Terviseuudised

30 000 töövõimetuspensionäri saavad lähiajal sotsiaalkindlustusametilt kirja (109)

LISA KOMMENTAAR

Juhan.25. juuli 2016, 08:31
Hitler tegi koonduslaagrid, Stalin tegi surmalaagrid meil Rõivas tahab midagi samaväärset teha et muidusöödikud (pensionärid ja invaliidid) hävitada.
Anton31. juuli 2016, 10:23
Tegelikult alustas laagritega juba suur terrorist Uljanov V. I.
Miks inimesed Eestist lahkuvad? Tule taevas appi! EV valitsus maha!20. juuli 2016, 09:41
Arvamus - on haige panna inimeste töövõimet hindama inimesed kes ei tea haigusest midagi.
Kuidas saavad need inimesed ekspertiisi minna kellel puudub liikumisvõime? Antud muudatus on kõikse haigem mis EV üldse välja mõeldud on. On ebareaalne, et sellist asja hakkavad hindama inimesed kes istuvad lihtsalt laua taga ja kellel ei ole ilmselt haigustest kui sellistest üldse mingit ülevaadet. Inimene kes taotleb ekspertiisi ja läheb kohapeale võib olla antud päeval väga "okey" olemisega ja talle ei määratagi mingit töövõime langust. Aga reaalses elus võib olla ongi see üks ainuke päev mitme kuu vältel kus sellel inimesel on hea enesetunne. Pettunud kogu uues süsteemis. Kuidas peaks hakkama töövõime langusega inimene käima töötukassas? Kas riik hakkab ise pakkuma eritransporti? Osad kellel on vaja invataksot- tulevad kaugemast külast - invatakso maksab juba rent 100 eurot vähemalt. osalise töövõime languse puhul on toetus 190 eurot. Kuidas peaksid need inimesed saama hakkama töötukassas käimisega? Kas need inimesed kes seal selle uue töövõime hindamise välja mõtlesid on ikka reaalselt asjad korralikult läbi mõelnud? Nagu Ansip tavatses öelda: "Tule taevas appi!". Mõelgem nüüd - millisesses riigis me elame ja milline valitsus meil on. Inimesed kes ei tea tervishoiust mitte midagi mõtlevad välja seadusi. Ja siis imestatakse miks Eestist inimesed ära kolivad.
maamiis14. juuli 2016, 16:04
riigil kiire taga selle ümberekspertiisiga .See tähendab ju ,et 80% töövõimetult vähihaigelt võetakse ta napist 280eur toetusest 100 euri maha ja hakatakse nõudma ,et ta kulutaks iga kuu päeva Töötuskassas käimisele(no EI OLE võimaliktal tööd teha ) aga maapiirkonnas elav invaliid peab kas terve päeva seepärast passima linnapeal (ka talvel kuna bussid ju ei käi rohkem kui hommikul linna ja õhtu tagasi ) või siis peavad sugulased teda oma tööajast linna vahet vedama! Ja siis räägime kuidas riik hoolib!
Anton31. juuli 2016, 10:30
Võta rahulikult, mul kaotati juba sellel aastal kogu see 90% ära, põhjendusega, et "seisund pole halvenenud"! Diagnoos on, vähi kolmas staadium.
Lugeja11. juuli 2016, 20:12
Sattusin hiljuti lugema EESTI Vabadussõdalaste Keskliidu häälekandjast "Võitleja" (1933 a.) seal esitatud retoorilist küsimust : " Milles seisneb valitsuserakondade majanduspoliitika". Ja samas on ka vastus kujul: "Kes saab - see pressib, kes pressib - see saab".
Kas see reegel sobib ka meie praeguste valitsuserakondade poliitika iseloomustamiseks, jäägu lugeja otsustada , igatahes minule tundub küll praegune olukord sellele reeglile vastavat.
K.T10. juuli 2016, 21:04
Selle autorid on Pevkur ja Rõivas.kinnitas meie kõigi poolt armastatud riigikogu.
Selge8. juuli 2016, 18:18
et eliidil on raha vaja. Nende väljaminekud suurenevad, nende nõudmised luksusele tõusevad. Esiteks võetakse haiged ette ( need ei jaksa vastu hakata ) ja siis on pensionäride kord. Ega need ka suurt vastu hakka..Kui veidi häält tõstavadki, no kes hoolib..Süsteem funksib igal pool EL's. Abi pole mitte kellelgi mitte kuskilt saada. Elame kurjategijatest eliidi võimu all.
