult istes käima öö läbi ja hüpot ei tabatud ära.Olles mitu korda N. Ojasaarega ühenduses ,ei rääkinud ta meile muud ,kui sooled on gaasi täis ja uriin lakkas tulemast.Õhtul kell 21 .30 patsiendiga vesteldes tundus kõik okei olevat ,rääkis teise palatisse minekust veel meile.Kas tõesti sai sellele patsiendile saatuslikuks küünlapäev.Me ootame huviga terviseameti seisukohta ja hinnangut ,mis põhjustas selle patsiendi äkksurma Kuressaare Haiglas tol küünlapäeva ööl?
Maiu4. detsember 2016, 00:18
On selgunud ,et patsiendil lakkasid neerud töötamast joodisisaldava kontrastaine tagajärjel,mida kasutati kompuuter tomograafia uuringu tegemiseks.Patsiendil oli neerukahjustus suur ,kirjutab anamneesi endokrinoloog ,seda aga emo-s ei vaadatud.Tulemus oli kiiresti käes.Pasient suri.Lages hüpoglükeemia koomasse .ja sinna ta jäi .Lisaks võltsit ära veresuhkru näite.eil on aega uurimiseksveel2aastt ,eks aeg annab arutust ,millega see asjaosalistele lõpeb.Tahame ikkagi tõde teada .
Maiu9. oktoober 2016, 20:11
On selgnud ,et patsiendil oli hüperglükoeemia ,mida aga kiirabis ei diagnoositud ,.vereshkur oli 32 kiirabis mõõdetuna.Patsienti hoiti EMOS 3 TUNDIKuressare haiglas kõhuvaluga patsindle õiget diagnoosi ei suudetud panna.Anti BISACODYLI,selle ravimi mõjul käis ta 12x öösel istesNeerud lakkasid mingi kontrastaine tagajärjel haiglas hoopis töötamast.Öösel langes patsient HÜPOGLÜKEEMIA KOOMASSE.Seda aga ei tabatud iros äraPatsiendil lakkas öösel süda töötamast.Kuressare haigla IROS võltsiti ära veresuhkru näidud.Oi kui palju on meil tekkinud küsimusi,tahame tõde teada,mis põjustas selle patsiendi äkksurma Kuressaare haiglas?Miks ei olnud ravi adekvaatne?
Liis16. august 2016, 12:22
Selle pärast ma tervishoiu kooli õppima läksingi, et ise midagi oma tervise kohta teada, sest kogemuse põhjal ma ei saanud igat arsti usaldada. Mõned on küll väga profesionaalsed, aga mõned on väga ebamäärased.
Leinav lesk21. juuni 2016, 13:59
Minu abikaasale tehti perearsti juures vereanalüüs 10 kuud enne vähisurma. Päris pikk nimekiri näitajaid analüüsiti läbi. Põletikunäitajat ei analüüsitud. Mees kaebas arstile jõuetust ja et süda nagu ei jaksa enam oma tööd teha. Anti suunamiskiri südamearstile. Aga et mehel võib vähk olla, isegi selline võimalus ei turgatanud arstile pähe. Muidu oleks siiski selle põletikunäitaja lasknud ära analüüsida. Tartu Ülikool vist tõesti ei suuda oma tudengitele selgeks teha, et süda võib kehvalt töötada ka siis, kui organism on vähki täis. Ja et tõesti 1/3 surmadest on vähisurmad. Tasuks 60+ inimese puhul arvestada ka seda võimalust kui ta perearsti poole oma tõsise murega pöördub.
Et teha põletikunäitaja analüüs. Ei pidavat rahalises mõttes kõige kallim analüüsi rida olema. Ja näitab, et võib ka vähk olla. Aga arst peaks selle peale tulema. Raamatupidaja arvab, et kui süda kehvasti töötab, siis on südameprobleem. Arst peaks veidi laiemalt oskama asjale vaadata. Milleks siis koolitatakse arste ei tea kui palju aastaid, kui nad lihtsaid seoseid ei suuda oma töös leida.
Sisuliselt sai mees oma diagnoosi 1 nädal enne surma. Enne seda oli ju kõik korras, arvasid arstid, kelle juurde perearst teda suunas. Aga ta võiks täna veel elus olla, kui oleks see põletikunäitaja õigel
ajal ära määratud..
