Uudised

Ettevaatust! Salakaval ja ohtlik puugihaigus borrelioos (9)

LISA KOMMENTAAR

18. juuni 2016, 18:27
sibulate söötmisega ravivad vist prantsuse talupojad oma borrellioosis hobuseid, ehk aitaks inimesigi.
siis , kui sääsed borrellioosi nakatavad, peaks me sääskedelt aidsigi jm. nakkusi saama ?
....19. juuni 2016, 11:01
borrelioosi tekitavad teatud borrelia perekonna bakterid, aidsini aitab aga viirus. Mitte kõik borreliad ei ohusta inimesi, pole päris selge, kui paljud neist on ohuks teatud loomadele ja kas samad ka inimestele jms. Arvata on, et isegi kui sääsel on borrelia "kaasas", ei ole tal neid piisavas koguses, et inimene haigestuks. Võimalik, et just nakkustekitajate hulgas on küsimus, organism saab teatud koguses nakkustekitajatest ise jagu ilma haigestumiseta. Borrelioosi osatakse diagnoosida nii lühikest aega, et mingid prantsuse talupojad ei saa kuidagi justnimelt borrelioosi sibulasöötmisega ravida. Bakterinakkus vajab tõhusaid antibiootikume ja pole kuulda, et sibulas oleks selliseid piisavas koguses leitud (kui üldse).
....17. juuni 2016, 16:37
borrelioos on juba iidsetel aegadel vaevanud, Jäämees Ötzi oli ka borrelioosis. Ja diagnoosida osatakse seda suhteliselt lühikest aega, varasemalt peeti seda sageli liigesepõletikuks/artriidiks. Ja kuigi praegu on selge, et nakkust levitavad puugid, siis ei ole selge, kas seda võivad teha ka sääsed ning parmud, vihjeid võimalikkusele on juba jupp aega ja teadlased seda ka uurivad. Nii et - väga kehv värk selle bakterirühmaga (kõik borreliad siiski inimest haigeks ei tee).
Tänud.17. juuni 2016, 18:43
Mõtlesin ja mõtlesin,miks viimasel ajal liigese valu tekkinud on, uurides selgus märklauamoodi märk täitsa selle kohapeal on.
soovitus17. juuni 2016, 15:36
jooge ternespiima ja oletegi immuunsed, terveks eluks
Küsimus17. juuni 2016, 15:59
Mis asi on ternespiim?
kui17. juuni 2016, 16:07
lehm tuleb lüpsma siis esimese nädala piim, selles on hulga vaktsiine vasika jaoks mis toimivad ka inimesele
KM17. juuni 2016, 17:08
kitse ternespiim vast veel parem