Töövõimetud tööealised6. juuli 2016, 00:39
töötavad ju meie riigis täistööajaga + ei saa aru- kui talle on määratud töövõimetuse % - kuidas saab ta siis töötada täistööajaga + veel teevad asendustöötunde. Milleks siis see töövõimetus talle määratud kui saab ja jõuab rabada tööd mitmel rindel - ei mingit piirangut. Pensionipäeval saab ilusa raha - töövõimetuse eest ja palgapäeval täistööaja palk+ ahnitsetud lisatööaja palk. Ei mingit tervise hädasid pole kuulda.
minaise7. juuli 2016, 17:49
See % ei tähenda, et tööaeg peaks olema piiratud, kuigi mõnel juhul võib see nii olla. see üldjuhul tähendab, et mingi osa töödest ei sobi inimesele. Kurti või vaegkuuljat ei võeta näiteks suhtlustööle, ratastoolis inimest postiljoniks jne. See ei tähenda, et nad ei võiks täiskohaga töötada erialal, mis neile jõukohane.
jah nii see on10. juuli 2016, 00:12
Võib ju vanaduspensioni ka ära võtta ,kui inimene töötab.Küsimus on selles,et kas peab selleks invaliidid tööle saatma,et oleks pagulastele toetust maksta?
...20. juuli 2016, 09:48
on oluline arvestada ka seda, et need kellel on mingil põhjusel määratud töövõime langus on vaja üldjuhul ka osta lademetes ravimeid ühes kuus.. Ja tihti tulevad need inimesed ots-otsaga toime ka siis kui käivad tool. Tuletan meelde, et töövõime on määratud mingil kindlal põhjusel mitte niisama
Konu5. juuli 2016, 23:54
Kreekale ,, laenu,, jaoks 3 miljardit on raha ,aga oma santidele ei jätku?!
Eestlane4. juuli 2016, 15:56
Ma tahaks oma silmaga seda inimjätist näha, kes haigeid inimesi nii alatult mõnitab!? Kes on üldse suuteline midagi sellist väljamõtlema ja mis veel hullem, elluviima! Paha öelda, kuid sellele pätikambale sooviks kogu südamest invaliidistumist ja siis paneks nad endid tööl käima ja elama faktiliselt mittemillestki! Ei ole võimalik, et üks riik oma rahva suhtes nii vaenulik on ja seda nii avalikult. Milleks siis muretseda Eestluse kesmajäämise pärast, kui ladvik ise rahva suhtes genotsiidi käivitab?
vanamutt6. juuli 2016, 01:05
milles küsa..kogu see ladvik või pätikamp on...ise juba peast invaliidistunud..
xxxxx9. juuli 2016, 10:53
Mine vaata kuidas riigikogulased tööpäeva hommikul oma luksusautodest välja ronivad ja
Toompea lossi loivavad.
3. juuli 2016, 11:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
kle naine5. juuli 2016, 15:49
Me räägime toetusest ,mis on paarsada eurot.Kas arvad siis,et likvideerid niimoodi joomarluse välja.Kõik puudega inimesed ei ole joodikud.
mis saab siis Mart Laarist ?2. juuli 2016, 03:28
tema ei saagi siis enam raha, sest palk ja honorarid ületavad vajaduse :)
Sandi kopikate lugeja.30. juuni 2016, 09:30
Olen 17 eluaastast alates olnud invaliidsusel ja üksi ringi ei liigu.Huvitav,kui ära laguneb ka see niinimetatud EUROOPALIIT ja paljud firmad võivad selle tagajärjel pankrotti minna,siis vaadaku juba need terved inimesedki kust selle töökoha saavad.Kas siis tuleb tagasi kolhoosi aeg,kus tööd ei tehtudki alati raha eest vaid paljudele meestele aitas pudelist.Võtku pigem ära nende narkomaanide süstalde tasuta ostmine,milles on nad ise süüdi ja sellised idiootsused.Põen ise rasket epilepsiat,olen sellega olnud surmaga vastakuti ega vist siis ongi riigihärradel silme ees selline vaatepilt,et kas sured enda haigusesse või sured nälga nende jaoks surm on surm.
Siis pole muud midagi teha kallid puuetega inimesed,siis on lihtsalt meie aeg hakata riigikogusse kandideerima ja nende laudade taga magama hakata ning idiootlike seadusi teha.See amet sobiks meile ilusti,saaksime riigi raha eest endale põetajad palgata,seal ei ole vaja palju liikuda,peaasi kui suu liigub jne.Seal ju praegugi teisi puudega inimesi,kes elab riigi raha peal.
Sandi kopikate lugeja.30. juuni 2016, 09:49
Ja varsti on see aeg käes,kus tulevad pärast EUROOPALIIDU lagunemist need kallid pagulased ja teevad eestlastest töö ja koduorjad.Loodan,et riigikogulased jäävad esiritta,aga neil ju raha on et altkäemaksu teha ja neid riigikogulasi jäetakse tahaplaanile.
Ahv29. juuni 2016, 21:30
Jämejala ministeeriumis valmisvorbitud seadus! Eks aeg näitab, kuhu me sellise hullusega jõuame. Edu meile kõigile!