Maiu18. juuni 2016, 10:06
Meie pereisa läks elus esimest korda haiglasse otse tööpostilt kõhuvaluga.Viidi valvetuppa ,seal hoiti teda 2 tundi 40 minutit,siis intensiivravi osakonda.Ta oli diabeet.Neeru puudulikus ilmnes juba 2012. aastal .Endokrinoloog V. Nemvalts kirjutab haigusloos 3xvajaks uut ravi ,aga kuna ravimid ostetud ,jätkame nendega .Nov.2015 .määras ta veel sellise ravimi ,mida poleks tohtinud diabeedile ja neeru puudulikuse puhul määrata.Haiglas ei osatud panna õiget diagnoosi ,vaid pöörati tähelepanuainult kõhukinnisusele Käis öö jooksul 12x istes.Haiglas lakkasid tal neerud hoopis töötamastKell9 õhtul rääkisi veel anestesioloog Niina Ojasaarega,ei ühtegi sõna raskest olukorrast ,,ainuke jutt oli ,et sooled mustust täis ja uriin lakkas tulemast .
Anti veel ravimit LASIXS,mida uriini erituse puudumisel poleks tohtinud anda.Eriline ettevaatus oleks pidanud olema selle ravimiga ka sellepärast ,kuna ta oli diabeet.Uskumatu ,kuidas arstid seda ei tea ,mida tohib ja mida ei tohi.Kell 21 rääkis patsient veel abikaasaga ,kõik tundus normaalne ,rääkis veel järgmisel päeval tavapalatisse minekust.Hommikul helistades hirmsamast hirmsam teade .öösel kell4 jäi süda seisma,helistage päeva poole uuesti,kui midagi enne juhtub ,helistame me ,ma ei luba midagi,öösel kell3 käis veel istes ,mis juhtus ,ei tea.surm saabus 13.10ja kell14 helistati surnu enda telefonil ,et ta on surnud.Näete,kuhu on Kuressaare haiglas jõutud.loodame ,et tervishoiu kvaliteedi komisjon aitab meid .Mida rääkida professionaalsusest ,kui ei suudeta aidata kõhuvaluga sisse läinud patsienti.Patsiendilt ei ole võetud ka ühtegi allkirja tema nõusolekuks ravimisega.patsient langes hüposse.Mitteteavitamine on raviviga
Miks?15. juuni 2016, 23:09
Täna oli perearsti ukse taga juhtum, kus minu kuuldes valetas pereõde patsiendile nii, et suu suitses.
Telefon helises, pereõde võttis vastu. Seepeale vastas, et arstil vastuvõtt ja ei saa vastata. Tegelikult oli pereõde arsti kabinetis koos arstiga, uks oli lahti ning nad ajasid omavahel juttu. Pereõde soovitas homme kommikul tagasi helistada. Mina istusin seal koridoris ja ootasin pääsuteise perearsti juurde. Ühtegi inimest juurde ei tulnud, aga telefoni patsient pidi oma murega hommikui ise hakkama saama. Kummaline suhtumine :(
ru15. juuni 2016, 22:12
100 % nõus selle väitega
paparatso15. juuni 2016, 13:53
meil on arstiabi,sorry,mul on paari aasta tagune kogemus perh ist.mul on aastaid selja valud,kolm korda viis kiirabi sinna,õhtul löödi koju ,elan sealt 50 km .neljas kord viidi jälle siis tegin lärm,mis toimub. tehti valuvaigistav süst,millest ärkasin nelja kuu pärast,keskhaiglas,tänud.mustamäel oöldi ,kaks nädalat ja kööga,mamma pani rahad kokku ja org.mind teise haiglasse.mis kuradi haigla see mustamäel on,nüüd veel see jama ,kõrbesse saata see jobu,ja maksku mu haiglakulud kinni.olen nüüd raske puudega inv.
