Foto: PantherMedia / Scanpix
Terviseuudised
1. juuli 2016, 09:24

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool toob õed tagasi tervishoidu

Täna algab Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis vastuvõtt Sotsiaalministeeriumi poolt rahastatavasse õppesse „Õed tagasi tervishoidu“. Projekti eesmärk on tuua Eesti tervishoidu tagasi õdesid, kel on õendusalane haridus, kuid kes ei ole kantud tervishoiutöötajate registrisse.  

„Tallinna Tervishoiu Kõrgkool viib projektipõhist kursust „Õed tagasi tervishoidu“ läbi juba teistkordselt. Eelmisel aastal läbisid kursuse 21 õde, kes sooritasid õppe lõppedes õe registrieksami ning said sellega õiguse alustada tööd õena. Kuna eelmise kursuse vastu oli suur huvi, siis annab see kindluse, et taolist kursust on jätkuvalt vaja, et tuua seeläbi tervishoidu tagasi õdesid, kes on pikemat aega olnud seotud mõne teise sektoriga ning ei kuulu õena tervishoiutöötajate registrisse,“ ütles kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp.

Projekt „Õed tagasi tervishoidu“ on teoreetiline ja praktiline koolitus, mis annab võimaluse tuua tööturule tagasi õed, kes ei ole tervishoiutöötajate riiklikusse registrisse kantud ja ei tööta õena. Eesti keelest erineva emakeelega õppijatele pakutakse vajaduspõhist riigikeele täiendõpet. Õppijatele makstakse stipendiumi ning õe registrieksami 2016. aastal sooritamise korral on eksam kursuse läbinule tasuta. Koolitust viivad läbi Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud.

Täpsem info vastuvõtutingimuste kohta: http://ttk.ee/et/projekt-õed-tagasi-tervishoidu. Registreerimine kursusele toimub 15. augustini.