4. juuli 2016, 14:17
Britid jõudsid sama seadusega puuetega inimeste kodutuseni ja enesetappude hüppeise kasvuni, pole mingit põhjust eeldada, et sama asja korrates ei saada sama tulemust.
oi-oi29. juuni 2016, 17:49
Kas tõesti EV-s pole inimesi kes astuks puuetega inimeste kaitseks välja, see on jabur seadus. Nagu inimene on süüdi oma haiguses või invaliidsuses, see on niigi kurb. Nüüd hak. neid alandama veel selle reformiga. Mis saab siis kui ei leia tööd pikemaaegselt??? Ravimeid ja muud tarvilikku on ikka vaja, selleks peab olema haigekassa ja toetus, et eksisteerida. Nagu see praegune elu oleks lillepidu pigem ellujäämiskursus. Ja need reformijad ei tea kunagi mis neid elus ootab või nende lähedasi, nii kaua kui oled terve on jube vahva igasugu jama välja mõelda ja rahvale peale suruda. See on jubedus ja kus inmõigused, kuhu vt.EU ???? Ja mis summa see 192 euri on nagu ENSV, kõigile ühe puuga.
kibe tõde29. juuni 2016, 18:42
90-95% meie töövõimetuspensionäridest ja puuetega inimestest on tõesti oma eluviisiga endast sandi teinud. Põhjusteks ikka va kibe, ahelsuitsetamine, õgimine jne. jne.
to kibe tõde-le29. juuni 2016, 20:57
miks nii valesti arvad.Väga paljud on haigestunud rasketesse tõbedesse,sünnitraumad,südame haigused,liikumispuuded jne.,kes pole küll kuidagi selle vanakuradi viinaga sinasõber ja suitsetamine vaevalt kedagi sandistab,suured professorid ja arstid seisavad suurhaiglate juures rivis,suitsud suus-mõtlen suve kuudel.Haigused ei küsi vanust ja ühel hetkel on tervis korrast ära.Pole mõtet ühtsustada tõsise haigusega haigeid joomarlustega.
.30. juuni 2016, 21:50
Ära aja paska suust välja, see Sinu 95% on misasi? Kui oled hull, siis ära teisi oma jutuga hulluks aja ja mine ravile
SULLE KIBE TÕDE1. juuli 2016, 06:35
et ka sinust enesest saaks töövõimetu pensionär,vaatame,mis juttu sa siis ajad
väga valus tõde3. juuli 2016, 15:38
Eile nägin õitseva hernepõllu ääres surnud putukaid, ka mesilasi! Oli paari nädala eest mürki pandud. Seda sööme ise sisse, mis putukad tapab, tubakasuits ei tee seda. Jah, alkohol, tapab küll nii inimese ja putuka. Samuti tapab palju kosmeetikavahendeid kõik putukad. Sääsetõrjeks peavad naised vaid kunstnäo pähe maalima!
to kibe tõde14. juuli 2016, 16:13
23. juuli 2016, 00:12
kle imbekas, arstidki on selliste eluviisidega, kõik enamasti, ja on terved - kuna viin on ravim, kui õieti tarvitada. sandid on sageli nii korralikud just ja surevad siin nagu kärbsed.
naisuke30. juuni 2016, 10:01
Keegi ei kaitse väetit, pigem peaks nappidest sissetulekutest hakkama toetama mäepealseid, kes saaksid suurel hulgal lemmikloomi pidada, reisidel käia ja söönud olla!
Loodud seadus ei kannata mingit kriitikat
lisaks1. juuli 2016, 09:42
aga vaadake neid pildigaleriisid kõiksugu ürituste kohta, elu ju on lillepidu. Osale inimestele.
Eemalseisja14. juuli 2016, 09:14
Tuleks likvideerida sm.ministri Oviir ametikoht ja Rk kuluhyvitiste program, ning riigil oleks raha kui raba. Ise priiskavad nagu kasvaks raha puu otsas ja aina luuakse mottetuid ministry jm ametikohakesi juurde, mis koik nouavad raha mugavaks araolemiseks. Sealt peaks see toeline kokkuoid algama, mitte vigaste ja vaetide arvelt. Koik on pahupidi siin riigis ja rahvas hysteeritseb ainult internetis, sest rohkemat nad ei julge !
Kalev2. juuli 2016, 07:41
Tuleb välja ,et meil on 100 tuhat töövõimetuspensionäri.Päris hull asi ikka.Näen külavahel suuri mehi kes samuti on töövõimetud.Selliseid kes õlut jõuavad küll sisse ajada aga töötegijat pole.Riik peaks ikka selgeks tegema kes on töövõimetu ja kes mitte.Töötegemine käibki elu juurde,see on loomulik asi.Kui iga pisiasja eest anda pension ,siis kannatavad need kes seda tõesti vajavad.
rikkad ettevõtted maksku maksu5. juuli 2016, 15:32
Riik võiks selle abiraha siis ümber nimetada kodanikupalgaks.See ei ole raha millga rikkakas saadakse.Sellest piskust pisab napilt äraelamiseks.
