Roy HibbertFoto: nba.com
Keha
15. juuni 2016, 11:26

VÕITLE BURKSI-ISUGA NAGU TIPPKORVPALLUR: profisportlasi nõustav toitumisspets paljastab lihtsa kaaluhoidmise saladuse

Isegi maailma kõige paremas vormis ja atleetlikumad inimesed ihalevad ajast-aega ebatervisliku toidu järele, kirjutab Business Insider

See on lühike kokkuvõte ESPN'i lõbusast loost, mis räägib NBA korvpalluritega tegeleva toitumisspetsialisti tööst ja sellest, kuidas tippsportlased õpivad toituma tervislikult ja nende ihadega toime tulema.

Mike Roussell on toitumisspets, kes on töötanud mitmete profisportlastega, teiste seas Los Angeles Lakers'i tsentri Roy Hibbertiga.

Professionaalsete sportlaste kaal kõigub sõltuvalt nende rollidest ja eesmärkidest. Roussell tõi välja ühe oma olulisima nõuande sportlastele, kes püüavad vältida kaalutõusu. Spetsialist ütles, et ta soovitab sportlastel kujutada ette, et nood söövad täpselt samasuguse eine kahe tunni pärast. Kui neile tundub, et nad seda ei suudaks, siis on portsjon liiga suur.

Kõlab nõuandena, mida võiks kasutada kõik, mitte ainult professionaalsed sportlased.

Dallas Mavericksi treener Rick Carlisle ei hinda enda sõnul enam mängijaid nende kehatüübi järgi, sest kõik kehad töötlevad toitu erinevalt. Aga Roussell'i nõuannet saab rakendada sõltumata toidust. Kui eine tundub liiga suur, et süüa seda kahe tunni jooksul kaks korda, siis vähenda kogust.