15. juuni 2016, 08:06
Vähk oli, on ja jääb vähiks, milel tekkepõhjuseud inmene vaid oeltab, mille ravimine ei tähenda tervenemist vaid protsessi rahustamist juhtudel kui see on võimalik, muudel juhtudel vaevuste leevendamist kuni surmani. Mingil hetkel on kaasaegne teadus suutnud oma lakkamatus rahanäljas tekitada mulje, et veidi veel ja vähk, vananemine ning surma on seljatatud. Ei ole ega saagi olema, mitte kunagi. Inimene on üürikeseks elule antud ja surma eest ei põgene, see on päris kindel - me jääme alatiseks surelikeks. Ilmselt on mingil seltskonnal vaja taas õhutada meedikute vastu üles. Ehk häbenevad ja piinlikkusest, et surematust pole veel pakkuda, ei esita mingeid nõudmisi ei töötingimustel, koormusele ega tasule.
saarlane14. juuni 2016, 22:37
Siin enamus kommentaare ära kustutatud. Ju nende tõbraste ringkaitse töötab.
Süüdi või mitte14. juuni 2016, 17:56
Hästi kummaline on lugeda paljusid kommentaare, kus arstid või meditsiinitöötajad räägivad nagu ühest suust, et elustiil ja inimene on ikka ise süüdi ja ise peab ka oma elu eest vastutama. Miks siis ravitsejate juures käijate ja ikka surijate surm alati ravitseja süü on.
Selleks käiakse,15. juuni 2016, 11:27
et inimene on totakas manipulatsiooni ohver. Ja jääbki selleks.
VAV14. juuni 2016, 17:28
Kuhu on kadunud osa kommentaare?
kirurg14. juuni 2016, 22:05
opereeriti ära (lõigati välja)
Matrix...14. juuni 2016, 14:23
Ja siis nõuavad veel palka juurde mille eest.Vähemaks tuleks võtta ja saata suhtlemise koolitusele.Jube mis toimub.
Kelle palgast sa räägid?14. juuni 2016, 17:35
Tea, et Eestis saavad palka vaid mäepealsed. Mis tatistad siin huupi? Uuri, millist palka saavad arstid meist lääne pool.
palun15. juuni 2016, 13:09
ärge kaitske neid arste.Lausa hirm on nende ees,käituvad nagu jumalad.
ja14. juuni 2016, 13:56
täpselt nii ongi et vähemalt pooled arstid ei tee oma tööd üldse ja nende sees on palju perearste
Väidan,14. juuni 2016, 14:30
et pooled siinkommenteerijad ei tee oma tööd üldse. Ravi ennast ise kui tark oled. Ja tee seda tööd 100%.
oma silm14. juuni 2016, 13:46
Üks kolleeg suri kopsuvähki, kui raviti tugevate antibiootikumidega hoopis kopsupõletikku.
Sugulane suri kopsuvähki, kui raviti astmat ja niimoodi terve aasta enne surma.
Üks kolleeg suri nii, et ei saanudki diagnoosi, istus ja ootas haiglas arsti puhkuselt tagasi.
Üldiselt pädeb ka siin bürokraatia kuldreegel - 90% probleem laheneb ise, 10% pole võimalik lahendada. Mõnikord tapab vale ravi kiiremini, kui üldse mitte ravimine.
Mida sa vähitad?14. juuni 2016, 14:29
Kas tead üldse, et vähi tekkepõhjuseid pole veel ükski professor suutnud avastada? Ei tea? Siis kasva veel. Arst püüab aidata, mitte sinu valesti elatud elu õigeks käänata.
14. juuni 2016, 14:36
kas ikka tõesti ei ole või ei taheta rääkida, viimast muidugi ei otsusta arstid.
15. juuni 2016, 01:34
miks ei vähita, iga laborantki oskab teha analüüse, psa test vist, kus neid vähki tekitavaid viiruseid leitakse, vereproove võetakse jne. psekukkunud proffessorid siin kõik parteilised v makstud lehmade lellepojad igasugused. teiste riikide arastid oskavad vähke ravida, analüüse ravimite jaoks tehakse, ungaris kuuldavasti jne, jne. eestlasi on aga muidugi liiiga palju siin !
nimi14. juuni 2016, 13:08
Miks arstid siis noorelt või keskeas surevad? Kas üksteist ravitakse ka halvasti või ei taha arst iseennast terveks ravida?
14. juuni 2016, 12:30
täitsa sulatõsi,nii see on
14. juuni 2016, 11:33
Seewaldis sureb, sandistub, tervisekahjustusi patsiente nagu kärbseid, Arsti, juristid, Terviseamet, Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjon Sotsiaalministeerium juhtkond teeb vägagi hästi oma tööd, sest nad ei jää kunagi süüdi!