Kalev2. juuli 2016, 08:09
Eestis oli 1.01.2016 seisuga ligi 106 000 püsiva töövõimetusega inimest (16-62-aastased) ehk iga kaheksas tööealine inimene oli püsiva töövõimekaoga.See tähendab,et 7 inimest peavad üleval pidama ühte invaliidi ja töötegijad kogu eestit.Sellepärast tulebki välja sorteerida need kellel pole midagi viga.Me ju elame siin kõigi keskel ja näeme mis tegelikult toimub.95 protsenti on mingid simulandid kes tuleb tööle panna.Iga väikese nihke eest antakse pensioni .
Kalevile2. juuli 2016, 12:37
invaliidsust ei anta neile,kelledel tervis korras aga ka mitte neile kes suudavad tööd teha olenevalt sellele,mis terviserikkega töövõimetus anti.Et seda saada ,peab eriala arst seda kinnitama ja kindla diagnoosi põhjal,igasugused magnet uuringu vastused,ultraheli-,kirurgi- jne.Tühjast kohast pole invaliidsust ka arstil panna,kui see ei ole tõestatav.Perearst ei saa mingisugust puuet välja mõista,kuna tema on lihtne terapeut ning ei saa tegeleda raskemate haiguste diagnoosidega,sellega tegelevad eriala arstid ja spetsialistid.
Terve tööline3. juuli 2016, 12:12
Vahel jääb küll selline mulje, et töövõimetust antakse nii suures ulatuses kui ise küsida julge ja suudad. Vahel on lausa vastik vaadata kuidas inimene lööb tantsu ja laulu, aga kui vaja tööd teha, siis on kondid, lihased haiged :(
õige!!!14. juuli 2016, 09:07
ei jõua neid makse enam maksta, joodikuid on palju, kellel tiksub mingi töövõimetuspension, kuigi see on niii pisike, et saab mõne õlle.
Ja..20. juuli 2016, 09:57
..hindama hakkavad need inimesed kellel pole haigustest mitte mingit aimu.. Iga haiguse hindamiseks peaks olema siis eraldi arst. Kes oskab hinnata antud inimese haigusega töövõimelangust.
Selle 10. juuli 2016, 23:27
äravõetud raha eest saavad mõned määruste tegijad õgida nii, et põsed punnis ja nägu punetab tervisest, just nimelt tervisest.
maamiis14. juuli 2016, 16:12
kusjuures ajal kui kõik hinnad tõusevad (ka ravimid) siis see toetus ju väheneb! 100 euri on ikka haigele inimesele VÄGA SUUR raha!Kes on nõus võtma tööle vähihaiget kellel keemia nii sisikonna läbi "närinud " et kolmandale korrusele jõudmine on kangelastegu .Töötukassa aga pakub järjekindlalt ,et telefonimüüki ju olete võimeline tegema!
Eestlane29. juuni 2016, 16:15
Sellise invapoliitikaga tuleb neid sante veel juurde, kes veel kuidagi töövõimelised on, need halvatakse ka vooditesse! Kui mul on ratastoolis invaliid, keda pean hakkama solgutama kusagile tööle ja siis ise ka veel tööle jõudma...ma ei tea, kaua mu tervis sellisele tempole vastu peab? Lisaks veel muud selle juurde kuuluvad mured. Üleüldse, millesed ja kus need need töökohad on, mida puudega inimestele nii lahkesti pakutakse?? Mina näen selle taga sulaselget genotsiidi, sest nii ajuvaba seadust millegi muu eesmärgiga ei tehta!!
4. juuli 2016, 14:24
Kahtlemata on tulemuseks genotsiid, selle vahega, et seaduse loojaid ja täideviijaid ei võimalda kehtiv seadus genotsiidi eest karistada, väga turvaline viis genotsiidiks, muidu poleks vaja nii palju ressurssi kulutada sama tulemuse saamiseks.
maamiis14. juuli 2016, 16:17
telefonimüüjatel ei pidavat eriti vaja liikuda olema .
no3. august 2016, 15:01
tuleb meelde aeg kui papal oli molemad jalad juba amputeeritud ja oli vaja korra aastas samasugusesse komisjoni vedada.kolmandale korrusele ja kogu majas ei olnud lifti ja maakodust ja peres ei olnud autot.oli vene aegki veel.
