Marja Lukk ja tema pisike pojake.Foto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
21. juuni 2016, 16:53

Suri vapralt vähiga võidelnud väikse poja ema Marja Lukk

"Marja jäi magama ja näeb nüüd vaid rahu ja rõõmu..." (56)

Märtsikuus kirjutas Õhtuleht vereloomevähki põdevast Marjast, kes elas Tallinnas kollaste kardinatega korteris ja võitles oma elu eest, sest talle oli tähtis oma poja Uku-Kauri jaoks olemas olla. Marja lahkus 18. juunil oma pere keskel.

Eesti arstid ei andnud noorele naisele elulootust ja Marja lähedased pöördusid mõni kuu tagasi  avalikkuse poole, et koguda raha Marja raviks Saksamaa kliinikus. Sest sealsed arstid andsid talle suurt paranemislootust. Eesti inimesed elasid Marjale väga kaasa ja aitasid heldelt. Lähedased tänavad kõiki heategijaid, öeldes, et iga võidetud päev oli kingitus nii Marjale, kui tema perele.

"Elan siin praegu oma päikeselises toas ja naudin iga hetke," ütles Marja särasilmi Õhtulehele veel märtsikuus, kui oli tulnud Saksamaa kiinikust Eestisse kolmeks nädalaks koju puhkama. Siis sõitis ta tagasi ravile ja rohkem enam koju ei saanudki.

Marja blogis rõõmsamate ja vähemrõõmsamate postituste seas viimane on sissekanne, mille ei ole teinud enam mitte Marja ise, vaid tema lähedased:

"Marja tegi uskumatu võitluse läbi ja peale nii suurt pingutust vajavad ka kõige vapramad puhkust. Marja jäi magama ja näeb nüüd vaid rahu ja rõõmu... Marja tegi kõik ja meie tegime kõik, ent Universumil olid teised plaanid. Oli väga lootusrikkaid aegu, oli väga raskeid hetki. Marja lahkus rahus, pere keskel. Aitäh teile kõigile, et olite Marja ja meie jaoks olemas. Usume ja loodame, et kogutud annetustest piisab, et pool aastat väldanud ravi ja sellega seonduva eest tasuda. Iga võidetud päev oli suurim kingitus, mida me koos Marjale, Uku-Kaurile ja ülejäänud perele teha saime. Marja lahkus 18. juuni õhtul meie kõrvalt, ent meie südamesse jääb ta alatiseks."