Keha

Tohohh! Kuumade jookide tarbimine tõstab vähiriski (2)

Õhtuleht.ee, 17. juuni 2016, 09:35
Foto: PantherMedia / Scanpix
Rahvusvaheline vähiagentuur on pärast tuhande uurimuse analüüsimist jõudnud järeldusele, et kohvi ja tee liialt kuumalt joomine tõstab riski haigestuda vähktõppe.

Leiti, et kuumade jookide joomine tõstab söögitoruvähki haigestumise riski, kirjutab Women´s Health. Seda seletatakse sellega, et joogi kõrge temperatuur tekitab rakukahjustusi, mis hõlbustab vähki tekitavate ainete rakku jõudmist. Erinevate uuringute kohaselt tõstab kuumade jookide tarbimine vähiriski umbes 2,4 korda.

Kuumade jookidega samasse vähitekitajate rühma leiab ka punase liha, anaboolsed steroidid ja taimekaitsevahendi glüfosaadi.

Samal teemal

24. mai 2016, 10:22
Vähk on 21. sajandi epideemia: hinda oma isiklikke riske
27. oktoober 2015, 18:46
Onkoloog: "See, et töödeldud liha suurendab vähiriski, pole mingi uudis."
8. oktoober 2015, 15:15
16 märki, mis võivad viidata vähile, kuid mida kiputakse alahindama
7. jaanuar 2015, 16:59
Onkoloog Tiiu-Liis Tigane: "Vähi puhul ei saa küll õnnele lootma jääda"