Rahvas on manipuleerimiseks.14. juuni 2016, 11:13
Küllap seda artiklit sellisel moel ei oleks kui med.töötajad oma õigusi ei nõuaks. Eelmisest tsreigist on hästi meeles, kuidas rahvas tohtrite vastu pöörati. Ja rahvas läheb lihtsalt manipulatsiooni õnge. Kas arstid on teile haigused kaela sokutanud? Oma tervise eest peaks igaüks ise hoolima. Arstid proovivad oma teadmistega aidata. Ootate, et arst teie vähi välja raviks? Aga kust vähk tuli? Seda ei tea veel keegi maailmas. Ükskõik, milline haigus on alguse saanud ikka enda elu valikutest. Miks peab nii õel olema? Mõelge, kas te ise oma eriala tunnete nii põhjalikult, et kunagi vigu ei tee. Arukas mõtleb, enne kui mürki pritsib.
15. juuni 2016, 01:36
igaüks, kes vähegi kirjaoskaja on, teab, et vähki telitavad viirused, bakterid jne.
Murka11. november 2016, 11:34
Ei olegi oluline, kust see vähk tuli, oluline on õigeaegne avastamine ja õige ravi. Minu isa suri kopsuvähki, ei suitsetanud ega joonud ja oli tervete elukommetega. Kahjuks oli avastamisel ravi võimalus juba möödas.
jah14. juuni 2016, 10:42
Antud väide vastab töele.Kurb, et siin ei saa kommenteerida need, kelle elu päästmiseks midagi tegemata jäeti voi valesti tehti.
Savika14. juuni 2016, 10:50
puhul tehti super hästi aga iga teine oleks loojakarjas sama asjaga
et siis14. juuni 2016, 10:40
Viimased kuud on olnud värske kokkupuude insuldihaigega. Haigla töötajad õed, hooldajad super. Arstid nii ja naa. Haiglast välja saades perearsti juures küsimus äkki ei ole vaja ikka nii palju tablette neelata. Vastus, olgu vähendame poolepeale. Aga kui ei oleks sellist küsimust küsinud? Või perearsti telefoni kõne insuldihaige tütrele miks te panete inimese vanadekodusse hooldage ikka ise see on laste kohus. Kui aga jääd koju hooldama kust tuleb raha elamiseks, millest omad lapsed söönuks saavad koolid käidud saavad? Armastus ja hoolimine on tore aga seda patta ei pane. Maa kohtades perearstindus on üldse allapoole igasugust arvestust. Arst teeb vastuvõttu ükskord nädalas. Kolmapäeval on vastuvõtt, neljapäeval jääb inimene haigeks nädalapärast saad vastuvõtule. Ehk kui saad ise enda ravimisega hakkama on lootust, kui ei konstateerime fakti, et oli ilus elu aga sai otsa. Selle vastuse saime ka, et kas tahate et hakkame ravima ja sureb või las võtab valuvaigisteid ja elab edasi. Ise arvasin, et tegemist anektoodiga.
Oled sa mõelnud,14. juuni 2016, 11:15
miks maakohad järjest hõredamaks jäävad? Kas rahvas on oma riigi nii õhukeseks viilinud? Kus on tegelik valupunkt?
14. juuni 2016, 14:40
Väljaränne + varasemad surmad on juba piisav põhjus, mõni taipab linna kolida.
lehtsekas14. juuni 2016, 22:01
Arvan, et tegemist on Tapa valla Lehtse perearstiga, kes tõepoolest ainult neli tundi kolmapäeviti suvatseb tegeleda oma nimistu haigetega. Muul ajal tegeleb Tapa linnas teise nimistuga. Seda ka ainult neli tundi päevas. Raske töö ju ja palk väike. Rahast ära ei ütle. Ega tänapäeval enam Hypogratese vanne ei ole oluline. Ikka raha vanne.
heldur7214. juuni 2016, 10:25
kahjuks on elu selline, et need samad lahkunud inimesed ei saa siia kommentaariumisse oma arvamust kirjutada. me saame ju aru, et mida nad siia kirjutaksid!
lihtne miiz14. juuni 2016, 10:09
Tänapäevaks haige inimene on objekt, mitte subjekt.
