Küüslaugust võib edumeelselt abi saada ka iluprotseduurides. Foto: Foto: Matton Estonia
Nipid
10. juuni 2017, 20:00

6 ilunippi! Küüslauk paneb juuksed kasvama ja leevendab aknet!

Küüslauk sisaldab palju vitamiine, mineraalaineid ja antioksüdante, mis muudab ta koduapteegis asendamatuks. Kas teadsid, et küüslauk on tubli tegija ka iluprotseduurides? 

Parandab nahka Küüslauguga saab võidelda nii akne kui ka külmavillide vastu. Lõika küüslauguküüs pooleks ja suru vastu nahka, nii kaua kui saad (see võib kipitada!). Kuigi küüslauk väga meeldivalt ei lõhna, on tal siiski suurepärased antibakteriaalsed toimed, mis vähendavad valulikkust ja paistetust ning parandavad nahka.

Paneb juuksed kasvama Küüslaugus sisalduv E-, ja C-vitamiin, kaltsium, tsink ning seleen aitavad kõik juuksekasvule kaasa. Küüslauk parandab vereringet, eemaldab toksiine peanahast ja juustest, tugevdab juuksejuuri ning aitab ka kasvanääpsudel taastuda. Hõõru küüslauguga peanahka või lisa purustatud küüslauku juuksepalsamile. Segades küüslaugu oliivi- ja kookosõliga, võid kasutada segu ka juuksemaskina.

Ravib peanahka Nii sibulas kui ka küüslaugus on leitud väävliühendit, mis ravib peanaha infektsioone ja hoiab eemal kõõma teket.

Aitab psoriaasi puhul Küüslaugul on põletikuvastased omadused, mis võivad leevendada psoriaasipuhanguid. Hõõru natuke küüslauguõli kahjustatud piirkonda, et löövet vähendada.

Kaotab seenhaigused Soojas veevannis jalgu leotades, kuhu on lisatud purustatud küüslauku, saab abi seenhaiguste puhul. Seenevastaste omadustega küüslauk aitab sellest haigusest tingitud sügelusest lahti saada.

Eemaldab ninalt mustpead Küüslauk peaks olema ka hea mustpeade eemdamises, mis tihtipeale näonahale ilmuvad, eelkõige ninale. Purusta paar küüslauguküünt, hõõru segu ninale, lase paar minutit mõjuda ja pese siis maha. 

Pehmendab küünenahka Küüslauk pehmendab ka küünenahka. Tilguta paar tilka õli nahale ja hõõru sisse. Võid kasutada ka lihtsalt küüslauguküünt. Küünenahaõli polegi enam vaja!

Küüslaugust võib edumeelselt abi saada ka iluprotseduurides. Foto: Foto: Matton Estonia