Paraku...29. juuni 2016, 14:33
...väga paljud nn.puudega inimesed töötavad 100%,ei ole neil lühendatud tööpäevi.Laupäev,pühapäev ja riigipühadel tööl-mis puudest me räägime???Jah,on tõesti väga raske puudega inimesi,neid ametnikud jooksutavad näit.jalg ära ja uus ei kasvaäkitsi järgmisel aastal uus jalg kasvanud.
kalkulatsioon29. juuni 2016, 11:19
Nii - 30 tuhat inimest, tähtitud kiri 2,29 euri on 68 700 eurot. 2012. oli keskmine töövõimetuspension 176,03 eurot, oletatavasti nüüd suurem, selle järgi saaks 390 kuud ehk 32 aastat või inimest aastas. Lisame nüüd 17 sotsiaalkindlustuameti klienditeenisutuspunkti ja ilmselt vähemalt Tallinnas ei tegele asjaga 1 inimene, väikseim keskmine kuupalk ca 848 eurot ilma lisatasudeta). Milline haldussuutlikkus ja ressursid!
ank29. juuni 2016, 08:13
KUI VAIMNE PUUE VALITSEB SIIS POLE FÜÜSILISEL PUUDEL LOOTUSTKI RAHU SAADA
Mjahh29. juuni 2016, 07:25
Kohe kukub uus "reform" santidele kaela, kui mitte sel aastal, siis juba järgmisel vaadaku nt Avinurme vanakesed, kes neid Tartusse komisjoni sõidutab. Kallastel või Mustvees omi asju enam aetud ei saa, pole ette nähtud.
Õudne jooksutamine ja mõnitamine läheb nüüd lahti. Jaanitule ääres otsustasime, et vaatame, mis juhtuma hakkab, tõenäoliselt tuleb lastel asuda oma vanemate kaitsele selle fatamorgana eest.
kl29. juuni 2016, 09:28
kas jutumärgid ei peaks olema "santide" ümber? Ma tean mitut santi, kes elavad väga suurtes lukskorterites või majades ja kepustavad rõõmsalt üritusi mööda, jõuavad rohkem korda saata kui tööinimesed. Muidugi tehakse päris santidele liiga, kuid need võltssandid tuleks välja selekteerida ja nende arvelt päris sante toetada rohkem.
Mina29. juuni 2016, 10:21
Ma jõuan ja suudan ka mõningaid asju rohkem kui keskmine inimene, aga mida see annab kui puue on psüühikas? Täna olen nii- ja homme naasugune.
29. juuni 2016, 12:59
paranaoik. tee omalegi puudetaotlus, väida, et sandid mängivad vaid sante puha. elada sandi sentide eest su arust oma luxelamutes ja ise maksta veel ! vms.
c 28. juuni 2016, 23:48
Lõhki tuleb lüüa see mädapaise seal künkal. Kaua n......kse inimeste ajusid. Ja kaua inimesed seda kannatavad??????
kes sõidutakse kohale ja komisjonid lippavad teenindama paigale nii si... lippab.29. juuni 2016, 08:00
El polegi raha on mingi ühik euro mille eest saab kimbu pagulasi.
Tsahkna28. juuni 2016, 23:35
ütles, et sotsiaal hoolekandel on raha otsas, aga töötukassal vedelevad miljonid (mida niikuinii ei maksta abivajajale), mistõttu suunataksegi sandid rahale lähemale.
Oma meelest nutikad, aga selle asemel, et inimesi jooksutada, võiks ju ühe ameti rahad teisele üle kanda. Räige lollitamine ja alandamine.
.29. juuni 2016, 00:31
Kaugemale ikka, tahtsid öelda.
Tsahkna29. juuni 2016, 08:57
räägib, et rahale lähemale, aga tegelikult teab ka tema, et seal majas (töötukassa) raha juba välja ei käida.
Tra28. juuni 2016, 23:03
see nõme riik ja ahvid kes seda juhivad tuleks ise jalutuks peksta ehk siis teavad mis tunne on
vaatleja28. juuni 2016, 22:18
EESTI riik on läbi aegade olnud experimentide maa,meil ju lapspoliitikud mängivad suurriigi presitente ,loobivad rahva raha laiali vasakule ja paremale nagu peoga rannal liiva,kreeka, igasugused islamifanaatikute sõjad kuhu pole üldse vaja sekkuda,ja palju muud millega ei ole meie riigil mingit pistmist.Nüüd siis hakatakse sante ja vigaseid pinnima et seegi armetu raha kõigilt ühe kuumaga ära võtta .Samas antakse maailma hulgustele ja pättidele ei tea kust maailma otsat tulnutele linna korterid ja igasugused ulmelised soodustused,muidugi oma rahva arvelt häbi meie laps poliitikutele.
Kuule Mädanik!28. juuni 2016, 21:42
Kui sa ise sant oleksid siis sa ei köhiks!
ei noh28. juuni 2016, 21:38
Eriti küüniline, et liikumispuudega aetakse postkontorisse tähitud kirja ära tooma. Sellise see meie E-eesti ongi?
no mida28. juuni 2016, 22:39
seda kirja enam vaja postist ära tuua,siin ju selgelt kirjas,et mida teha ja kuhu pöörduda
maamiis14. juuli 2016, 16:20
asi tal see postkontorisse minna .Ta peab nüüd ju kord kuus maakonnakeskuses Töötuskassa "aktiivsusnõuet " täitmas käima!
Mädanik28. juuni 2016, 21:24
Kui te tahate elada võõra raha eest siis on õigustatut ootus maksjal teile nõudmisi esitada.
