Tartu Tervishoiu KõrgkoolFoto: KALEV SAAR
Terviseuudised
27. juuni 2016, 12:31

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis tuleb tänavu mitmel erialal läbida vastuvõtukatse

Täna algab vastuvõtt Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üheteistkümnele õppekavale.

Sisseastumisdokumente on võimalik esitada õe, ämmaemanda, bioanalüütiku, radioloogiatehniku, füsioterapeudi ja tervisekaitse spetsialisti rakenduskõrghariduse õppekavadel ning hooldustöötaja, massööri, lapsehoidja ja erakorralise meditsiini tehniku kutseõppe erialadel õppimiseks. Dokumentide vastuvõtt lõpeb 10. juulil.

Kõrgkool avab sügisel ka spetsialistiõppe kõikides valdkondades, kus Eestis õdede erialakoolitus lubatud on: intensiivõenduses, kliinilises õenduses, terviseõenduses ja vaimse tervise õenduses. Sealjuures alustavad intensiivõenduse õppegrupid nii Tartus kui ka Tallinnas. Õdede erialakoolitus on mõeldud juba töötavatele, kõrgharidusega õdedele.

Uuendusena tuleb tänavu õe, bioanalüütiku, ämmaemanda, radioloogiatehniku ja tervisekaitse spetsialisti õppekavale kandideerimisel läbida vastuvõtukatse. Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õppekorralduse koordinaatori Ele Hanseni nentis, et tervishoiu valdkonna õppekavad on sisseastujate seas populaarsed. „Testi abil loodame välja sõeluda aga just kõige motiveeritumad ja kutseteadlikumad,“ märkis ta.