!14. juuni 2016, 09:43
On endalgi tulnud mõned korrad kiirabi välja kutsuda. Tavaliselt saabub ja otsustab diagnoosi üle siis mitte staažikas arst,, vaid mingi noor parameedik, kel mingi 6-kuuline kursusseljataga. Mõõdab vererõhu, pulsi ja temperatuuri, mõnikord ka veresuhkru. Vaatab mõnikord ka suhu. Kui hästi läheb, võtab kohvrist ka elektrokardiogrammi aparaadi. Ja ongi vist kõik diagnoosimise võimalused ammendatud. Ja siis otsustab, kas patsient tuleb EMO sse viia või koju jätta. Et läheks esmaspäeval ise oma perearstile. (mulle näib, et sellise otsuse täpsus on võrreldav mündiga kulli ning kirja viskamisega 50/50%. Fifty-fifty) Ja kahjuks juhtub nii mõnigi kord, et esmaspäeval polegi enam kuhugi minna. Vahest ehk veel vaid surnukuuri.
JUSS14. juuni 2016, 09:35
Kust sellised andmed ja protsendid? Kasmingi salajane juurdlus või leidus arstkonna endi ridades mõni reetur, kes kolleegide patud välja lobises? Meil on ju arstide tsunfti ringkaitse. Et täna kaitsed sina mind ning homme jällegi mina sind. Kui keegi arsti peale kaebab ning ministeeriumi juures asuv vastav arstide komisjon patsientide või nende leinavate sugulaste kaebused läbi vaatab, haiguslood läbi uurib. Sest 99.9% juhtudel leitakse, et arst tegi omalt poolt kõik õigesti.
jah14. juuni 2016, 10:43
Kahjks see nii on, see ravi kvaliteedi komisjon tundub et pole eeapooletu.
Andres14. juuni 2016, 09:33
Eriline jama on just perearstidega. Neist on enamus põgenenud Soome ja siia, Eestisse on jäänud kes Soomes ei saa hakkama. Eestis nad tunnevad ennast peremeestena, tarkade ja tegijatena. Sageli veel vanuses 60+ aastat.
jh14. juuni 2016, 12:43
Sa vist oled Kalevipoeg, kes Eestis ei saa hakkama, et sellist ülgeila suust välja ajad
!14. juuni 2016, 09:29
Meie arstid, kui nad on makskumaksjate raha eest oma hariduse ning diplomid kätte saanud, siis nad põruavad üsna varsti üle lahe Soome. Suurt raha teenima!
JUHAN14. juuni 2016, 09:26
Minul läksid nii õde kui ka vend vähiga ja seda veel eas, mida võiks lausa keskeaks lugeda. Sest kohalikud perearstid ning isegi polikliiniku spetsalist rääkisid midagi "kroonilisest bronhiidist" j.n.e. ning venitasid vaat et mitu aastat, enne kui Tallinna õigete spetsialistide juurde uuringutele suunasid. Aga seal laiutati vaid käsi. Et hilja, peremees, et juba on neljas staadium ning meie oleme võimetud! Et kus sa varem, nii aasta-paari eest olid? Et kus olid, lollide käes olin!
Sa oled sama tark14. juuni 2016, 11:18
kui Partsu Juss. Miks sa siis ise ei ravinud? Lasid "lollidel" arstidel ennast lollitada.
!14. juuni 2016, 20:51
Ilma saatekirjaara teatavasti ikka Tallinna või Tartusse ei lähe.
Juku17. juuni 2016, 09:28
Tuha Juhan miks sa siis lollide juures käisid kui ise nii tark oled läinud siis posijate juurde.
Kui tahad et arstid sinuga ime teeksid siis võta oma miljonid ja küll siis kõik korda saab.Ega arstid sind enda raha eest ravima hakka. Tasuta lõunaid ei ole olemas. Kui inimesel on surmale määratud haigus saab arst su elupäevi ainult pikendada.
just14. juuni 2016, 09:19
Dr. AiBolit14. juuni 2016, 09:08
"Kas hakkame ravima või jätame elama ?" Selline on Viljandi haigla hüüdlause.
jee14. juuni 2016, 10:46
Hirmsasti tahaks mainida siin Viljandia tegutseva arsti nime, kes selle hyydlause järgi tegutseb, aga kommentaar kustutatakse.
räägitud14. juuni 2016, 09:07
Arst tegeleb tagajärgedega. Elustiili ja oma terve olemise eest vastutab igaüks ise. Täiskasvanud inimene ei tohiks suitsetada, tarbida vägijooke piiramatul hulgal ega olla ülekaaluline. Seda saab ta ise ilma perearstita teha. Rohkem liikuda ja tegeleda tervisespordiga värkes õhus.
