Raamatute lugemine nutividinatest ei ole mõistlik, sest ekraanilt kumav valgus rikub silmi ja häirib keha lõõgastumisvõimet. Foto: PantherMedia / Scanpix
Hea nõu
27. juuni 2016, 16:00

Soovid homseks välja puhata? Unusta täna õhtul need neli asja! (5)

Tööpäev võttis võhmale ja oleks vaja lõõgastuda? Kui soovid tõesti puhata, tee seda ilma nende nelja asjata, mille toob välja Huffington Post – nii on homme jälle jaksu.

1. Nutitelefon. Inimesed, kes pidevalt jälgivad Facebooki, Instagrami ja Twitteri uuenevat ajajoont, ei suuda korralikult puhata. Kui tahad tõesti lõõgastuda, lülita telefon välja.

2.    Müra. Millal sa viimati istusid nii, et ümberringi valitses kõrvulukustav vaikus? Usu, enda taustamüradest väljaviimine mõjub vaimule väga rahustavalt, sest vaikusel on tervendav toime.

3.  E-luger. Raamatute lugemine nutividinatest ei ole mõistlik, sest ekraanilt kumav valgus rikub silmi ja häirib keha lõõgastumisvõimet. Vanad head paberist raamatud on tervisele mõeldes endiselt parimad!

4. Puhkusemõtted. Stressi ja ärevusega on nii, et mida rohkem sa millestki mõtled, seda rohkem see sind ärevaks teeb. Sama on ka puhkamisega – mida rohkem sa end selleks sunnid, seda vähem puhata suudad. Mõtle lihtsalt headele asjadele, see vähendab stressi ja aitab keskenduda rõõmsale, see aga ongi puhkus.