Kultuur
24. juuni 2016, 15:36

PEA VALUTAB? 10 rahvalikku nippi, kuidas jaanipeost üle saada (4)

Et argihommik pärast mitmepäevast jaanipidu vähegi valutumalt tuleks, otsisime kokku mõned nipid, mis peaksid aitama inimeseks saada.

Kõik seekordsed nipid on pärit Naistelehe sõprade ja tuttavate "esmaabiraamatutest" ning nad vannuvad, et need tõesti toimivad. Aga kas teie tahate lõhkuva pea ja pööritava südamega soolvett juua, jäägu siiski igaühe enda otsustada. Sest kui uskuda teadusuuringuid, ei ravi pohmelli tegelikult mitte miski peale piisava une ja aja.

Külma vanni!

Jäine vann on ilmselt viimane, millele sa hommikul lõdisedes mõelda tahad, kuid kogenenumad väidavad, et see lööb tõesti mõistuse selgeks.

Sidrun kaenla alla

Alkohol viib kehast mahlad välja. Meeleheites inimesed on kriitilise vedelikutaseme säilitamise nimel väidetavalt nõus hõõruma kaenlaaluseid sidruniga – see pidavat higistamist ära hoidma ja kogu vajalik vesi jäävat kehasse püsima.

Tee hoopis trenni!

Teise koolkonna esindajad räägivad, et tuleb just vastupidi ohtralt higistada. Kas või võimle, kui muud ei jaksa, aga veel parem, kui suudad joosta. Või nagu ütlevad kogenud inimesed: "Seks, seks ja veel kord seks!"

Ravi mürki mürgiga

Igivana soovitus tarvitada alkoholimürgituse raviks sama jooki, millest paha hakkas, on väga kaheldava väärtusega ja enamasti tundub see mõte hommikul eemaletõukavgi, kuid ikka leidub neid, kes ütlevad, et see on ainus, mis toimib. Aga peale tohib võtta ainult väikese koguse!

Rüüpa soolvett!

Mõni usub tõsimeeli, et soolvee joomine peojärgsel hommikul aitab pohmelliilminguid vähendada. Tunnistatakse, et enamikku ajab see oksendama, aga seegi polevat halb – saabki organism puhtamaks!

Munadrink

Löö klaasi toores muna ja joo sisse. Jah, see on vastik ja rõve, aga kui see löga organismi püsima jääb, pidavat õnnetunne saabuma paari hetkega.

Vana hea burger

Kui süda läigib, pressi sisse üks burger, rasvast nõretav lihapirukas või muu suutäis, mida sa muidu kehakaalu huvides mitte mingil juhul suugi sisse ei võtaks. On mis on, aga sellest hakkab hea!

Vaid üks banaan!

Üksainus kaaliumit ja süsivesikuid täis banaan võib pidutsemisest kurnatud organismiga imet teha. Alkohol viib kaaliumi kehast välja, banaan toob selle tagasi ja juba hakkabki hea.

Trimpa soodat!

Vees lahustatud söögisoodat joovad vana kooli mehed kõrvetiste korral, aga kogenud pohmelliinimesed teavad rääkida, et teelusikatäis söögisoodat klaasitäie veega aitab sama hästi ka pohmeluse vastu.

Leba paremal küljel

Paremal küljel lebamine sobib hästi iivelduse korral: see asend aitab magu maohappega paremini uhta ja vähendab ebameeldivat südamepööritust. Halba see ikka teha ei saa ...

Röstsai meega

Tundub kuidagi liiga lihtne? Aga konksu pole! Röstsai puhastab hästi soolestikku ja sobib alati, kui kere karmide toitude vastuvõtmiseks veidi hell on. Meel öeldakse olevat verdpuhastav toime, ja kus see alkohol mujal pesitseb kui veres!

Marineeritud kraam

Ei tea, kas see on isehakanud keemikute jutt või on asjal tõepõhi all, aga räägitakse, et äädikas reageerib alkoholiga moel, mis inimese kiiremini kainemaks teeb. Seega, lase äädikamarinaadis kurgil hea maitsta!