To mädanik28. juuni 2016, 23:26
Huvitav, kui kaua ja palju oled Sina oma elus makse maksnud, et võtad otsustada kelle raha eest ja missugustel tingimustel puudega inimesi aidatakse.
Mädanik28. juuni 2016, 23:47
Raha on konkreetne mõiste ,kui on mida jagada siis ok .Aga kui ei ole mida jagada siis lihtsalt ei ole.Need maksud mida sina maksnud oled on ammu ära söödud.Sellest see ettekirjutuste jada mida ja kellele.
/29. juuni 2016, 00:33
Kirjaoskuse ometi oleksid võinud omandada, kuigi midagi tarka öelda ei ole!
Ooo29. juuni 2016, 07:49
JA sA TEAD, EI RAHA JAGADA EI OLE?
29. juuni 2016, 13:08
santidele ei ole raha.
no!30. juuli 2016, 15:54
Loll jutt suhu tagasi.Pensionär saab aastatega teenitud pensioni. Mis võõrast rahast sa jaurad+
aadu 28. juuni 2016, 21:21
täiesti läbimõtlematu samm Inimeste mõnitamine on liialt kaua kestnud ,nüüd hakkab see veel võimsamalt toimima. Tervetelgi pole tööd Kui tööotsingul oled,siis mõnitatakse ikka täiega.Nüüd siis äkki on invaliididele töökohti? Pole märganud,et linnades käik shoogne ratsatooliteede ehitus Kuidas liikumisvõimetud töökohtadele saavad,kas koridorid,ukseavad, toad on nii ruumikad? Kes transpordib ratastooliga kodaniku tööle ja koju? Tundub,et invaliidilt võetakse viimast .Aetakse tööle minimaalse summa eest ja makstakse nüüd töövõimekaotust ka minimaalselt Kõigile võrdselt 193 euri. Oled sa siis kõrgharidusega ja eelneva suure palgaga töötanud,seega ka enam makse maksnud, või oled saanud lihtsalt ümbrikupalka. Kõik on võrdsed nagu sotsialismile kohane Miks siis emapalga osas erisused kehtivad ? Kas lapsed on kohe sündides kastidesse jagatud.et see laps on briljant ja see sibi? Raha kokkuhoiuga tuleks alustada riigikogust Saavad ülisuurt palka aastaringelt,ei puhka,kuid puhkuseraha tiksub,siis veel igasugused hüved. Vastutust pole,kohal ei pea käima,alati saab ju "valijatega kohtuda" ja sewl ajal sõpradega restoranis kaanida või ,muidu hotellides ja spaades puhata. Kuluhüvitis katab kõik. Sotsiaalamet ja töötukassa hakkavad ka meedikuid orjaden akasutama,sest need peavad ju musta töö ära tegema. Inimese võimed igakülgselt ära hindama ja seda kõike tasuta! ! Arsti asi on ravida,mitte töövõimelisust määrata Kui selline totakus mõeldi,siis oleks õige ka inimesed komisjoni välja kutsuda,kus siis kõrgesti koolitet eksperdid hindavad kellele kui palju . Teised tehku tööd ja mõned kaanivad vaid raha taskutesse Niigi pole arstile võimaldatud 25 minutitki patsiendiga tegelemiseks Kust nüüd see aeg võetakse,et ekspertiisiakte teha? Kes on see ülirumal,kes seesuguse totruse väkja on mõelnud Kaua see eesti inimene end mõnitada laseb? Kaltasakas aitab maailma kaltsakaid ja raha pole probleemiks Miks see muutub probleemiks riigi pärisorjade puhul?
28. juuni 2016, 21:20
Kavatsus on panna sandid iga kuu maakonnakeskuse tööbüroosse käima (nn aktiviseerimine) ja see on ääremaa sandile 30 - 40 km sõitu, edasi - tagasi kuni 80 km.
Tööle kavatsetakse nad sundida käima kuni 30 km kaugusele ja makstakse siis transpordikompensatsiooni. Sant töötab 2 tundi, vastavalt oma võimetele, kus juures sõidab 1 tund tööle ja 1 tund tagasi ― küll saab sõita ja päev ongi sisustatud.
Tegelikult ei saa sant 2 kuni 5 aastat mingit tööd, vaid 60 korda tööbüroosse sõita. Lõpuks peab bussijaama peldiku koristaja koha vastu võtma. Siis on sant aasta jutti järjest haiguslehel ja arstidel tööd nii et tapab. Irw.