Surmaga ei lepi keegi, otsitakse süüdlasi, igal ühel on aga oma elusaatus.
Kas kommenteerib14. juuni 2016, 10:09
LUUAOPERAATOR ehk nn. arst? Kui nii siis võta luud ja mine tänavat pühkima, kui sellegi tööga hakkama saad.
Aga sina, 10:09,14. juuni 2016, 11:20
ravi ennast ise! Kui elada ei oska, sure ära!
kuule juhm14. juuni 2016, 19:12
Närakas nn, arst pane oma pudrumulk kinni ja vaata karet alt poolt.
Nii ongi14. juuni 2016, 08:48
Terve meie Riigi süsteem on mäda. Hoolitsus inimese eest on muudetud farsiks. Riigitegelased on huvitatud ainult rahvalt raha välja pigistamisest ja selle tuulde lennutamisest. Saja miljonid lennutatakse tuulde Rahva raha. Rahvale aga VALETATAKSE et pole raha. Täitsa pättide Riik ju.
Pipi14. juuni 2016, 10:05
JA MIS KÕIGE KURVEM, ASI EI MUUTU ÜLDSE PAREMUSE POOLE.. Midagi ei võeta ette.. Ei jullge end Eesti artide hoolde anda, kui midagi väga pahasti oleks... .. ainult raha ja raha.. (tagaajamine) inimelu on ju tähtsam..
punakuub14. juuni 2016, 08:38
sellist arstiabi suudab pakkuda isegi mingi aafrika arengumaa. nii kaua kui riik ei tegele probleemiga sureb mitu põlve inimesi lihtsalt arstide suutmatuse ja abituse tõttu. ja imelik keegi ei vastuta millegi eest. samas aga loeme kuidas meditsiinis liiguvad suured raha ja nüüd lõpuks ka kelle taskusse? tegelikkus on palju hullem ja seda ei julge keegi isegi uurima hakata sest kunagi tuleb ju pöörduda arsti poole oma tervisega. ja lõpuks arstid matavad oma vead lihtsalt maha. ( vigade tulemused).
tegelik olukord14. juuni 2016, 08:34
Kole naljaks on kuulda arstide suust seda, et avastatakse haigused liiga hilja. Milleks meil siis see perearstide süsteem on kui mitte selleks, et inimesi ravida ja nende haigusi ennetada. Aga samas võin ka kindel olla, et Eestimaal ei ole mitte ühtegi perearsti kes ilma haige nõudmiseta teda ka uuringutele saadaks kui patsient on juba riskivanuses. Meditsiin on täna äri, mitte ravi.
Tõde on selline14. juuni 2016, 08:33
Saage aru, meditsiin kui selline hakkas arenema alles 200 aastat tagasi ja see on veel väga varajases arengustaadiumis. Kõike ravida ei osatagi. Osadel inimestel ei näitagi analüüsid midagi enne, kui on hilja. Osatakse luid kokku panna, aga vähki ravida... näiteks melanoom muutub ravimatuks, kui juba siirded sisse ajab.
Nii on...14. juuni 2016, 08:26
Ja töökvaliteedi peaks saadava palgaga siduma! Pigem mingi minema kui poolikut kvaliteeti pakuvad ja siis pidevalt streigiga ähvardavad.
Negatiivne kogemus14. juuni 2016, 08:24
Minu sugulane lahkus siit ilmast 2014 olles täis vähki. Aastaid enne seda käis uuringutel Tallinnas erinevates raviasutustes (mure oli lihtne - isegi piimapaki koju toomine oli vaevaline), kahjuks keegi midagi ei leidnud - tunnistati täiesti terveks. Lõpuks inimene viidi kiirabiga haiglasse terviserikke tõttu, paraku see jäi tema viimaseks sõiduks siin ilmas. Sai tehtud kaebuseid erinevatesse kohtadesse, aga kahjuks lihtinimesel puuduvad õigused selles riigis.
hunt14. juuni 2016, 10:27
Ja niisugustele vähihaigetele antakse 50 protsenti töövõimetust ja pekstakse tööle.Aga mis töö tegija sa oled kui vähk 2 korda juba tagasi tulnud ja saanud juba 2 ravikuuri nii kiiritust kui keemiat.
