Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
25. juuni 2016, 12:07

Neli nippi, kuidas tervislikult grillida

Kui pärast jaaniõhtu söömaorgiat on tunne, et tahaks midagi kergemat, on see nupuke just sulle.

Health annab neli nippi, kuidas suvine grillipidu tervislikuks muuta.

Söö rohkem juurvilju. Toidutaldrikul võiksid kõige suurema osa hõivata juurviljad. Grilli näiteks paprikat, tomateid, seeni.

Vali kalorivaene liha. Valides poelettidelt grillimaterjali, tutvu pakkidega. Variante on meeletult palju ning niisama esimese ettejuhtuva paki järgi haarates võid süüa sisse palju rohkem kaloreid kui tahaksid. Üsna kalorivaene on näiteks kana ja mereannid.

Vali taimne rasv. Liha või kana maitsestamiseks vali taimne rasv.

Pane tähele, mida jood. Suhkrused joogid (nagu limonaadid, magusad mahlad ja teed) annavad sinu vöökohal tugevalt tunda. Kui paljas vesi ei maitse, lisa sellesse näiteks värskeid marju või tee piparmünditeed.