ENNEOLEMATU28. juuni 2016, 21:09
HULLUS VÄLJA MÕELDUD, inimesi jooksutatakse ikka "parema teenuse ja elukvaliteedi" sildi all, toimub igakülgne "nõustamine",raha jääb veel vähemaks ja tervis läheb kehvemaks
naljakas küll,28. juuni 2016, 21:08
et katsuge, püsiva töövõimetusega isikud kuidagi ikka teatele järele minna. Tähitud kirja ju antakse ainult isiklikult adressaadile, nii et saab olema üpris huvitav, kuidas need voodihaiged sinna järele lähevad.
naisuke29. juuni 2016, 00:35
see on ikka kurb, mitte naljakas ega huvitav
kirja saab ka postkontorist LISATASU EEST koju lasta tuua29. juuni 2016, 12:35
kuid parem mõelgu need nupukad sellise jama algatajad ka seda kuidas haigeid aidata - asi,milleks nad tegelikult olemas on. Nad ise on psüühilise puudega seal eesotsas ning tuleks esmajärjekorras spetsialistide poolt läbi vaadata ning isoleerida vastavasse kohta. On selles riigis alles juhid tekkinud iseenda valimiste tulemusena!
29. juuni 2016, 13:17
voodihaigena vastan, et kõik, kes saavad on lehus. volitustega. on hooldajad, pereõde, sotstöötajad...lõppude lõpuks kalts ise lipaku oma lipakatega ?
A28. juuni 2016, 20:58
Võetakse invad ja solgutatakse ja solgutatakse.kes kohal käia ei jõua,see tõmmatakse raha nimekirjast välja ja ajapikku jääbki neid vähemaks.
28. juuni 2016, 20:56
üldiselt, kui tahta, on võimalik santidele firmad anda, teha, ja siis maksab riik neile veel ?
29. juuni 2016, 13:23
hullud võivad vabalt olla firmaomanikud, neil on autojuhiload, relvaloadki. enamik neist on reffid , mendid, kes riisuvad ja tapavad karistamatult nn. normaalseid.
skunks28. juuni 2016, 20:36
valitsuse järjekordne ämbrisse astumine selle töövõimekuse reformiga.Kes sellise idiootsuse välja mõtles,peab ütlema,et see on ajuhiiglane,kelle peas pole kõik korras.Ehk alustaks siis valitsusest endast selle töövõimekuse hindamisega,tundub väga korrast ära olevat.Kas tegemist psühhilise- või puhta puudulikuga.Mõistusega inimene mõtleb asjad lahti ja alles siis otsustab midagi muuta paremuse poole,mitte aga haigeid vaesusesse tõugates.Milleks see tsirkus vajalik on,kui nüüd kulutatakse palju rohkem maksumaksja raha igasuguste tööandjate tasudeks,väljaõpet vajavate ametnike tasud,inva.kohandamised,sõidu hüvitised,naeruväärne summa selleks aga kui paljudele kompenseeritakse siis juba suur summa.Ja jumal ise teab kuhu veel.Selliste loksutamiste peale jääb haige veel haigemaks ja kasutab palju rohkem haiguslehte,kui tööl saab käia.Kas tööandjad on selleks valmis,hästi ei usu,kuna hetkel oli ka tööandjatel vanusepiir väga määrav ja jumal hoidku lastega emmede eest.See referendum oli juba sündides hukule määratud ja valitsus ei näe ette tagamaid,et paremaks pole võimalik minna,küll aga halvemaks ja alla mäge.Ehk saavad ka nemad seda leiba maitsta-loodan.
Irww28. juuni 2016, 21:13
Kohutav, mis toimub ja toimuma hakkab. Helistasin ka nn tervisearenduse asutusse, nn töötaja oli rumal ja ülbe: kui te ei taha siia tulla, minge mujale!
Nõustamise nime all käib raha kantimine nn. nõustajatele, abivajajad ei saa ühtegi raviteenust, kui selleks mitte nimetada vesivõimlemist üksi, paaris ja grupiga või füsioteraapilist võimlemist üksi, ja grupiga
29. juuni 2016, 13:27
see on lollidemaa ravitava nr. 1 - võimlemine ! kõik haiglad on võimlemise peal vaid , ei muud ravi, ehk valuvaigistid veel... v.a. perh, sealt löödi juhtoinas vist seetõttu minema.
nojah28. juuni 2016, 20:18
Statistika järgi on umbes 30 000 töötut, nüüd pressitakse tööturule samapalju piiratud töövõimega inimesi juurde. Tööjõu puudus on ikka hirmus asi.
puudus?29. juuni 2016, 09:43
Tegelikkus on selline, et ka TERVE inimene ei saa meil tööd, kui on 50+. Ei aita kõrgharidus vajalikul erialal, omamistele lisaks ka välisfirmades töötamise kogemus ega viis keelt suus - kui on aastaid üle 50, siis oled õnnega koos, kui saad vastuse. Eitava. Tavaliselt ei tule üldse mingit reageeringut.
29. juuni 2016, 13:31
mind saadeti juba 40 -selt pikalt, kuigi jooksutati kohale, et suhelda mõni kord, eks ma vist tahtsin liiga palju palka ka, lapsi vaja koolitada ju jne.