Negatiivne kogemus14. juuni 2016, 08:23
Minu sugulane lahkus siit ilmast 2014 olles täis vähki. Aastaid enne seda käis uuringutel Tallinnas erinevates raviasutustes (mure oli lihtne - isegi piimapaki koju toomine oli vaevaline), kahjuks keegi midagi ei leidnud - tunnistati täiesti terveks. Lõpuks inimene viidi kiirabiga haiglasse terviserikke tõttu, paraku see jäi tema viimaseks sõiduks siin ilmas. Sai tehtud kaebuseid erinevatesse kohtadesse, aga kahjuks lihtinimesel puuduvad õigused selles riigis.
iKKA SUHTUMISES ON ASI14. juuni 2016, 08:23
Mu äiapapa suri paar aastat varem arstide suhtumise tõttu. Kõigepealt kirjutati. 1,5 kuud antibiootikume. Siis ütles haiglas arst talle, et ega sa enam kaua ela. See tappis ta lõplikult.
johhaidii14. juuni 2016, 12:58
Haige14. juuni 2016, 08:11
Pooled haiged surevad ära sellepärast, et Eesti riik ei suuda haiglaid varustada tänapäeva aparatuuri ja ravimitega. Paljud vähihaiged oleks terved kui haigekassa suudaks ravi kinni maksta. Miks ikka inimesed välismaale ravile tahavad minna? Sest Eestis pole vastavat aparatuuri. Arstid ei saadi midagi teha ega uut õppida kui puudub võimalus.
Juhan.14. juuni 2016, 07:58
Imelik oleks kui inimene tervelt ära sureb ikka haiguse järel. Tervena sureb ainult tapmise või avarii tagajärel. Teisi kritiseerida me oskame aga kas oleme ise kõik teinud et seda vältida.
rohujuure tasemelt14. juuni 2016, 07:56
pooled lapsed on abitud sellepärast, et kodus ei tehta kasvatustööd korralikult. neist pooltest, kes kasvataud on, neist pooled on saamatud sellepärast, et õpetajad ei tee oma tööd korralikult. sealt pooled on saamatud ja lohakad sellepärast, et ülikoolid ei tee oma tööd korralikult. ja olemegi jõudnud sinna, et pooled ülikoolilõpetrajatest ei tee oma tööd korralikult.
aga küsimus.
kui korralikult teevad oma tööd õhutlehe ajakirjanikud? käsi südamele ja aus vastus!!!
kui palju panustate korralikku, ausasse, tõesesse jne. ajakirjandusse. kui palju loete oma lugusid enne avaldamist, kui palju mõtlete sellele, et kas mu lugu on ka aus ja ega ta kellelegi haiget tee?
ega ei mõtle. sest lugege oma lehte. see kubiseb lohakusest.
seega, enne kui kellegi kallal võtma hakkate, tehke enda asjad korda.
ja kui siis aega üle jääb, siis ratsutage teiste seljas.
õige tähelepanek14. juuni 2016, 09:06
artiklid kubisevad kirjavigadest, kuid kedagi või midagi materdada ja halvustada, seda nad oskavad.
Nuhvik14. juuni 2016, 07:38
Imestama paneb,kuidas hallid kardinalid on meditsiiniteema kasile votnud,see Alliku lugu on ju aastast 2011 ja suudistus naeruvaarne.Tana uus teema,et pooled surmad oleksid valditavad.Siin on voti inimese enda kaes,sest sudame ja veresoonkonna haiguste puhul on maarav inimeste eluviisid-liigne soomine ja vahene liikumine,rinnavahi preventsiooniks tuleb kaia kontrollis.Arstid kustutavad tuld.
kuule nuhvik14. juuni 2016, 07:49
Ole vait. Kui sa sunnik ei tea tegelikku olukorda, kuidas inimesi mõrvatakse arstide poolt ja kuidas tervishoid ja õigussüsteem räpaste võtetega kõike mätsivad kinni....siis pane pea liiva alla ja ole vait. Täiesti terveid inimesi, kes on raske trauma saanud jäetakse ravita ja piinatakse oma pervertsuses lihtsalt surnuks.
suhvikule14. juuni 2016, 08:25
no mida sa tikud sinna kus neid mõrvatakse. Tead ju küll neid haiglate kohti kus saab suures kaares mööda jalutada ja kui neid valgetes kitlites vereimejaid näed pane jooksu ja karju politseid appi.
Nuhvik14. juuni 2016, 09:26
Paranoiliste inimeste toekuulutus on stiilis-minu arvamus ja vale arvamus,ela edasi oma loodud mullis
Mofo14. juuni 2016, 11:36
Meditsiini köögipoolt ei tea.
Aga küll julgen väita, et sõltumatut arstide töö kontrollorganit meie riigis ei eksisteeri. Vähemalt 2x aastas tuleb ajakirjandusse lugu, kus inimene kas sureb või saab üliraske trauma, isegi mitte valede ravivõtete päras vaid puhtast hoolimatusest.
Näiteid?
Aga palun mõne aasta tagune juhtum Pärnu sünnitusmajast, kus raske sünnitus oli ja arst lihtsalt sügas ennast kusagil. Neid näiteid on tegelikult palju aga no ei ole veel kuulnud, et keegi arstilitsensist ilma jäi vms.
Selle tulemusena on paljud (rõhutan, mitte kõik ega ka mitte enamus) arstidest korrumpeerunud, hoolimatud ja iga aasta streigivalmis, et omale priskemat palganumbrit välja nõuda.
Nukker
olukord on veelgi hullem14. juuni 2016, 07:34
raskete traumadega patsiendid jäetakse ilma arstiabita ja algab räpane kinnimätsimine, traumaohvrid piinatakse surnuks.
Üle 75 aastaseid radikaalselt ei ravita14. juuni 2016, 07:27
Minu isa oli 85 aastat vana ja soovis operatsiooni, arst teatas usalduslikult,et haigekassa soovituste kohaselt peale 75 eluaastat radikaalset ravi ei teostata. Kerge sümptomaatiline ravi, vaata passi ja mine koju puhkama.
ravi14. juuni 2016, 08:48
üle 75-sed ei pruugi radikaalset ravi taludagi - inimest püütakse asjatutest piinadest säästa ehk?
et siis14. juuni 2016, 10:47
Just. Eluaegsele meditsiinitöötajale tehti küll 77selt puusaoperatsioon. Nüüd juba 85 täis ja elab liigub iseseisvalt. Kui ei oleks tehtud, oleks tänaseks ratastoolis ja vajaks igapäevasteks tegevusteks kõrvalist abi.
See jutt 14. juuni 2016, 12:43
Jah14. juuni 2016, 13:23
Kas on keeruline aru saada, et arstid ei tee otsuseid edasise ravi suhtes mitte inimeste vanuse, vaid tervisenäitajate alusel ?
ma14. juuni 2016, 07:25
Looduslik valik peabki toimuma. Milleks jätta ellu inimesi, kes jäävad kuudeks-aastateks voodisse vegeteerima.Inimlikum nii surijale kui lähedastele.
idoot14. juuni 2016, 07:32
ravita jäetakse ka raskete traumadega ohvrid. Kas leiad, et muidu terved inimesed saab traumade korral ravita jätta, et kuritegusid mätsida kinni!? Mine ja vegeteeri!
maari14. juuni 2016, 07:17
finantsist14. juuni 2016, 07:13
no eesti arstid lihtsalt kirjutavad neid ravimeid välja, mille eest neile peale makstakse... ja muidugi ei ole siis vöimalik seda päris ravimit haigele anda.
korruptsioon, altkäemaks ja selle öigustamine ühiskondlike organisatsioonide poolt on eesti meditsiini mädapaise
vötke ravimfirmadelt palka saavad arstid vastutusele ja keelake lisatasu vale ravimi kirjutamise eest ära - küll siis inimesed hakkavad öiget arstiabi saama
padjaga eputajad14. juuni 2016, 07:07
Olen õppinud ravi TRÜ-s. Tean, millest räägin. Aeg oleks algatada kohtuprotsess näiteks Vello Orumetsa operatsioonil (väidetavalt sai veri otsa ja keegi ei suutnud uut tuua, sest kõrvalmajas magati!) 5 a tagasi MÕRVANUD vastutustundetute ülemakstud arstide üle! Ajakirjandus, tööle. Politsei sellega ei tegele!