Mart28. juuni 2016, 19:50
mõla maha ja plats puhtaks !
kirjast sõõnuks ei saa28. juuni 2016, 19:49
Parem oleks kui saaksid nina peale vähemalt 300 eurikutki kuus.
milline raiskamine nende kirjade näol!29. juuni 2016, 10:47
Ilmselgelt on invaliidid tüütud meie valitsuse jaoks. Parem toimetaks igale nn. sandile koguse mürki ja probleem oleks lahendatud valitsuse jaoks. Kuid ka nemad ajapikku vananevad, tulevad peale uued ja veelgi innovatiivsema mõttelaadiga jüngrid,kes kehtestavad ka neile kunagi sama nõmeda korra.
29. juuni 2016, 13:34
pakun soodukat - võtku ninamehed ise mürki.
veteran28. juuni 2016, 19:43
See on valitsuse jätkuv pedofiilia santide kallal- väga võigas rõivapoliitika.
järgmisena28. juuni 2016, 19:00
penskarid. rahvapension ning elukestev töö, mis kuramus käivad elukestvas õppes poosetamas, tööle!
Raivo28. juuni 2016, 18:55
Kõige selle aluseks peaksid olema vabad töökohad ja mitte alam palga eest.praegu ma arvan,et lihtsalt peedistatakse invaliidid ära ja tehakse igasugu riugastega kõik,et inva oma rahast ilma jääks.seega küsimus,kus on need töökohad,kes neid tööle võtaks.
Raivo28. juuni 2016, 18:53
Kõige selle aluseks peaksid olema vabad töökohad ja mitte alam palga eest.praegu ma arvan,et lihtsalt peedistatakse invaliidid ära ja tehakse igasugu riugastega kõik,et inva oma rahast ilma jääks.seega küsimus,kus on need töökohad,kes neid tööle võtaks.
nii ja naa28. juuni 2016, 18:53
Küll teada ja kirjutatud, kus kusagil külakolkas pea 90% saavad töövõimetuspensioni, sest perearst tunneb kõiki ja ütleb: no mis sinuga ikka teha, teeme töövõimetuks. Ja nii nad kõik poetaga kohtuvadki. Aga tööd ju ka pole!
Aga et jalutut ja pimedat igal aastal kontrolli nõuda - on tobedus.
Raivo28. juuni 2016, 18:55
Ei saa nii lihtsalt midagi invaliidsust.
nii et tõmba oma nuhil üle kurgi vale pritsimise eest.28. juuni 2016, 20:20
Debiilik kolkas ja külas veel ammugi pole poodigi ja poodi pole selle pärast et inimesi pole.
naa28. juuni 2016, 21:15
Ikka väga loll jutt. Teemat tundmata ajad pska suust välja. Kuidas see perearst töövõimetuks teha saab.
Volli28. juuni 2016, 18:12
Riik tahab puuetega inimestelt raha jälle ära võtta....!!!!:(
Just29. juuni 2016, 07:59
võiks siis humaansusest lähtudes tasuta magusat suppigi jagada - sandid vaevast lahti ja riigil kah tulusam
Tegelikult28. juuni 2016, 17:57
on selline jama juba aastaid kestnud. Jalutu peab käima näitamas, et tal äkki uued jalad alla pole kasvanud ja pime peab ikka tõestama, et ei ole nägijaks saanud. Need seadused on tehtud küll rahva mõnitamiseks. Miks saadetakse kirju kui meil on selleks otstarbeks sotsiaaltöötajad. Tema sõna võiks maksta ka midagi, kui ta ütleb, et on vaja minna komisjoni siis ka nii peaks minema aga kui on ikka suure puudega siis ei tasuks inimest niisama jooksutada. Aga mis siin ikka targutada ega keegi seda nagunii ei muuda, lihtsam ikka kui inimene ei pääse sinna komisjoni sest siis jääb riigile raha rohkem alles.
to: Tegelikult28. juuni 2016, 21:18
Tegelikult ei saa suur osa kirjade sisust aru, need on väga, ja mõistetamatuks tehtud, kirja saatjad ei saa ise ka aru, mis just kirjutatud on. Iga loogiline mõiste on "lahti kirjutatud"
!?28. juuni 2016, 17:37
Kas Mardike ka ikka saab?
jajah28. juuni 2016, 17:36
süsimust iroonia28. juuni 2016, 17:33
Marss tööle, sandid! See on peenhäälestamine viie rikkama riigi sekka! :D
oleks28. juuni 2016, 17:15
siis et vaid nälg. aga on ju ka mõnitamine. mitte kunagi ei ole vajaliku jaoks riigil raha. aga oma idiootseid lõputuid "reforme" teha ja läbi viia ja miljoneid korstnasse kütta on küll ja veel. kinni tuleks kõik see toompea punt panna. närutamisega vee ja leiva peale. et nad s*tad tunneks. mida eestis sandid tundma peavad. et nad Põrgus kõik põleksid. koos oma "reformidega" !
28. juuni 2016, 18:15
aga kes selle kaltsaka lennu reisid maksab - ikka võetakse santide käest.
uudi28. juuni 2016, 16:53
nälg värk, muud ma ei ytle